به گزارش لقمه، گرچه امروزه این شیرینیها در تمام شهرها تهیه و به فروش میرسد، اما مزه و کیفیت هیچ کدام آنها به پای شیرینیهای اصیل و محلی یزد نمیرسد. باقلوای آن، قدیمیترین شیرینی و انگار طعم اصلی پسته و بادام را تنها میتوان در آن جست. بوی معطر قطابش شامهنواز و پشمک آن را وقتی در دهان بگذاری، مزهاش به یاد ماندنی میشود و لوز هنگام جویدن حس خوبی در مصرفکننده ایجاد میکند و حاجی بادام شیرینتر از قند بوده و با آن نام بزرگ به اندازه یک فندق است! پس اگر با این توصیفات وسوسه شده و میخواهید برای پذیرایی ایام عید انواعی از این شیرینیها داشته باشید به شما خرید یک جعبه شیرینی یزدی مخلوط را پیشنهاد میکنیم.
البته موضوع مهمی که در تمام ایام عید باید در نظر داشته باشید، این که بیشترین حجم شیرینیهای یزد را شکر و روغن تشکیل میدهد و در مقایسه با سایر شیرینی جات کالری دوچندانی داشته و بسیار چاقکننده است و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت و بیماران با چربی خون بالا ممنوع و برای کودکان و افراد سالم محدودیت دارد.
قطاب یزد طعم بینظیر
قطاب، نوعی شیرینی به شکل خمیر توپی است که از ترکیب روغن جامد، شکر، زرده تخممرغ، آرد و بیکینگپودر تهیه میشود و داخلش را با مایه مخصوصی متشکل از پودر بادام و هل کوبیده پر میکنند و به همین دلیل ارزش غذایی مناسبی دارد. هل موجود در این شیرینی گرم و انرژیزا بوده و موجب بهبود روحیه و بازیابی توان از دست رفته میشود و بادام آن مغذی است؛ البته در قطابهای بینام و نشانی که این روزها با نام قطاب اصیل یزد به فروش میرسد ردپایی از بادام وجود نداشته و بیشتر حجم محصول را شکر و آرد تشکیل میدهد.
باقلوا بمب انرژی
باقلوا در کشورهای ترکیه، سوریه و لبنان هم درست میشود، اما باقلوای یزد چیز دیگری است و در شهرهای معتبر و معروف آمریکا و کانادا هم میتوان آن را یافت. مغز بادام و پسته، شیر، تخممرغ، پودر شکر، آرد، روغن، هل و گلاب از مواد به کار رفته در این شیرینی است.
اگر در باقلوا مغز بادام و پسته به کار رفته باشد بسیار مغذی و برای تقویت حافظه، قلب و معده سودمند است و اگر با کره اصیل حیوانی تهیه شود بسیار نیروزا و پرکالری است.
شیرینی نامرغوب ماندگاری کمی دارد
میگویند شیرینیهای یزد تا یک سال ماندگاری دارد، اما باید بدانید اگر این شیرینیها در محیط گرم و مرطوب نگهداری شود یا مواد اولیه آن مرغوب و با کیفیت نباشد در کمتر از یک یا دو هفته کپکزده و غیرقابل مصرف میشود.
لوز و باقلوای آن شیره انداخته و کشدار میشود و قطاب آن بوی نا میگیرد و خشک میشود؛ بنابراین شیرینیهای یزد را از قنادیهای معتبر و در حجم کم خریداری کنید.
نقل از :جام جم