تصفیه آب تهران با وایتکس یا آب ژاول !؟


استفاده از آب ژاول در حالی مورد انتقاد قرار گرفته که مسئولات تامین و تصفیه آب پایتخت معتقدند این روشی شناخته شده و مورد استفاده در سطح بین‌المللی است و ایجاد حساسیت برای افکار عمومی در این زمینه بی مورد است.

به گزارش لقمه، در حالی که برخی رسانه ها در روزهای گذشته خبر استفاده از وایتکس در آب را مطرح کردند مسئولان سازمان آب و فاضلاب با رد این خبر استفاده از آب ژاول برای تصفیه آب را روشی بین المللی ذکر کردند و این اقدام را در راستای دستور مسئولان وزارت بهداشت می دانند.



آب ژاول، وایتکس نیست

مدیر کنترل کیفیت آب تهران از استفاده برخی از رسانه از واژه وایتکس به جای آب ژاول انتقاد کرده است و این دو ماده را متفاوت می داند.



احمد مشیری در این زمینه می‌گوید: آب ژاول و وایتکس هر دو از مشتقات کلر به شمار می‌روند اما با یکدیگر تفاوت دارند، ضمن این‌که ما برای استفاده از آب ژاول استاندارد آشامیدنی از سوی سازمان استاندارد را داریم و آماده ارائه این گواهی‌ها به همه مراجع مسوول هستیم. از سوی دیگر شرکت‌هایی که آب ژاول را تولید می‌کنند همان شرکت‌هایی هستند که گاز و پودر کلر را برای گندزایی در اختیار ما قرار می‌دهند که آن‌ها نیز تحت نظارت آزمایشگاه‌های خود ما و سازمان استاندارد قرار دارند.


مشیری در ادامه می‌گوید: هر محموله آب ژاولی که از شرکت‌ها خریداری می‌شود حتما تاییدیه سازمان استاندارد را دارد و در آزمایشگاه مجهزی که در تهران در اختیار داریم نیز آن را تایید می‌کنیم.



1.5 میلیارد تومان هزینه جایگزینی کلر با آب ژاول

باوجودی که برخی رسانه‌ها از استفاده از آب‌ژاول برای گندزدایی آب پایتخت انتقاد کرده‌اند، مسئولان آب تهران می‌گویند استفاده از آب ژاول روشی جدیدتر، کم‌خطرتر و البته گران‌تر برای تصفیه آب تهران است.


این مقام مسئول می گوید: با وجود این که استفاده از آب ژاول در گندزایی آب هزینه‌ی بالاتری نسبت به استفاده از کلر برای شرکت آب و فاصلاب استان تهران دارد، ولی ما جهت حفظ ایمنی شهروندان و رعایت اصول ایمنی به سمت این پروژه حرکت کردیم وهزینه‌های سنگین آن را نیز تقبل کردیم؛ به‌طوری که تغییر سیستم کاربری گندزایی آب از کلر به آب ژاول بیش از 15میلیارد ریال برای ما هزینه داشته است.



مشیری در این زمینه می‌افزاید:‌ نگهداری سیلندرهای گاز کلر که هرکدام نزدیک به یک تن وزن دارند در نزدیکی بافت‌های مسکونی متراکم کار بسیار خطرناک و سختی است که تاکنون نیز چندین بار در تهران منجر به بروز حوادثی شده است. از جمله این‌که چند سال قبل فوت دو نفر را سبب شد و چندی پیش نیز یکی از کارشناسان مرکز گندزایی به همین دلیل جان خود را از دست داد.



استفاده از آب ژاول از 2 سال قبل

مشیری با اشاره به این که استفاده از آب ژاول در سیستم گندزایی آب تهران از دو سال گذشته آغاز شده است، می‌گوید: استفاده از این سیستم بیشتر در برخی ازمخازن شهر تهران که داخل بافت‌های مسکونی هستند رایج است و این درحالی است که آب تهران در مجموع از ترکیب آب ژاول و گاز کلر تصفیه می‌شود و براساس نیاز و موقعیت جغرافیایی نسبت به استفاده از سیستم مخصوص برای گندزایی تصمیم گیری می‌شود.


به گفته وی، آب ژاول، گاز و پودر کلر هر کدام به تنهایی برای سلامت انسان خطرناک است اما این گندزداها با رقیق‌سازی و استانداردهای بین المللی با درصدی پایین برای تصفیه آب استفاده می‌شوند، ضمن این‌که روش‌های تصفیه آب دیگری از جمله استفاده از اشعه ماورای بنفش و استفاده از اوزون نیز برای تصفیه آب معمول است که با توجه به این که وزارت بهداشت به صورت سرزده و در هر نقطه از شهر از شیر آب خروجی نمونه‌برداری و آزمایش به عمل می‌آورد شهروندان باید این اطمینان خاطر را داشته باشند که استفاده از این مشتقات هیچ خطری برای سلامت آن‌ها ندارد ونه تنها استفاده از آب ژاول به جای کلر هزینه‌های بالاتری را به شرکت آب و فاضلاب تحمیل می کند، بلکه باعث می‌شود حمل ونقل آن سلامت شهروندان را به خطر نیندازد.



استفاده از آب ژاول روشی جهانی است

مشیری استفاده از آب ژاول برای گندزایی آب در سایر کشورهای پیشرفته را امری متداول دانسته و می‌گوید: روش گندزایی با‌ آب ژاول در کشورهایی مانند ژاپن، آمریکا، بلژیک، انگلستان، روسیه، ایرلند، سنگاپور، مالزی، ایتالیا، کره، ویتنام، استرالیا و بسیاری از کشورهای دیگر در حال حاضر استفاده می‌شود و این روش شناخته شده‌ای در سطح دنیاست.



مشیری با اشاره به این که به نظر می‌رسد مطرح شدن استفاده از وایتکس در آب تهران به دلیل آن بوده است که اخیرا گزارش‌های مبنی بر استفاده از وایتکس در شیر منتشر شده، افزود: متاسفانه برخی بدون استناد به گزارش‌های رسمی، باتوجه به همزمانی ماجرای شیر برداشت‌های نادرستی انجام می‌دهند که ممکن است که در ذهنیت مردم ایجاد مشکل کند.


نقل از :شبستان

کد: 1185 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۲۴ تير بازدید: 6726 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنامه دولت برای حفظ آب های زیرزمینی جنوب تهران ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند
2 فواید نوشیدن آب نارگیل در دوران بارداری ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
3 فریب تبلیغات سوء برای فروش دستگاه‌های تصفیه آب را نخورید ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
4 ماکارانی سمولینا چه خواصی دارد ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
5 تاثیرات مصرف قند بر بدن ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۱ مهر
6 مواد غذایی که بدن را پاکسازی می کنند ۱۳۹۶ پنج شنبه ۶ مهر
7 سلامت قلبتان را با مصرف این میوه تضمین کنید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
8 ۱۳تصفیه خانه فاضلاب استان تهران در دولت دوازدهم راه اندازی می شود ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ شهريور
9 شیر نارگیل برای زنان باردار چه فوایدی دارد؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
10 دمنوش هایی که به تصفیه خون کمک می کند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۷ مرداد
11 وجود ناخالصی‌ سمی در نمک دریا/ مردم از نمک‌های تصفیه‌شده استفاده کنند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير


نظرات


zeitoon

سلام مگه آب ژاول و وایتکس همون سدیم هیپوکلریت نیستن؟
A

وقتى مسئولين آب شهرمون اينقدر بيسوادن كه نمى دونن وايتكس يه اسم تجارى براى آب ژاوله! ديگه چه انتظارى داريم از حاصل كارشون، آب؟!! كلا قبح دروغ و تزوير ريخته برا آقايون!!!

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  فایده شام دسته‌ جمعی برای کودکان شاید باور این موضوع كمی دشوار باشد، ولی صرف شام در...

  بهترین وقت برای نوشیدن قهوه یا چای چه زمانی است؟ به گفته استیون میلر که دانشجوی دکترای عصب‌شناسی اس...

  مصرف نابجای ویتامین C و d نارسایی کلیه را به همراه دارد مصرف مداوم و بیش از حد ویتامینهای C و d سبب بروز ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آجیل بوداده یا خام، کدام بهتر است؟ ترکیب آجیل هرچه باشد، مجموعه‌‌ای از مغزها است که همگی فواید تغذیه‌‌ای بسیار زیادی داشته و سرشار از مواد مغذی هستند. چربی موجود در انواع آجیل از نوع اشباع‌ نشده است که کلسترول خون را پایین آورده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌‌دهد.
پخت پیتزا در یک آشپزخانه کاملا آنلاین پایگاه خبری لقمه: ساختن یک اپلیکیشن پرطرفدار آرزوی بسیاری از علاقه‌مندان به دنیای آی‌تی و استارت‌آپ است. دنیایی که این روزها می‌توان درآن پیتزای موردعلاقه‌تان را با چند کلیک خودتان درست کنید.
در چای آب لیمو تازه بریزیم یا نه؟ متأسفانه گاهی برخی از افراد مانند کارمندان که چای بیشتری در طول روز مصرف می‌کنند، اصلاً حواسشان به اضافه دریافت کالری از طریق خوردن قند و شکر بیش از اندازه نیست و نمی‌دانند چرا وزنشان افزایش پیدا می‌کند.
همه چیز درباره پیتزا؛ مهمان ایتالیایی شاید در نگاه اول، ایرانی ها مردمان بدغذایی به نظر برسند؛ چون به سختی با غذاهای ملل دیگر ارتباط برقرار می کنند. دلیل این مدعا هم به همراه بردن چند قوطی کنسرو و چند پسته غذای کنسروی در سفرهای خارجی است.