محصولات کشاورزی ارگانیک و لزوم حمایت‌


در حالی که بسیاری از کشورها عطر و طعم حقیقی میوه‌ها و گل‌ها و سلامت را در محصول ارگانیک جستجو می‌کنند، بازار این محصولات نیز باید در کشور جدی گرفته شود.

به گزارش لقمه، یافته جدید دانشمندان در واقع تأییدی بر این باور قدیمی است که هر چیزی طبیعی‌اش بهتر است.

بر اساس مطالعه 10 ساله که گوجه‌فرنگی ارگانیک و انواع معمولی را مقایسه کرده، محققان دریافته‌اند، میزان مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌هایی مثل فلانوئیدها در انواع ارگانیک، دو برابر بیشتر از انواع معمولی است و تقریبا در سایر نوع محصولات کشاورزی نیز میزان ویتامین‌ها و در کل ارزش غذایی انواع ارگانیک آن به مراتب بیشتر از نوع معمولی است.

اما محصولات غذایی ارگانیک چه هستند؟

به طور کلی، غذای ارگانیک، به غذایی گفته می‌شود که بدون دخالت یا بدون مصرف آفت‌کش‌ها، کودهای شیمیایی و ترکیبات اصلاح شده ژنتیکی تولید شده باشد.

در واقع کشاورزی ارگانیک، شیوه‌ای از کشاورزی است که در تمامی مراحل کاشت تا برداشت، جمع‌آوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی از کود شیمیایی استفاده نمی‌کنند.

*رشد تولید محصول ارگانیک در کشورهای اروپایی و آمریکایی

البته، در ابتدا این محصولات، تنها در فروشگاه‌های کوچک و یا در بازارهای محلی کشاورزان قابل دسترس بود، ولی در سال‌های اخیر، به طور وسیعی در اکثر فروشگاه‌ها در کشورهای اروپایی و آمریکایی فراهم و قابل دسترس است، چنانکه مصرف غذاهای ارگانیک در بین مردم آمریکا طی چند سال اخیر رشد 17 تا 20 درصدی داشته است، در حالی که محصولاتی که پیش از این در بازار مرسوم بوده‌اند و از نظر شکل ظاهری بهتر و بزرگتر هم بودند، تنها رشد 2 تا 3 درصدی داشته‌اند. به همین دلیل هم بسیاری از شرکت‌های تولید مواد غذایی به سمت تولید این گونه محصولات سوق یافته‌اند.

*ارگانیک در ایران

البته در کشور ما هم طی سالهای گذشته تلاش زیادی شده که محصولات ارگانیک کشاورزی و غذایی تولید شود. طبق برنامه پنجم توسعه 4 میلیون هکتار زمین‌های کشاورزی کشور باید به روش مدیریت تلفیقی آفات مدیریت شود و از سویی 25 درصد کود شیمیایی مورد استفاده در کشاورزی باید با کودآلی جایگزین شود.

دو هفته پیش مجلس با دعوت از وزیر جهاد کشاورزی در مورد وضعیت محصول سالم سئوال کردند و اینکه آمار بیماری‌ها و انواع سرطان‌ها در کشور رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است، را به باقیمانده سموم و انواع کودها نسبت دادند.

در این جلسه به وزیر جهاد فرصت سه ماهه برای ساماندهی وضعیت محصول سالم کشور داده شد.

البته در کشور ما به ویژه در مناطق کوهستانی تولید اکثر محصولات بدون استفاده از سم و کود تولید می‌شود و نه تنها سالم و حتی ارگانیک هم است، اما هنوز بازار خاصی برای ارائه این گونه محصولات نیست و چارچوب تجاری خاصی برای اینگونه تولیدات تعریف نشده است.

این گونه محصولات سالم با محصولاتی که در آنها کود و سم استفاده شده وارد بازار می‌شود و حکایت اینکه «یک بز گر گله را گر می‌کند می‌شود» می‌شود.

*بالا بودن ارزش غذایی محصولات ارگانیک

تحقیقات اخیر دانشمندان اروپایی در مورد چای‌، گوجه‌فرنگی‌، هلو و سیب‌های فرایند شده‌ای که به روش ارگانیک تولید می‌شوند نشان داده است این محصولات همگی از نظر میزان مواد مغذی و همچنین کیفیت ریزمغذی‌ها در سطح بالاتری نسبت به انواع غیر ارگانیک قرار دارند.

*طعم واقعی پیش محصولات ارگانیک

طی سالهای گذشته استفاده از انواع کودهای شیمیایی و سموم مردم را از چشیدن طعم واقعی میوه‌ها محروم کرده است، که اگر فرصتی باشد، تا آن را با طعم محصول ارگانیک مشابه مقایسه کنید نتیجه کاملا مشخص خواهد بود.

اَیا باورتان می‌شود، هیچ گاه پوست نازک گردو و طبیعی تلخ نیست؟

آیا می‌دانید کشاورزی غیر اصولی و استفاده از سموم و کودهای شیمیایی مهم‌ترین عامل از دست رفتن طعم واقعی گردو است؟

اما در این میان سیاست‌های دولت باید در جهت حمایت از کشاورزی ارگانیک باشد زیرا: پاکسازی هوا، آب، خاک با کشاورزی ارگانیک صورت می‌گیرد.

همچنین کاهش مقدار مصرف سموم و جلوگیری از خطرات زیست‌محیطی و محافظت از نسل‌های آینده دلیل دیگر لزوم توسعه کشاورزی ارگانیک در کشور است.

طی سالهای گذشته تک محصولی بودن و وابستگی به کودهای شیمیایی، موجب از بین رفتن لایه رویی خاک و خسارتی بزرگ به کشور شده است که این گونه مشکلات با کشاورزی بدون کود و سم و به نوعی کشاورزی پایدار برطرف خواهد شد.

محصول ارگانیک نه تنها طعم و مزه حقیقی‌ دارد بلکه پرورش این نوع محصولات سودآوری بهتری نیز دارد و سودآوری اقتصادی‌شان 2 برابر زمین‌های معمولی است.






نقل از :فارس

کد: 2957 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۳۰ دي بازدید: 2424 ساعت: 12:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ایران برای تصاحب جایگاه دهم تولید دنیا در محصولات کشاورزی ارگانیک چه برنامه‌ای دارد؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۴ آذر
2 معیارهای تشخیص سبزی ها و میوه های ارگانیک ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۴ مهر
3 کافه رستوران شهاب حسینی آغاز به کار کرد ۱۳۹۷ شنبه ۱۸ اسفند
4 افزایش تولید محصولات ارگانیک در دستورکار دولت قرار گرفت/ واردات محصولات تراریخته باید ممنوع شود ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
5 برندسازی و بازاریابی محصولات ارگانیک در دستور کار منطقه آزاد انزلی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
6 علائم ناشی از سندرم روده‌ تحریک‌پذیر را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
7 چگونه با ته مانده سبزیجات سبزی بکاریم ۱۳۹۶ دوشنبه ۶ شهريور
8 شیرینی صرفه جویی آب در مزارع با گرمک ارگانیک کردستان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۵ مرداد
9 بدنتان هر روز را با این روش ها سم زدایی کنید ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ مرداد
10 5 مواد غذایی که سیستم اسمنی بدن را تقویت می کند ۱۳۹۶ شنبه ۷ مرداد
11 تنها ۲ درصد عسل تولیدی صادراتی است/افزایش صادرات با تولید عسل ارگانیک ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۳ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راه‌حل‌های خوراکی برای تسکین سردرد بسیاری از مردم هنگام مواجهه با سردرد به مصرف انواع...

  مهمترین علائم اختلالات تغذیه‌ای چیست؟ با توجه به تمرکز افراطی جامعه‌ آمریکا بر کمال‌گرا...

  تغذیه بهاری از دیدگاه طب سنتی سبک‌ترین رژیم غذایی در طی سال را باید در فصل بهار ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

5 اشتباه رایج در نگهداری غذاها چه کسی فکرش را می‌کند؟ این پنج اشتباه رایج می‌تواند باعث فساد مواد غذایی در یخچال شود و حتی ممکن است باعث مسمومیت غذایی گردد.
آبلیمو آب لیموست!؟ فصل، فصل لیمو و آب‌لیموی تازه است و یکی از سۆال‌هایی که این روزها مطرح می‌شود در مورد تفاوت آب‌لیموهای خانگی و صنعتی موجود در فروشگاه‌ها و مغازه‌های عرضه مواد غذایی است...
دیابت پشت گوش یک چهارم ایرانیان یک فوق تخصص غدد گفت:‌ رشد دیابت در یک دهه گذشته دو برابر شده، ۴ میلیون نفر مبتلا و ۵ میلیون نفر در خطر ابتلا هستند، با این روند تا دو دهه آینده از هر ۴ ایرانی بزرگسال یکی دیابت دارد یا در شرف بیماری است. سیاستگذاری ها نیز فقط روی کاغذ باقیمانده است.
لطفا لبنیات آلوده نوش جان نكنید! نتایج دو تحقیق انجام شده در سال های 90، 91 و 92 نشان داد كه تمام فرآورده های لبنی سنتی كه بدون طی هیچ گونه مرحله پاستوریزاسیون و میكروب زدایی، به صورت فله و در فرآیند تولید به مصرف، از دامداری ها به مغازه های عرضه لبنیات سنتی حمل شده اند، دارای آلودگی میكروبی و باكتریایی بوده اند.