بوی نامطبوع برنج خارجی در شمال


این روزها، بوی نامطبوع برنج خارجی در بازارهای کشور بیش از گذشته به مشام می‌رسد و این امر در مازندران که قطب تولید برنج کشور به شمار می‌رود، ناخوشایند است.

به گزارش لقمه، این روزها خبر توزیع برنج خارجی در بازارهای کشور و خصوصا‌ً در مازندران نیز رونق گرفته است. اما این خبر در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه‌ ایرانی نگران‌کننده است که در کنار دسترنج کشاورزان ایرانی شاهد توزیع برنج هندی و آرژانتینی در کشور باشیم.

از حدود 10 روز پیش که وزارت صنعت و معدن اعلام کرد که فروش برنج خارجی کیلویی یک‌هزار و 800 تومان در بازار آغاز می‌شود تلاطمی عجیب در بازار این محصول شکل گرفت.

این طرح مخالفان و موافقانی دارد اما در مازندران که سالانه حجم زیادی از برنج کشور را تولید می‌کند توزیع این برنج به نظر نباید موافق داشته باشد.

در حالی که برنج‌های مازندرانی از عطر و طعمی دلپذیر برخوردار است، توزیع برنج خارجی در مهد تولید برنج کشور چندان جالب به نظر نمی‌رسد.

موافقان این طرح معتقد هستند که بهر‌ه‌مندی همه اقشار مردم از محصول برنج از اهداف این طرح است.

در بازاری که امروز در دست واسطه‌ها است و هر روز قیمت برنج ایرانی بیشتر می‌شود شاید توزیع برنج ارزان تنها چاره کار باشد تا هم دست واسطه‌های برنج داخلی اندکی کوتاه شود و هم این‌که مردم بیشتری بتوانند برنج تهیه و استفاده کنند اما این تنها فایده این طرح است و هزاران معایبی که زنجیره‌وار با این طرح در ارتباط‌ است، بیشتر نیازمند توجه است.

راه دوری نرویم سال‌ها است که کشاورزان از رنج‌های زیادی گلایه دارند اما هنوز نتوانسته‌اند دستاندرکاران را به حمایت از خود امیدوار کنند.

شاید اگر بازار برنج از ابتدا در اختیار کشاورز ‌بود و شالیکار می‌توانست با تسهیلات ارزان قیمت تولید و کاهش قیمت نهاده‌های این بخش، سود قابل قبولی به دست آورد کار به حضور واسطه‌ها نمی‌کشید.

حضور واسطه در بازار برنج از جایی آغاز می‌شود که کشاورز برنج‌کار توان تولید با هزینه‌های بالای کشت را ندارد و به این دلیل مجبور می‌شود قرض سنگین بگیرد یا این‌که برنجش را از پیش به واسطه بفروشد.

این امر موجب می‌شود که در اندک زمانی پس از برداشت برنج، این محصول در اختیار واسطه قرار گرفته و واسطه نبض بازار را در اختیار بگیرند و قیمت برنج را در ایامی مانند شب عید به چندین برابر خریداری شده به فروش برساند.

به این دلیل که توجه به کشاورزی از ابتدای چرخه تولید صورت نگرفته است؛ هزینه‌های کشاورز افزایش یافته است، در کنار آن زمین‌های کشاورزی کوچک‌تر و محصولات کم‌بازده‌ شدند تا چاره‌ای جالب به نام برنج خارجی پیدا شد.

در کنار کم‌توجهی به کشاورز و محصولش بازار برنج خارجی داغ‌تر شد.

در این میدان اما مسئولان نیز کم نگذاشتند و اختلاف بر سر میزان نیاز کشور به واردات نیز بهانه‌ای برای افزایش ورود این محصول شد.

شاید به ظاهر توزیع برنج خارجی در میان مردم، زمینه‌ساز بهره‌مندی همه اقشار از یک محصول استراتژیک است اما اینجا نیز نبض بازار در اختیار دلال بزرگ‌تری است.

واسطه‌ای که امروز چندین هزار تن برنج با ارز مرجع وارد می‌کند و با حاشیه سود یک‌هزار و 500 تومان در هر کیلو به مردم فروخته می‌شود نیز تصویری دیگر از این بازار مکاره جدید است.

بازاری که پایه‌هایش از عدم توجه به کشاورز و کشاورزی نشأت گرفته است این روزها ذائقه مردم را نیز تغییر می‌دهد.

در ماه‌ها و سال‌های گذشته اگرچه برنج ایرانی و خارجی در بازار در کنار هم به فروش می‌رفت اما این بار برنج خارجی داغ‌تر و مهیا‌تر و البته ارزان‌تر در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

برای قشر آسیب‌پذیر اما مهم نیست که برنجش داخلی و یا خارجی باشد مهم این که رنگ دانه‌های سفید برنج بر سر سفره‌اش باشد.

ماجرا آنجا سخت است که پای کشاورز برنج‌کار در میان باشد با چندین هکتار زمین و هزینه‌های بالای تولید و ناامیدی که هر روز پررنگ‌تر می‌شود.

راهی که امروز با توزیع برنج خارجی در  کشور گذاشته شده تیشه‌ای است که به ریشه محصول ایرانی می‌زند بدون آنکه به عواقب آن اندیشیده شود.

در گفت‌وگوهایی با دست اندرکاران اقتصادی و کشاورزی تلاش می‌کنیم تا به معایب و مزایای توزیع برنج خارجی در بازار کشور به ویژه مازندران بپردازیم.

===============

 

گزارش از الناز پاک‌نیا

 


نقل از :فارس

کد: 3067 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۸ بهمن بازدید: 2008 ساعت: 9:53 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 افشاگری رئیس قوه قضائیه درباره گرانی برنج | پشت پرده احتکار لو رفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
4 طرز تهیه برنج ایرانی مجلسی رستوران | فوت و فن پخت انواع برنج ایرانی به شیوه مجلسی رستورانی ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
5 لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج / میانگین نیاز کشور ۳/۵ میلیون تن ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير
6 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
7 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
8 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
9 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
10 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
11 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهایی برای جلوگیری از شل شدن پوست بعد از کاهش وزن ‌وقتی که شما وزن از دست می دهید مخصوصاً وقتی که شم...

  محصولات ارگانیک بخوریم یا نخوریم؟ متخصصان تغذیه در یک مطالعه جدید ادعا کردند برخلاف ...

  رب‌های گوجه فرنگی غیر مجاز خانگی با نگهدارنده فراوان پایگاه خبری لقمه: مدیر آزمایشگاه غذا و داروی دانشگ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ماهی کیلکا از جمله آبزیانی است که به دلیل جثه کوچکی که دارد بسیاری از افراد از خواص متعدد و ارزش غذایی آن غافل هستند. این ماهی از خانواده شاه ماهی سیاه است و زیستگاه اصل آن دریای خزر می باشد.
آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.
یک متخصص طب سنتی: زیاد ترشی نخورید یک متخصص طب سنتی گفت: افراد کم‌خون باید از مصرف زیاد ترشی‌ها بپرهیزند چرا که ترشی‌ها خون سازی را کم می‌کنند، همچنین ترشی‌ها آسیب به معده, ضعف اعصاب و موجب بروز ایجاد بیماری‌های عصبی در دراز مدت و پیری زودرس می‌شود.
مایکروفر خواص کدام مواد غذایی را از بین می برد مایکروفر یکی از مشهورترین و پر استفاده‌ترین لوازم خانگی در جهان است، نه تنها به دلیل این که به گرم کردن غذا در چند ثانیه کمک می کند، بلکه امکان پخت برخی وعده های غذایی در آب را نیز فراهم می کند. در حقیقت، هنگامی که برخی سبزیجات در این دستگاه پخته می شوند، آنها خواص بیشتری را در مقایسه با روش های پخت دیگر حفظ می‌کنند.