توصیه های کم کالری


تعادل وزن یا کاهش وزن و لاغری از دغدغه های همیشگی بشر است که در سایه توصیه هایی محقق می شود.

به گزارش لقمه، نوشیدن نصف لیوان آب ولرم پیش از صرف وعده‌های اصلی غذا مانند ناهار و شام می‌تواند تا حدی معده را پر کند و پیام سیری را با شروع خوردن غذا،‌ زودتر به مغز برساند. البته حتما آب ولرم بنوشید تا معده و دستگاه گوارش‌ با نوشیدن آب سرد دچار شوک نشود. نوشیدن نصف لیوان آب ولرم مایل به گرم می‌تواند معده و دستگاه گوارش را آرام و آماده پذیرش مواد غذایی کند.

انواع لبنیات زیر 5/1 درصد چربی را در برنامه غذایی‌تان بگنجانید. بهتر است ماست‌های 1 درصد و شیرهای بدون چربی در میان‌وعده‌های خود داشته باشید.

براساس اعلام دانشگاه هاروارد، تمام افراد چاق و لاغر می‌توانند 9-5 وعده میوه و سبزی در برنامه روزانه خود داشته باشند. بهتر است افراد دچار اضافه وزن، میوه‌ها و سبزی‌های کم‌کالری‌تر مانند گوجه‌فرنگی، خیار، کاهو، اسفناج و هویج را در برنامه غذایی‌شان بگنجانند تا به وزن ایده‌آل برسند. البته این معنای حذف میوه‌های دیگر نیست. حتی افراد چاق هم می‌توانند روزی یک سیب و یک میوه از گروه مرکبات بخورند.

میوه‌های خشک و برگه‌ها، نسبت به میوه‌های تازه، کالری بالاتری دارند. بهتر است در صورت امکان به جای میوه خشک از میوه تازه استفاده کنید.

حتما مغزها را بو نداده و خام مصرف کنید. انواع مغزها کالری بالایی دارند و بهتر است بیشتر از روزی 5-3 عدد از هر کدام از آنها مصرف نکنید. ضمن اینکه خوردن 2 گردو در روز مجاز است.

به جای انواع سس‌های پرکالری، از ادویه‌ها برای طعم‌دادن به غذاهای خود استفاده کنید.

از گوشت‌هایی با چربی كمتر مانند گوشت گوساله، بوقلمون، مرغ و شترمرغ به جای گوشت گوسفند استفاده کنید.

هرگز میان‌وعده‌های خود را حذف نکنید. مصرف میان‌وعده باعث می‌شود ولع و اشتهای شما برای خوردن وعده‌های اصلی غذا کمتر شود.

بسیار آهسته غذا بخورید و آن را به خوبی بجوید. هرچه غذا بهتر جویده شود، هضم آن برای دستگاه گوارش آسان‌تر می‌شود. خوردن صبحانه، ناهار و شام باید حداقل 20 دقیقه طول بکشد.

با نظر متخصص تغذیه می‌توانید در دوران رژیم‌ از 2 گروه داروهای ضداشتها و ضدجذب چربی هم کمک بگیرید. داروهای ضداشتها با تحریك تولید هورمون سروتونین و سایر كاتكولامین‌ها باعث مهار مركز اشتها می‌شوند. داروهای ضدجذب چربی هم باعث جلوگیری از جذب چربی از دستگاه گوارش می‌شوند. این داروها نسبت به گروه اول، مطمئن‌ترند و عوارض جانبی كمتری دارند.

ریزه‌خواری نکنید

انواع قندهای طبیعی مانند توت‌خشک، کشمش، انجیرخشک، خرما و عسل را جایگزین قند و شکر کنید. البته به شرطی که در مصرف قندهای طبیعی هم افراط نکنید. شما می‌توانید با هر لیوان چای، قهوه یا شیر خود 3 توت‌خشک یا کشمش، 1 خرما یا نصف قاشق چایخوری عسل بخورید.

نان، بیسکویت، برنج، ماکارونی و غلات سبوس‌دار را جایگزین غلات تصفیه‌شده کنید. غلات سبوس‌دار کالری کمتر و فیبر بیشتری دارند. به همین دلیل می‌توانند مانع ابتلا به یبوست در طول دوره رژیمتان باشند.

هرگز میان‌وعده‌های خود را حذف نکنید. مصرف میان‌وعده باعث می‌شود ولع و اشتهای شما برای خوردن وعده‌های اصلی غذا کمتر شود.

ابتلا به چاقی و اضافه‌وزن یکی از عوارض زندگی‌ ماشینی، افزایش شهرنشینی و گسترش کارهای اداری و پشت میزنشینی است. به همین دلیل این روزها خیلی از افراد در پی یافتن راه‌هایی برای کاهش کالری دریافتی خود از طریق مصرف خوراکی‌های مختلف و کم‌کردن وزنشان هستند. «پوستر سلامت» این هفته برای چاق‌ها تهیه‌شده تا با 14 راه‌ سالم برای کاهش وزن و کاهش کالری دریافتی آشنا شوند. اگر شما نیز جزو این گروه هستید، با این پوستر همراه شوید.

تاكنون تنها داروی موثر، مطمئن و مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریكا (FDA)، داروی اورلیستات است که افراد با فشارخون بالا، چربی خون بالا، بیماران دیابتی و بیماران دچار مشكلات قلبی- ‌عروقی هم می‌توانند دارو را مصرف کنند. اورلیستات را شركت‌های داروسازی گوناگون داخل ایران تولید می‌کنند و از نظر فرمولاسیون همگی كپسول و حاوی پودر یا پِلِت هستند. برند اصلی این دارو كه به‌وسیله یك شركت سوئیسی تولید می‌شود، نیز به شکل كپسول‌های حاوی پِلِت است. پِلِت‌ها ذرات درشت‌تری از دارو هستند و طی مراحلی از پودر تهیه می‌شوند.

مزیت كپسول‌های حاوی پِلِت‌ این است كه به علت بزرگ‌تر بودن ذرات پِلِت نسبت به پودر، این ذرات مدت بیشتری در دستگاه گوارش باقی می‌مانند و فرصت بیشتری برای اتصال به آنزیم‌های لیپاز خواهند داشت، اگرچه آزادسازی دارو به شكل پِلِت و دفع چربی كندتر است اما در كنار اثر تدریجی و آرام دارو، عوارض گوارشی آن كه ناشی از دفع ناگهانی چربی است نیز كاهش می‌یابد و تحمل كپسول‌های حاوی پِلِت به وسیله بیمار آسان‌تر خواهد بود. از آنجا كه ماده موثره اورلیستات به حرارت و رطوبت حساس است، فرمولاسیون این دارو به شكل پِلِت باعث افزایش ماندگاری آن نیز می‌شود.

 


نقل از :سلامت

کد: 3141 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۱۴ بهمن بازدید: 2813 ساعت: 9:14 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ادامه روند کاهشی نرخ مرغ در بازار ۱۳۹۶ شنبه ۱ مهر
2 کاهش احتمال چاقی با مغزیجات آجیل ۱۳۹۶ شنبه ۱ مهر
3 قیمت تخم‌مرغ روند کاهشی گرفت/ صادرات به عراق، افغانستان و قطر ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
4 برداشت زیتون آغاز شد/قیمت زیتون ١٥ درصد کاهش یافت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
5 موادغذایی که تاثیرات شگرفی در چربی سوزی دارند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
6 گوشت،چای و روغن نباتی گران شد/ قیمت برنج و حبوبات ثابت ماند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
7 تعداد دام‌های سبک کاهش می‌یابد/19 میلیون بز داریم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
8 سیب صادراتی شش برابر ارزان‌تر از بازار داخلی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
9 کاهش ۳۵۰ تومانی قیمت هرکیلوگرم تخم مرغ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
10 کاهش ۱۱۰۰ تومانی قیمت مرغ ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
11 دلایل کاهش قیمت مرغ در بازار ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  8 حقیقت شگفت انگیز درباره ی میوه ها لقمه: هر روز می خوانید، می بینید، و می شنوید که با...

  استفاده از ظروف یکبارمصرف شیمیایی سرطانزاست یک متخصص تغذیه گفت: در صورت استفاده از ظروف یکبار ...

  چاره‌ای برای پرخوری استرسی هر كسی كه در پیتزا یا بستنی دنبال آرامش می گردد می...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جینسنگ چیست؟/ چرا اینقدر مهم شده است/جینسنگ و کاهش وزن یکی از جدیدترین خبرهای تغذیه‌ای که امروزه به گوش می‌رسد اندر خواص جینسنگ است؛ با این همه خبرهای مختلف ممکن است به این فکر بیفتید که واقعاً این جینسنگ برای چه خوب است؟ و یا این که اصلاً این جینسنگ (Ginseng) چیست؟
خواص شگفت انگیز کاکائو به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط است.تمامی‌گیاهان، رنگدانه‌هایی دارند كه می‌توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می‌كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می‌كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می‌شود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه‌ كاكائو، فلاوونوئید است.
گیاهان خطرناک برای زنان باردار یکی از زمان‌هایی که به هیچ وجه نباید دارویی گیاهی را بدون مشاوره با پزشک مصرف کرد، دوران بارداری است.
گوشت قرمز را تا چه حدی باید بپزیم؟ اصولا ما ایرانی‌ها عادت داریم غذا را بیش از آنچه نیاز است، حرارت دهیم و بپزیم و از غذاهای به اصطلاح جا‌افتاده بیشتر خوش‌مان می‌آید!