حذف ارز مرجع برنج فرصت طلایی برای تولید داخلی است


حذف ارز مرجع برای واردات برنج فرصت طلایی برای حمایت از محصول داخلی و ارتقای تولید است.

به گزارش لقمه، غلامرضا خانکشی‌پور - عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج - اظهار کرد: برنج جزو محصولات استراتژیک کشاورزی به‌شمار می‌رود که باید با برنامه‌ریزی درست در تامین نیاز داخلی به خودکفایی در تولید این محصول دست یابیم.

وی افزود: اگر در تامین بازار داخلی مشکلی وجود دارد باید به گونه‌ای تصمیم‌گیری شود تا تولید‌کنندگان برنج با ضرر و زیان مواجه نشوند و ضروریست نظام برنامه‌ریزی با سیاست‌گذاری دست، واردات این محصول به کشور را کنترل کند.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج با اشاره به حذف ارز مرجع برای واردات برنج گفت: استفاده از ارز مبادلاتی برای واردات برنج، می‌تواند قیمت این محصول را در بازار داخلی افزایش دهد و این به نفع تولید داخلی و کشاورزان خواهد بود.

خانکشی‌پور ادامه داد: برای رشد تولید داخلی باید از این فرصت طلایی استفاده شود در غیر این صورت گران‌تر شدن برنج خارجی سودی به غیر از ضرر و زیان مصرف‌کنندگان ندارد.

وی تاکید کرد: پس از حذف ارز مرجع نباید اجازه داده شود تا برنج‌های وارد‌شده قبلی با نرخ ارز مبادله‌ای به فروخته شوند و عده‌ای سوداگر مصرف‌کنندگان را با چالش مواجه ‌کنند.

در 9 ماهه امسال 897 هزار تن برنج به ارزش 884 میلیون دلار با ارز مرجع وارد کشور شده که محمدحسین برخوردار - رییس مجمع واردات امروز اعلام کرده ارز مرجع برای واردات برنج حذف شده و از این پس این محصول با ارز صادراتی و مبادله‌ای وارد می‌شود.

هرساله همزمان با فصل برداشت برنج داخلی، تعرفه واردات برنج به منظور حمایت از کشاورزان دو برابر می‌شد و تا 90 درصد افزایش می یافت اما امسال به منظور تنظیم بازار تعرفه واردات در فصل برداشت هیچ‌گونه تغییری نداشت و هنگامی که کشاورزان در شالیزارها مشغول برداشت برنج بودند بر میزان برنج‌های خارجی انباشته در انبارها اضافه می‌شد.

این درحالیست که طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی امسال دو میلیون و 400 هزار تن برنج تولید شده و کسری تولید برنج کشور 500 هزار تن است اما تاکنون بیش از 900 هزار تن برنج وارد شده که با احتساب تولید داخل سه میلیون و 297 هزار تن برنج در کشور موجود است اما با وجود اینکه این محصول بیش از نیاز مصرف جامعه بوده قیمت آن هم افزایش یافته است.

سرانه مصرف برنج در کشور که از سوی وزارت جهاد کشاورزی اعلام می‌شود با آنچه وزارت تجارت اعلام می‌کند متفاوت است؛ از نظر وزارت جهاد کشاورزی سرانه مصرف برنج 36 کیلوگرم است اما این میزان در وزارت تجارت بالاتر محاسبه می‌شود.

اگر میانگین مصرف را 40 کیلوگرم کارشناسان در نظر بگیریم سه میلیون تن برنج پاسخگوی نیاز جامعه و تنظیم بازار است اما نه تنها تاکنون بیش از این میزان برنج وارد شده بلکه طی 9 ماهه امسال واردات چهار و نیم میلیون تن برنج ثبت سفارش شده است که وزیر جهاد کشاورزی پاسخگویی به علت واردات مازاد برنج و ادامه ثبت سفارش آن را به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارجاع داده است.


نقل از :ایسنا

کد: 3094 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۹ بهمن بازدید: 2127 ساعت: 2:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 افشاگری رئیس قوه قضائیه درباره گرانی برنج | پشت پرده احتکار لو رفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
4 طرز تهیه برنج ایرانی مجلسی رستوران | فوت و فن پخت انواع برنج ایرانی به شیوه مجلسی رستورانی ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
5 لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج / میانگین نیاز کشور ۳/۵ میلیون تن ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير
6 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
7 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
8 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
9 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
10 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
11 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت پایگاه خبری لقمه: تحقیقات جدیدی که قرار است در نشس...

  خودمراقبتی، ارزان‌ترین راه جلوگیری از مشکلات پرهزینه دندانی رئیس دانشکده‌ دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید ص...

  میکروب‌های مولد مسمومیت غذایی کدامند؟ غذای مسموم همیشه ناشی از خوردن غذای آلوده به سم نی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشپزی از هیات تا پروژه های سینمایی پایگاه خبری لقمه: زندگی خصوصی بازیگران، سلایق و روابط‌شان همیشه برای مردم جذاب بوده. آنها دوست دارند بدانند بازیگر مورد علاقه‌شان چه لباسی می‌پوشد، از کدام فروشگاه می‌خرد، چه عطری می‌زند، به چه برند و مارکی گرایش دارد، پاتوقش کجاست و برای این‌که غذا بخورد، عموما به چه رستورانی می‌رود.
لاغری شکم، با کمک دکتر اوز! داشتن یک شکم صاف دست‌یافتنی است؛ به شرطی که فوت و فن‌هایش را بدانید! در ادامه مطلب، سؤالات و پاسخ‌هایی را خواهید دید که توسط دکتر مهمت اوز طراحی شده است و به این ترتیب در راه کوچک کردن شکم خود متوجه اشتباه‌هایتان خواهید شد و البته با نکته‌هایی طلایی آشنا می‌شوید که می‌توانید از آنها برای کوچک کردن شکمتان استفاده کنید.
بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد پایگاه خبری لقمه: در روزهای سرد سال، انتخاب مواد غذایی حاوی پروتئین، چربی‌های سالم، غلات و سبزیجات مغذی نقش تعیین‌کننده‌ای در تأمین انرژی و حفظ سلامتی دارند. با ایجاد تعادل در رژیم غذایی و بهره‌گیری از مواد غذایی گرم و مغذی، می‌توانید احساس راحتی و انرژی بیشتری داشته باشید.
برای داشتن شکمی تخت، خوردن این مواد غذایی را از یاد نبرید اگر می‌خواهید همیشه اندامی متناسب و شکمی تخت داشته باشید، خوردن این مواد غذایی را از یاد نبرید.