حذف ارز مرجع برنج فرصت طلایی برای تولید داخلی است


حذف ارز مرجع برای واردات برنج فرصت طلایی برای حمایت از محصول داخلی و ارتقای تولید است.

به گزارش لقمه، غلامرضا خانکشی‌پور - عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج - اظهار کرد: برنج جزو محصولات استراتژیک کشاورزی به‌شمار می‌رود که باید با برنامه‌ریزی درست در تامین نیاز داخلی به خودکفایی در تولید این محصول دست یابیم.

وی افزود: اگر در تامین بازار داخلی مشکلی وجود دارد باید به گونه‌ای تصمیم‌گیری شود تا تولید‌کنندگان برنج با ضرر و زیان مواجه نشوند و ضروریست نظام برنامه‌ریزی با سیاست‌گذاری دست، واردات این محصول به کشور را کنترل کند.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج با اشاره به حذف ارز مرجع برای واردات برنج گفت: استفاده از ارز مبادلاتی برای واردات برنج، می‌تواند قیمت این محصول را در بازار داخلی افزایش دهد و این به نفع تولید داخلی و کشاورزان خواهد بود.

خانکشی‌پور ادامه داد: برای رشد تولید داخلی باید از این فرصت طلایی استفاده شود در غیر این صورت گران‌تر شدن برنج خارجی سودی به غیر از ضرر و زیان مصرف‌کنندگان ندارد.

وی تاکید کرد: پس از حذف ارز مرجع نباید اجازه داده شود تا برنج‌های وارد‌شده قبلی با نرخ ارز مبادله‌ای به فروخته شوند و عده‌ای سوداگر مصرف‌کنندگان را با چالش مواجه ‌کنند.

در 9 ماهه امسال 897 هزار تن برنج به ارزش 884 میلیون دلار با ارز مرجع وارد کشور شده که محمدحسین برخوردار - رییس مجمع واردات امروز اعلام کرده ارز مرجع برای واردات برنج حذف شده و از این پس این محصول با ارز صادراتی و مبادله‌ای وارد می‌شود.

هرساله همزمان با فصل برداشت برنج داخلی، تعرفه واردات برنج به منظور حمایت از کشاورزان دو برابر می‌شد و تا 90 درصد افزایش می یافت اما امسال به منظور تنظیم بازار تعرفه واردات در فصل برداشت هیچ‌گونه تغییری نداشت و هنگامی که کشاورزان در شالیزارها مشغول برداشت برنج بودند بر میزان برنج‌های خارجی انباشته در انبارها اضافه می‌شد.

این درحالیست که طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی امسال دو میلیون و 400 هزار تن برنج تولید شده و کسری تولید برنج کشور 500 هزار تن است اما تاکنون بیش از 900 هزار تن برنج وارد شده که با احتساب تولید داخل سه میلیون و 297 هزار تن برنج در کشور موجود است اما با وجود اینکه این محصول بیش از نیاز مصرف جامعه بوده قیمت آن هم افزایش یافته است.

سرانه مصرف برنج در کشور که از سوی وزارت جهاد کشاورزی اعلام می‌شود با آنچه وزارت تجارت اعلام می‌کند متفاوت است؛ از نظر وزارت جهاد کشاورزی سرانه مصرف برنج 36 کیلوگرم است اما این میزان در وزارت تجارت بالاتر محاسبه می‌شود.

اگر میانگین مصرف را 40 کیلوگرم کارشناسان در نظر بگیریم سه میلیون تن برنج پاسخگوی نیاز جامعه و تنظیم بازار است اما نه تنها تاکنون بیش از این میزان برنج وارد شده بلکه طی 9 ماهه امسال واردات چهار و نیم میلیون تن برنج ثبت سفارش شده است که وزیر جهاد کشاورزی پاسخگویی به علت واردات مازاد برنج و ادامه ثبت سفارش آن را به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارجاع داده است.


نقل از :ایسنا

کد: 3094 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۹ بهمن بازدید: 1927 ساعت: 2:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
2 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
3 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
4 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
5 گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
6 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
7 قیمت کالاهای اساسی در هفته اول بهمن ۱۴۰۱/ تخم مرغ ارزان شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ بهمن
8 کاهش قیمت روغن و کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت برنج ۱۴۰۱ چهارشنبه ۶ مهر
9 کاهش قیمت مرغ، تخم مرغ و برنج و بالا رفتن قیمت گوشت ۱۴۰۱ شنبه ۲۹ مرداد
10 عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد
11 آیا برنج به زیر ۸۰ هزار تومان می رسد؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۵ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مکمل یاری در سرطان،از علم تا جدال پایگاه خبری لقمه: بیش از ٨٠درصد بزرگسالان مبتلا به...

  غذاهایی برای جلوگیری از شل شدن پوست بعد از کاهش وزن ‌وقتی که شما وزن از دست می دهید مخصوصاً وقتی که شم...

  رژیم غذایی دیابتی ها چیست؟ افراد مبتلا به دیابت نوع اول باید انسولین مورد نیا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای قهرمان پرور کدامند؟ نگاهی داریم به رژیم غذایی 14 قهرمان انیمیشنی محبوب و بیماری هایی که با پیروی از این رژیم غذایی به احتمال زیاد از آنها دور می مانند. در کنار هر کدام از مواد غذایی که آنها در ذهن ما جا انداخته اند، یک دستور غذایی ساده و خوشمزه هم ما پیشنهاد داده ایم.
آشنایی با 5 جفت غذایی؛ سرشار از خواص فوق‌العاده همه ما می‌دانیم که ترکیب برخی غذاها با هم طعم مطبوعی را ایجاد می‌کند مانند تخم‌مرغ و ژامبون یا کره و عسل ولی برخی غذاها هستند که با ترکیب آن‌ها با هم از خواص مفید آن‌ها بسیار بیشتر و شگفت‌انگیز‌تر بهره‌مند خواهیم شد.
ماست، بمب کلسیم کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این‌که ماست یک منبع عالی کلسیم است، افزود: یک بسته 250 گرمی ماست حاوی یک سوم میزان کلسیم لازم روزانه است.
جدیدترین قوانین و مجازات‌های "نظام استاندارد" + جزئیات پایگاه خبری لقمه: طبق قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، جرایم مرتکب شده در نظام استاندارد مطابق با قانون مجازات اسلامی و قوانین به روز شده قوه قضاییه تعریف شده است.