خواص شگفت انگیز کاکائو


به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط است.تمامی‌گیاهان، رنگدانه‌هایی دارند كه می‌توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می‌كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می‌كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می‌شود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه‌ كاكائو، فلاوونوئید است.

به گزارش لقمه،  مواد آنتی‌اكسیدانی شامل ویتامینC، ویتامینE، بتاكاروتن و... هستند كه می‌توانند مانع وقوع بیماری مثل سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی شوند.یك تحقیق نشان داد كه 2 ساعت بعد ازخوردن كاكائو سطح فلاوونوئیدهای خون افزایش می‌یابد. تحقیق دیگری بیان كرد كه 6 ساعت بعد ازخوردن كاكائو، همان اثرات آسپرین در جلوگیری از لخته شدن خون درفرد به وجود می‌آید. (گاهی آسپرین در بیماریهای قلبی، برای جلوگیری از لخته شدن خون توسط پزشك تجویز می‌شود).

هرگاه در بدن،LDL- كلسترول مضر (یك نوع چربی خون مضر) بهLDL اكسیده، تبدیل شود می‌تواند در سرخرگ ایجاد پلاكت وگرفتگی كند. این مطالعات نشان داد كه فلاوونوئید موجود در دانه‌ كاكائو، از تبدیلLDL كلسترول مضر بهLDL اكسیده ممانعت و در نتیجه مانع گرفتگی رگ‌ها می‌شود. همچنین یك سوم چربی كاكائو را، اسید چرب اولئیك تشكیل می‌دهد كه یك اسید چرب غیر اشباع است و در روغن زیتون نیز وجود دارد و برای بیماری قلبی- عروقی مفید است.

فلاوونوئیدها غیر از كاكائو، در انواع توت، انواع فلفل، هویج، گوجه فرنگی و بسیاری از مواد غذایی دیگر یافت می‌شوند. كاكائوی خالص و تصفیه نشده، تلخ مزه است كه تولید كنندگان برای تهیه شكلات كاكائویی و بهتر شدن طعم تلخ كاكائو، مقدار زیادی شكر و روغن به آن اضافه می‌كنند در نتیجه با خوردن شكلات كاكائویی مقدار زیادی انرژی اضافی دریافت می‌كنید كه برای بدن نیاز نیست و ممكن است شما را برای ابتلاء به بیماریهای قلبی مستعد كند.

همچنین شكر و روغن خواص آنتی اكسیدانی كاكائوی خالص را از بین می‌برد.بنابراین می‌توان گفت شكلات تهیه شده از كاكائو به دلیل انجام عمل فرآیند در كارخانه، خواص مفید دانه كاكائوی خالص را ندارد ولی كاكائوی خالص و تصفیه نشده اثر آنتی اكسیدانی قوی در پیشگیری از بیماریهای قلبی دارد.


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :روزنامه آرمان

کد: 5116 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۰ شهريور بازدید: 2650 ساعت: 10:45 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 وضعیت بسیار مطلوب کشور در تأمین کالاهای اساسی ۱۳۹۸ دوشنبه ۶ خرداد
2 چرا شکر و ماکارونی گران شد؟ ۱۳۹۸ شنبه ۲۱ ارديبهشت
3 عرضه بدون محدودیت شکر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای! ۱۳۹۸ سه شنبه ۱۷ ارديبهشت
4 سلامتی بدن را با این راهکار های ساده حفط کنیم ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر
5 شکر برای سلامتی مضر است یا مفید؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
6 دلالان شکر را ارزان بخرند، به بازار ورود می‌کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
7 نیازی به واردات شکر نداریم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
8 ممنوعیت واردات شکر تا پایان سال ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
9 راهکار اصلی پیشگیری از پوسیدگی دندان ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
10 وزارت بهداشت بحران زلزله را بخوبی مدیریت کرد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
11 مطالبات چغندرکاران پرداخت نشده است ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  خوردن در حین راه رفتن سبب افزایش وزن و چاقی می‌شود خوردن در حین حرکت و راه رفتن می تواند منجر به افزا...

  غذا را بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری نکنید کاظم ندافی در آستانه فرا رسیدن ایام نوروز و شروع س...

  تاثیر ناچیز طب سوزنی بر چاقی! لقمه: یک پزشک طب سوزنی گفت: طب سوزنی برخلاف داروها...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راهنمای خرید عسل در خوانسار پایگاه خبری لقمه: عسل یکی از محبوب ترین مواد غذایی طبیعی در طول تاریخ است که نه تنها مصرف خوراکی که در پزشکی وصنعت هم کاربرد داشته است.
آنچه باید در مورد رنگ میوه‌ها بدانید تنوع رنگی میوه‌ها و سبزی‌ها فقط برای لذت بردن از تماشای آنها نیست.به گفته محققان این رنگ‌ها به ما می‌گویند کدام رنگ از میوه‌ها و سبزیجات با کدام بیماری مقابله می‌کند و مصرف آنها احتمال ابتلا به کدام بیماری‌ها را در بدن به حداقل می رساند.
افراد دیابتی که قند کنترل شده ای دارند ممنوعیت غذایی ندارند رئیس انجمن دیابت با بیان اینکه«نوع تغذیه افراد مبتلا به دیابت 2 بستگی به سن افراد مبتلا و وزن و فعالیت های جسمی آنها دارد.» گفت:«برای افراد دیابتی که قند کنترل شده ای دارند محدودیت غذایی داریم اما ممنوعیت غذایی نداریم.»
نگاهی به مفهوم امنیت غذایی و ایمنی غذا افشین اسماعیلی فر – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی