قهرمانان غذایی را بشناسید


قهرمانی فقط مختص دنیای ورزش نیست. در حوزه‌ تغذیه نیز مواد غذایی متعددی وجود دارند که به راستی نقش یک قهرمان را در حفظ سلامتی ما ایفا می‌کنند. به خاطر اینکه این مواد غذایی ارزش غذایی بالایی داشته و مانند یک سپر بلا عمل می‌کنند.

به گزارش لقمه، خوشبختانه تعداد این نام‌آوران غذایی کم هم نیست. خداوند مواد غذایی فوق‌العاده‌ای خلق کرده که هر یک فواید زیادی به بدن ما می‌رساند. ما در اینجافقط توانستیم به چند نمونه از کل این مواد مغذی مفید اشاره کنیم. توصیه می‌کنیم این مواد غذایی قهرمان را در برنامه‌ غذایی خودتان بگنجانید.

بادام هندی: بادام هندی سرشار از چربی‌های مفید، فیبر، ویتامین E، ویتامین B و اسیدفولیک می‌باشد. این بادام‌های زردرنگ به خوبی گرسنگی را برطرف کرده و به این ترتیب می‌توانند به کاهش وزن شما هم کمک کنند. البته به شرطی که بادام هندی را هم در چارچوب یک تغذیه‌ متعادل و سالم میل کنید و در مصرف آن زیاده‌روی نکنید. در واقع زمانی که مقداری بادام هندی نوش جان می‌کنید تا مدتی سیر می‌شوید و دیگر نیازی نیست به سمت مصرف مواد غذایی پرکالری بروید یا ریزه خواری بکنید.

مرغ: مرغ منبعی از تمام اسیدآمینه‌های لازم بدن می‌باشد. یکی از این اسیدآمینه‌ها «تیروزین» است که باعث می‌شود شما از لحاظ روحی شاداب و سرحال باشید. «نیاسین» موجود در آن نیز سطح انرژی‌تان را بالا می‌برد. توصیه می‌کنیم از مرغ‌هایی استفاده کنید که میزان چربی آنها کمتر است چون در این صورت فایده‌ بیشتری هم دارد.

آووکادو: البته اگر کمی منطقی فکر کنیم و قیمت این میوه را با مواد غذایی دیگر مقایسه کنیم چندان گران به نظر نمی‌رسد. آووکادو سرشار از فیبرهای غذایی و چربی‌های اشباع نشده مونو می‌باشد. این چربی‌ها برای کاهش کلسترول خون بسیار مفیدند. می‌توانید این میوه‌ خوشمزه را به سالادهایتان اضافه کنید. زمانی که ساندویچ درست می‌کنید می‌توانیدبه جای کره از آووکادو استفاده کنید.

بلوبری: ظاهرا مناطق شمالی کشورمان مستعد کشت این میوه هستند و می‌توان امیدوار بود که در بازار کشورمان نیز به وفور از این میوه وجود داشته باشد. بلوبری یکی از 3 میوه‌ برتری است که سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد. در واقع همین میوه‌های ریز خوش‌رنگ سپری در برابر سرطان هستند و بیماری‌های قلبی عروقی را از شما دور می‌کنند. حتی اگر نمونه‌های وارداتی این میوه را دیدید خریداری کرده و از خواص آن بهره ببرید. می‌توانید بلوبری را به ماست و غلاتتان اضافه کنید.

لوبیا سفید: لوبیای سفید بدون چربی بوده و سرشار از فیبرهای غذایی است. حتماً می‌دانید که فیبرها نیز سلامت دستگاه گوارش را تضمین می‌کنند. باید بدانید که فیبر 3 قاشق غذاخوری لوبیای سفید معادل 7 واحد میوه و سبزیجات در روز است.

شلیل شب‌رنگ: شلیل یکی از منابع فوق‌العاده‌ پتاسیم است که فشار خون را کاهش داده و به این تتیب هم می‌تواند با سکته‌ مغزی مقابله کند. وقتی شلیل به بازار می‌آید تا جایی که می‌توانید از خواص آن بهره‌مند شوید. می‌توانید این میوه را خرد کرده و به سالادها یا غلات صبحانه‌تان اضافه کنید.

جو دوسر: اگر به طور مداوم جو دو سر را وارد برنامه‌ غذایی‌تان بکنید خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به حداقل می‌رسانید. اگر یک رژیم غذایی کم چرب داشته باشید و از این ماده‌ غذایی مفید هم استفاده کنید خطر بیماری‌های قلبی عروقی را از خود دور می‌کنید.

فلفل دلمه ای قرمز: فلفل دلمه ای قرمز منبع ویتامین C می‌باشد. نصف یک عدد فلفل دلمه ای قرمز تازه نیاز روزانه‌ شما به این ویتامین را تأمین می‌کند. می‌توانید کنار غذا از آن میل کنید یا به سالادهایتان اضافه کنید. در هر حال از مصرف آن غافل نشوید.

گوشت قرمز: گوشت قرمز یکی از منابع آهن هِم محسوب می‌شود. این آهن برای سلامت خون لازم است. از این گذشته گوشت قرمز سرشار از زینک است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. گوشت‌های کم چرب جزو بهترین نوع گوشت‌ها هستند.

ذرت: الآن دیگر کمتر مرکز خرید یا مغازه‌ اغذیه فروشی را می‌بینید که ذرت مکزیکی نداشته باشد. اصلاً بویش آدم را از خود بی خود می‌کند. باید بدانید که ذرت رنگ زرد خود را از آنتی‌اکسیدانی به نام «لوتئین» می‌گیرد و این آنتی‌اکسیدان برای چشم مفید است. در واقع این آنتی‌اکسیدان از ابتلا به دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری جلوگیری می‌کند. البته توجه داشته باشید که ذرت‌های بیرون حاوی میزان زیادی سس و پنیر هستند. اگر از مشتریان دائم آن هستید کمی احتیاط کنید چون به مرور چاقتان می‌کند. خودتان دست به کار شوید و در خانه نوع سالم‌تر یعنی کم‌چرب‌تر آن را تهیه کرده و با آویشن فراوان میل کنید.

ماهی تن: ماهی تن سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 می‌باشد که برای مقابله با بیماری‌های قلبی عروقی فوق‌العاده است. این اسیدهای چرب برای سلامت عروق مغز نیز مفید هستند. ماهی تن همچنین سرشار از ویتامین D و B12 می‌باشد که با خستگی مقابله کرده و انرژی بخش است.

روغن زیتون: روغن زیتون در رأس رژیم غذایی مدیترانه ای قرار دارد. به خاطر اینکه حاوی خواص فوق‌العاده است. افرادی که این نوع رژیم غذایی را دنبال می‌کنند سالم‌تر بوده و بیشتر عمر می‌کنند.

زنجبیل: زنجبیل به تسکین آرتریت و درد مفاصل کمک می‌کند. علاوه بر این آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن شما را از خطر بیماری‌های قلبی عروقی و برخی از سرطان‌ها در امان نگه می‌دارند.


نقل از :ایسنا

کد: 3596 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۰ فروردين بازدید: 4396 ساعت: 4:26 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
2 دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
3 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
4 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
5 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
6 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين
7 بیانیه رسانه‌های ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
8 استقبال از پویش تحریم کالاهای «مرتبط با اسرائیل» در کشورهای اسلامی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
9 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
10 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
11 آشنایی با جدول غذایی رژیم لاغری کانادایی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  اختلالات خوردن در قرن 21 گریبان گیر زنان باردار و ورزشکاران پایگاه خبری لقمه: وجود اختلالات خوردن احتمال نازای...

  آب کرفس از فشارخون بالا پیشگیری می‌کند کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علو...

  تغذیه در پیاده‌ روی اربعین پایگاه خبری لقمه: به دلیل وجود برخی بیماری‌ها در ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کاهش سن ابتلا به دیابت/ 65 درصد تهرانی‌ها دچار اضافه وزن و چاقی رییس پژوهکشده غدد درون‌ریز و متابولیسم کشور ضمن اشاره به عوامل خطر موثر در بیماری‌های متابولیک، نسبت به کاهش سن ابتلا به دیابت در کشور هشدار داد.
اصول کلی در استفاده از داروهای گیاهی اندازه ها و مقادیر و طرز تهیه و آماده کردن داروهای گیاهی و گیاهان دارویی برای استفاده اصول کلی در استفاده از داروهای گیاهی را شامل می شود.
کی و چقدر آبمیوه به کودکمان بدهیم؟ هیچ هیجانی مثل تماشای اولین روز میوه خوردن بچه‌ها نیست. وقتی که میوه را به سروصورت‌شان می‌مالند وصحنه‌های بدیعی را به وجود می‌آورند. برای همین والدین همیشه منتظر رسیدن این روز هستند و در مورد مصرف میوه درتغذیه کودک شان سوالاتی دارند.
مزایای غذای سنتی در مقابل معایب غذای صنعتی این روزها با صنعتی شدن جوامع و افزایش قشر کارمند همه غذای آماده صنعتی را به دلیل وقت‌گیر نبودن به غذای سنتی ترجیح می‌دهند غافل از اینکه سلامت خود را ارزان می‌فروشند.