چگونه غذا بخوریم تا فشار خون نگیریم


وزارت بهداشت مجموعه‌ایی از دستورالعمل‌ها در رابطه با رژیم تغذیه‌ایی مناسب با کاهش مصرف نمک، مصرف غذاهای سالم، بهره‌مندی از غذاهای ارگانیک، استفاده بیشتر از غذاهای سنتی تا غذاهای آماده تأکید دارد.

به گزارش لقمه، وزارت بهداشت برای حفظ بیشتر ارزش غذایی و رعایت بهداشت در تهیه و مصرف غذا در راستای کاهش فشار خون نکاتی را اعلام کرده است.

از جمله نکات تغذیه‌ایی گفته شده این است که از سرخ کردن زیاد سبزی‌های مورد استفاده در غذاهایی همچون قورمه‌ سبزی که باعث از دست رفتن ویتامین‌های آن می‌شود باید خودداری کرد.

چربی‌های اضافه همراه با گوشت در انواع خورشت‌ها و حتی قبل از چرخ کردن گوشت را تا حد ممکن جدا کنیم.

همچنین پوست مرغ که حاوی کسترول فراوان است را قبل از طبخ به طور کامل جدا کنید.

از انواع حبوبات و سبزیجات بیشتری در غذاها استفاده کرده و مصرف نوشیدنی را همراه با غذا به حداقل برسانید.

در استفاده از روغن تا حد امکان روغن مورد استفاده را کاهش داده و به جای سرخ کردن به تفت دادن اکتفا کنید و از روغن‌های با اسید چرب ترانس پایین (کمتر از10درصد) استفاده شود و در صورت لزوم از روغن مخصوص سرخ‌کردنی برای سرخ کردن استفاده شود.

در صورت مصرف نوشیدنی آب و دوغ کم‌نمک و بدون گاز به سایر نوشیدنی‌ها ترجیح داده می‌شود و از پرخوری خودداری کرده و در صورتی که حجم غذا بیش از نیاز بود اضافه غذا را در ظروف دربسته و در یخچال نگهداری کنید.

میزان نمک افزودنی به غذا را محدود کرده و فقط از نمک یددار تصفیه شده استفاده شود. از نمکدان هنگام غذا خوردن استفاده نکنید و از مصرف نمک سنگ برای خیساندن برنج خودداری کنید چرا که سنگ نمک به دلیل ناخالص‌هایی مانند گچ، آهک، شن و ماسه سلامت را به خطر می‌اندازد.

از سوزاندن غذا در زمان کباب کردن یا پخت خودداری کرده و از مصرف بخش‌های سوخته غذا نیز پرهیز کنید چرا که دارای مواد سرطان‌زا هستند.

طبق این دستورالعمل چنانچه از شیر یا شیرکاکائو برای پذیرایی استفاده می‌کنید از شیرین کردن بیش از حد آن اجتناب کرده و از همچنین از شیرین کردن بیش از حد شربت‌ها به علت اینکه حاوی کالری بالایی هستند خودداری کنید.

بیماران مبتلا به چربی خون بالا، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی باید در مصرف غذاهای چرب با حجم زیاد احتیاط کنند.

همچنین برای جلوگیری از نفخ حاصل از خوردن حبوبات در غذاها می‌توانید قبل از طبخ آنها را به مدت حداقل 4 ساعت در آب گذاشته و پس از دور ریختن آب باقیمانده حبوبات را به غذا اضافه کنید.

مصرف روزانه میوه، سبزی تازه، شیر و لبنیات کم‌چرب فراموش نشود و ترجیحاً از خرما و کشمش به مقدار کم به جای قند در کنار چای استفاده شود.


نقل از :فارس

کد: 3660 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۳۰ فروردين بازدید: 4002 ساعت: 11:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
2 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
3 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
4 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
5 بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
6 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
8 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
9 چرا دندان عقل داریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
10 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درمان‌های طب سنتی برای تسکین درد دندان برای تسکین دندان درد توصیه می‌شود که سیر و پیاز را...

  آزمون غذا در فصل امتحانات مادران هرکاری می‌کنند تا به خیال خود فرزندانشان از...

  درباره طبیعت گرمی و سردی غذاها چه می‌دانید یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در ارتباط با طب سنتی که می‌...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ویار بارداری و راه های درمان آن عادت ماهانه زنان در دوران حاملگی قطع می‌شود و برخی اخلاط کثیف که در حالت طبیعی از طریق آن از بدن خارج می‌شد، در بدن باقی می‌ماند و تجمع پیدا می‌کند، این موضوع باعث تحریک دریچه تحتانی مری یا دهانه معده می‌شود و ...
توصیه‌ها و هشدارهای تغذیه‌ای در مسافرت اسهال مسافرتی یکی از آن بیماری‌هایی است که هر مسافری را تهدید می‌کند.
آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.
مزایای غذای سنتی در مقابل معایب غذای صنعتی این روزها با صنعتی شدن جوامع و افزایش قشر کارمند همه غذای آماده صنعتی را به دلیل وقت‌گیر نبودن به غذای سنتی ترجیح می‌دهند غافل از اینکه سلامت خود را ارزان می‌فروشند.