افزایش کیفیت نان‌های لواش و تافتون/ نمره کیفی نان؛ این بار 77.06


سنجش کارشناسی کیفیت انواع نان سنتی توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران، در آذر ماه، نمره کیفی 77.06 درصد از 100 نمره را نشان می‌دهد که از روند ثبات کیفیت طی ماه‌های قبل حکایت دارد.

به گزارش لقمه، عباس قبادی گفت: به منظور سنجش کارشناسی کیفیت نان، آزمایشگاههای شرکت غله و خدمات بازرگانی مناطق، در هر ماه از واحدهای نانوایی سنتی استان‌ها با در نظرگرفتن پراکنش جغرافیایی و انواع نان تولیدی، نمونه‌برداری کرده و نسبت به پایش کیفیت نان اقدام می‌کنند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: پس از نمونه‌گیری، نمره کیفیت انواع نان سنتی در مراکز غله و خدمات بازرگانی مناطق، مطابق با فرمت ارزشیابی نان تعیین و سپس به شرکت بازرگانی دولتی ایران ارسال می‌شود که گزارش‌های ارسالی بیانگر متوسط کیفیت 77.06 درصد از نمره 100 برای انواع نان سنتی در کشور و نشانگر ثبات کیفیت در ماههای گذشته است.

وی با اشاره به فعالیت‌ها و اقدامات کیفی و سالم‌سازی نان تصریح کرد: در این میان، طرح‌های آموزش نانوایان، بهسازی و نوسازی واحدهای نانوایی و اولویت‌های نظارتی در دستور کار قرار گرفته است؛ به نحوی که این اقدامات سبب ارتقاء و ثبات کیفی نان شده است.

به گفته قبادی، سردی هوا، اختلاط گندم‌ها و به ویژه کاهش میزان سبوس‌گیری که از موارد اولویت‌های نظارتی بر کارخانجات آرد‌سازی است، از عوامل تاثیرگذار بر روند ارتقای کیفیت نان به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، هدف از سنجش کیفیت نان را به دست آوردن اطلاعات کیفی انواع نان سنتی در سطح استانها و اعمال اقدامات کیفی‌سازی در این خصوص دانست و خاطرنشان کرد: پایش‌های سه ماه اخیر نشان می‌دهد که دو نان سنتی لواش و تافتون که به لحاظ کیفیت در سطح پایین‌تری از متوسط کیفی انواع نان سنتی قرار داشتند، افزایش نسبی کیفی بیشتری داشته‌اند و به متوسط کیفیت نزدیک شده‌اند.

قبادی به تشریح ارزیابی کیفیت نان استانها پرداخت و توضیح داد: با پایش آذرماه انواع نان سنتی کشور، بیشترین روند افزایش کیفیت مربوط به نان‌های لواش و تافتون به ترتیب با 88 و 88.40 درصد در استان یزد و بیشترین افزایش کیفیت نان سنگک و بربری در دو استان قم و بوشهر مشاهده می‌شود.


نقل از :مهر

کد: 2815 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۸ دي بازدید: 3575 ساعت: 5:13 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دانشگاه علوم پزشکی یزد: مطلبی در مورد میزهای بیرون نانوایی نگفتیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۷ اسفند
2 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب جوانان و نوجوانان ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
5 چگونه آسیب پذیری اقتصادی را کاهش دهیم؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
6 نگاه به بخش خصوصی به عنوان مجرم اجازه توسعه نمی‌دهد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
7 ایران در جایگاه هشتم جهانی بازار حلال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
8 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
9 جهان شهر مراغه به شبکه جهانی شهرهای سالم پیوست ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
10 از اوتاوا تا مراغه؛ داستان شهری که سلامت را اولویت قرار داد ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۳ آذر
11 کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی با نانوذرات شکرمانند ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  6 راز خوراکی برای سرما نخوردن اگر تصور می‌کنید نمی‌شود زمستان را بدون سرماخوردگی...

  توت‌فرنگی، نوبرانه‌ای کم کالری توت‌فرنگی منبع خوبی از فیبر، ویتامین C، پتاسیم و آ...

  سیب مفید است، برای زنان مفیدتر دانشمندان دریافتند 240 کالری‌ای که هر روز از طریق ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این سبزی ها را در فصل بهار زیاد بخورید هر فصلی سبزیجات ویژه خود را دارد. گرچه زمستان تمام شده و روزهای زیبای بهار فرا رسیده اما لازم است تا بدن را از نظر ویتامین ها و آنتی اكسیدان ها تقویت كرد و برای روزهای گرم آینده نیروی تازه ای گرفت.
هرگز از تیروئیدتان غافل نشوید چند روز پیش وزارت بهداشت در آستانه روز جهانی گواتر (چهارم خرداد) نسبت به بازگشت‌ این بیماری به کشور هشدار داد و توجه رسانه‌ها و مردم را به بالا رفتن خطر بروز اختلالات تیروئیدی در افراد جامعه جلب کرد.
خواص شگفت انگیز کاکائو به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط است.تمامی‌گیاهان، رنگدانه‌هایی دارند كه می‌توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می‌كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می‌كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می‌شود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه‌ كاكائو، فلاوونوئید است.
فندق؛ خوشمزه و مغذی و بسیار پرانرژی این میوه‌ی خوشمزه حاوی مواد معدنی و عناصری مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، مس، سلنیوم، روی، آهن و منیزیم می‌باشد و از ویتامین‌های خانواده‌ی ب (B۱ ،B۲ ،B۳ ،B۵ ،B۶) و ویتامین C ،E و K نیز بی‌بهره نیست.