عادت‌های ضدسلامت در تعطیلات عید


متاسفانه بیشتر ما ایرانی‌ها آن‌طور که باید از تعطیلات مختلفی مانند تعطیلات عید نوروز که در طول سال پیش‌ رو داریم، برای ارتقای سلامتمان استفاده نمی‌کنیم و گاهی این تعطیلات به جای اینکه شادی و سلامت برایمان به ارمغان بیاورند، پیک مشکلات و ناراحتی‌های مختلف می‌شوند.

به گزارش لقمه، به همین دلیل در ادامه به چند مورد از شایع‌ترین عادت‌های اشتباهی که در تعطیلات نوروز انجام می‌شوند و راه‌های مقابله با آنها اشاره می‌کنیم.


کم‌خوابی

معمولا بیشتر خانواده‌ها ایام عید را به دید و بازدید یا مسافرت‌های کوتاه و طولانی اختصاص می‌دهند و برای اینکه از هیچ‌کدام از برنامه‌هایشان هم جا نمانند، ساعت‌های خوابشان را کم می‌کنند. خواب ناکافی علاوه بر ایجاد حس خستگی، کرختی و بی‌حوصلگی می‌تواند باعث از دست رفتن تمرکز و لذت نبردن از روزهای زیبای بهاری هم بشود. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که حتما در طول تعطیلات و حتی در روزهایی که در سفر هستید، حداقل روزی 7 ساعت بخوابید تا روزها شاداب باشید. اگر سالمند یا کودکی هم همراه شماست، باید به خواب و استراحت کافی آنها هم اهمیت دهید تا بدقلق یا بیمار نشوند.


پرخوری و فست‌فود

متاسفانه پرخوری، مصرف هله‌هوله‌های مختلف، ریزه‌خواری و روی هم خوردن خوراکی‌های مختلف در مهمانی‌ها یا مسافرت‌های عید به یکی از بدترین عادت‌های نوروزی تبدیل شده است. از طرف دیگر، مهمانی‌های مختلف وقت کافی برای درست کردن شام و ناهار را از خانواده‌ها می‌گیرد و آنها در این روزها بیشتر به خوردن فست‌فودها و غذاهای چرب و پرکالری روی می‌آورند. این عادت می‌تواند علاوه بر بالا بردن وزن باعث ایجاد دل‌درد، اسهال یا یبوست در طول سفر، معده‌درد و حس تهوع شود. به همین دلیل توصیه می‌شود علاوه بر حفظ تعادل در مصرف خوراکی‌های مختلف، در صورت کمبود وقت به جای مصرف فست‌فودهای چرب و پرکالری،‌ یک وعده نان و پنیر و گردو، نان و ماست و گردو یا حتی املت را در برنامه غذایی‌تان داشته باشید. به هیچ عنوان هم در طول تعطیلات یا در سفر از مصرف آب سالم، میوه‌های تازه و لبنیات کم‌چرب غافل نشوید.


کم‌تحرکی

برخی از خانواده‌ها هم از آن طرف بام می‌افتند و ترجیح می‌دهند که تمام سیزده روز تعطیلات را بدون توجه به سلامت خود و امکان بالا رفتن وزنشان،‌ فقط بخورند و بخوابند. خوردن غذای سالم، خوابیدن کافی و دور هم بودن در کنار اعضای خانواده در ایام تعطیل، کار خوبی است اما بهتر است برای حفظ سلامت، روزی یکی دو ساعت به نزدیک‌ترین پارک محله بروید و با همسر و فرزندانتان در آنجا بدوید یا ورزش‌ها و بازی‌هایی مانند بدمینتون، وسطی، والیبال یا حتی پینگ‌پنگ بازی کنید.


نقل از :زندگی مثبت

کد: 3549 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۲۶ اسفند بازدید: 4472 ساعت: 11:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
2 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
3 نوسان قیمتی اقلام خوراکی در مهر ماه اعلام شد ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
4 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
5 اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 چربی سوزی با انجام‌ ورزش های استقامتی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 کمتر از یک درصد بذر کشور وارداتی است ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
8 علی جعفریان جانشین وزیر بهداشت شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۸ شهريور
9 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
10 تاثیر پتاسیم در جلوگیری از فیبریلاسیون دهلیزی بعد از جراحی قلب ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 تولید نسل جدید داروهای درمان سرطان با یک‌دهم قیمت نمونه مشابه خارجی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  فندق، گردو، بادام و پسته باعث حساسیت در کودکان می‌شود متخصص کودکان و نوزادان گفت: 11 درصد از کودکان مبتل...

  بهترین شیوه پخت غذا آن چه خانم های خانه دار باید به آن توجه کنند این ا...

  عوامل تشدید کهیر را بشناسید متخصص پوست و مو می‌گوید با اینکه ۹۰ درصد موارد عام...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چلوکباب شاهکار چه کسی بود؟ یک مغازه بود و جارچی اش که سر ظهر راه می افتاد در کوچه و بازار و مردان محله را به ناهار دعوت می کرد. مردها جمع می شدند توی دکان و روی سکوهایی که دور تا دورش ساخته بودند، می نشستند تا سینی معروف چلوکبابی جلویشان گذاشته شود. یک سینی بزرگ با بشقاب و نان سنگگ و پیاز و سماق و دوغ و گاهی شربت آبلیمو.
آشنایی با سلف سرویس‌های صبحانه در تهران هتل ها معمولا سلف سرویس‌های صبحانه دارند که در مطلب زیر با این سلف ها در هتل های تهران آشنا می شوید.
طرز تهیه و خواص گلاب/چه کسانی نباید گلاب بخورند از قدیم گلاب برای مردم خواص دارویی داشت اما امروزه گلاب هم در غذا و هم در طب پزشکی و طب سنتی به کار می رود حالا با ما همراه باشید تا از فواید مصرف گلاب بگوییم.
لطفا لبنیات آلوده نوش جان نكنید! نتایج دو تحقیق انجام شده در سال های 90، 91 و 92 نشان داد كه تمام فرآورده های لبنی سنتی كه بدون طی هیچ گونه مرحله پاستوریزاسیون و میكروب زدایی، به صورت فله و در فرآیند تولید به مصرف، از دامداری ها به مغازه های عرضه لبنیات سنتی حمل شده اند، دارای آلودگی میكروبی و باكتریایی بوده اند.