به گزارش لقمه، کار کشت زعفران 20 سال پیش با کمک یک روحانی در50 متر مربع از زمینی در روستای وامنان آزادشهر آغاز شد و اکنون بیش از 60 هزار هکتار از اراضی این روستا به کشت طلای سرخ اختصاص دارد. زعفران گلستان با متوسط برداشت 20 کیلوگرم و رکورد کشت 32 کیلوگرم در هکتار در راه بازار جهانی است و در آینده اقتصاد استان نقش بسزایی ایفا خواهد کرد. طبق برنامه تا پایان سال 94 میزان کشت زعفران در گلستان باید به 120 هزار هکتار برسد و توسعه زیر ساخت های تولیدی و پشتیبانی از نظام تولید و برنامه های بلند مدتی چون احداث صنایع فرآوری و تبدیلی، مطالعه همه جانبه در خصوص امکان سنجی توسعه ، ایجاد زنجیره تولید و تامین آب در اراضی فاقد آب از جمله برنامه ها برای کشت این محصول استراتژیک است. بانی کشت زعفران در روستای وامنان گلستان در این زمینه می گوید: متوسط برداشت زعفران در هر هکتار در روستای وامنان در شهرستان آزادشهر20 کیلوگرم است. حجت الاسلام محمد احمدی افزود: قریب به 20 سال است که در روستای وامنان کشت زعفران انجام می شود و در ابتدا در زمینی به مساحت 50 متر کشت زعفران انجام شد اما کم کم مردم به کشت این محصول روی آوردند. شکست رکورد زعفران در وامنان احمدی ادامه داد: رکورد کاشت زعفران در وامنان 32 کیلوگرم است اما بصورت متوسط 20کیلوگرم در هر هکتار برداشت می شود. وی اذعان داشت: زعفران وامنان اولین زعفران کشور به لحاظ کیفی است که یک حسن بزرگ محسوب می شود. احمدی خاطر نشان کرد: فروش زعفران در بازار هر کیلوگرم چهار میلیون تومان است و درآمد بالا یک حسن دیگر محسوب می شود، مقاومت بالا در برابر آفات، صادراتی بودن محصول، مقاومت در برابر نوسانات جوی از نقاط قوت کشت زعفران است. وی با بیان اینکه در روستای وامنان بیش از 50 نوع گیاه دارویی می روید، تصریح کرد: انجام صادرات مستقیم از استان، استفاده از کارشناسان، ساماندهی زعفران کاران، حل مشکلات آب و آبیاری، پیگیری کاشت گل محمدی و گل گاو زبان در بخش داروهای گیاهی از مهمترین پیشنهادات ما است. تجربه موفق کشت زعفران در وامنان سبب شد تا طلای سرخ به عنوان محصول استراتژیک در گلستان قلمداد شده و طرح توسعه کشت آن نیز تهیه شده است. سیدنصیر سید محمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان در این زمینه می گوید: درصدی از اراضی سطح جهان به کشت زعفران اختصاص دارند و به کشت این محصول پردرآمد و اشتغالزا می پردازند. وی بهره وری بالا، جلوگیری از مهاجرت روستییان، هزینه پایین حمل و نقل، ارز آوری و درآمدزایی بالا را از جمله مزایای کشت زعفران بیان کرد و گفت: شهرستانهای رامیان و آزادشهر و بویژه روستای وامنان از نقاط قوت طرح توسعه کشت زعفران استان به شمار می روند. رئیس جهاد کشاورزی گلستان اظهار داشت: اقلیم مناسب، تجربه موفق مردم، امکان توسعه کشت در اقلیم های مشابه استان، وجود سابقه کشت در روستای وامنان آزاد شهر از دیگر نقاط قوت کشت زعفران در استان است. به گزارش مهر، محدودیت منابع آبی و فقدان انگیزه در جوانان برای اشتغال در بخش کشاورزی از نقاط ضعف استان در بخش زعفران است که باید رفع شود و در حال حاضر طرح توسعه کشت زعفران استان که توسط سازمان جهاد کشاورزی به شورای برنامه ریزی و توسعه استان ارائه شده بود به منظور بررسی بیشتر به کارگروه اقتصادی استان ارجاع شد. استاندار گلستان نیز از مهمترین مزیت های کشت زعفران یک سال کشت و برداشت چندین ساله است، وزن کم، عدم نیاز به وسایل جابجایی مخصوص، سهولت جابجایی، مقاومت بالا در برابر سرما و آفات، داشتن بازار بزرگ در کشور و دنیا از دیگر مزیت های این کشت است. زعفران گلستان برند شود جواد قناعت بیان داشت: انتظار می رود سازمان جهاد کشاورزی بخش ویژه ای در جهاد کشاورزی برای زعفران ایجاد کند و زعفران نیز مانند برج قابوس و خاویار برند استان شود و حداکثر استفاده را از آن برد. اکنون یونان 7.5 درصد ، مراکش 2.5 درصد، ایتالیا و کشمیر نیز هرکدام 2.3 درصد تولید جهانی زعفران را بر عهده دارند و امید است بزودی نام گلستان نیز در شمار تولیدکنندگان جهانی زعفران ثبت شود.