چگونه غذا بخوریم تا فشار خون نگیریم


وزارت بهداشت مجموعه‌ایی از دستورالعمل‌ها در رابطه با رژیم تغذیه‌ایی مناسب با کاهش مصرف نمک، مصرف غذاهای سالم، بهره‌مندی از غذاهای ارگانیک، استفاده بیشتر از غذاهای سنتی تا غذاهای آماده تأکید دارد.

به گزارش لقمه، وزارت بهداشت برای حفظ بیشتر ارزش غذایی و رعایت بهداشت در تهیه و مصرف غذا در راستای کاهش فشار خون نکاتی را اعلام کرده است.

از جمله نکات تغذیه‌ایی گفته شده این است که از سرخ کردن زیاد سبزی‌های مورد استفاده در غذاهایی همچون قورمه‌ سبزی که باعث از دست رفتن ویتامین‌های آن می‌شود باید خودداری کرد.

چربی‌های اضافه همراه با گوشت در انواع خورشت‌ها و حتی قبل از چرخ کردن گوشت را تا حد ممکن جدا کنیم.

همچنین پوست مرغ که حاوی کسترول فراوان است را قبل از طبخ به طور کامل جدا کنید.

از انواع حبوبات و سبزیجات بیشتری در غذاها استفاده کرده و مصرف نوشیدنی را همراه با غذا به حداقل برسانید.

در استفاده از روغن تا حد امکان روغن مورد استفاده را کاهش داده و به جای سرخ کردن به تفت دادن اکتفا کنید و از روغن‌های با اسید چرب ترانس پایین (کمتر از10درصد) استفاده شود و در صورت لزوم از روغن مخصوص سرخ‌کردنی برای سرخ کردن استفاده شود.

در صورت مصرف نوشیدنی آب و دوغ کم‌نمک و بدون گاز به سایر نوشیدنی‌ها ترجیح داده می‌شود و از پرخوری خودداری کرده و در صورتی که حجم غذا بیش از نیاز بود اضافه غذا را در ظروف دربسته و در یخچال نگهداری کنید.

میزان نمک افزودنی به غذا را محدود کرده و فقط از نمک یددار تصفیه شده استفاده شود. از نمکدان هنگام غذا خوردن استفاده نکنید و از مصرف نمک سنگ برای خیساندن برنج خودداری کنید چرا که سنگ نمک به دلیل ناخالص‌هایی مانند گچ، آهک، شن و ماسه سلامت را به خطر می‌اندازد.

از سوزاندن غذا در زمان کباب کردن یا پخت خودداری کرده و از مصرف بخش‌های سوخته غذا نیز پرهیز کنید چرا که دارای مواد سرطان‌زا هستند.

طبق این دستورالعمل چنانچه از شیر یا شیرکاکائو برای پذیرایی استفاده می‌کنید از شیرین کردن بیش از حد آن اجتناب کرده و از همچنین از شیرین کردن بیش از حد شربت‌ها به علت اینکه حاوی کالری بالایی هستند خودداری کنید.

بیماران مبتلا به چربی خون بالا، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی باید در مصرف غذاهای چرب با حجم زیاد احتیاط کنند.

همچنین برای جلوگیری از نفخ حاصل از خوردن حبوبات در غذاها می‌توانید قبل از طبخ آنها را به مدت حداقل 4 ساعت در آب گذاشته و پس از دور ریختن آب باقیمانده حبوبات را به غذا اضافه کنید.

مصرف روزانه میوه، سبزی تازه، شیر و لبنیات کم‌چرب فراموش نشود و ترجیحاً از خرما و کشمش به مقدار کم به جای قند در کنار چای استفاده شود.


نقل از :فارس

کد: 3660 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۳۰ فروردين بازدید: 4126 ساعت: 11:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
3 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
4 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
5 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
6 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
7 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
8 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
9 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
10 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
11 همسایگی راهبردی، محور همکاری ایران و قزاقستان در بخش غذا و انرژی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آب مزه دار را در تابستان حتما امتحان کنید اگر هر روز 7 تا 8 لیوان آب می نوشید، شاید بهتر باش...

  ظروف یکبار مصرف مناسب با مواد غذایی گرم کدامند؟ در ایام ماه محرم و صفر که بازار نذری داغ است، ظروف...

  خونریزی معده در مردان شایع‌تر است خون‌ریزی از مجرای گوارشی یکی از شایع‌ترین مشکلاتی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوردنی های خواب آور کدامند؟ غذاهایی که میل می کنید، می توانند به شما احساس انرژی یا کسالت و خواب آلودگی بدهند. در واقع خوردن یک وعده غذایی ممکن است از شما یک فرد پر انرژی بسازد و غذای دیگری شما را خسته و خواب آلوده کند. اثرات اصلی مواد غذایی را می توان به محتویات آنها نسبت داد و اینکه چگونه بدن ما نسبت به آنها واکنش نشان می دهد.
به علت عدم تحمل لاکتوز، مصرف مواد لبنی را کنار نگذارید! کارشناسان می گویند که اگر شما تحمل مصرف لاکتوز را ندارید، نیاز نیست به طور کامل نوشیدن شیر را متوقف کنید.
با تنظیم ساعت بیولوژیک بدن، دیگر چاق نمی شوید محققان معتقدند هسته اصلی تنظیم ساعت بیولوژیک بدن در قسمتی از هیپوتالاموس قرار دارد.
اوضاع بحرانی آزمایشگاه‌های پزشکی/ سوءاستفاده بیمه‌های تکمیلی پایگاه خبری لقمه: عضو هیئت مدیره انجمن علمی آسیب شناسی ایران در مورد وضعیت آزمایشگاه‌های پزشکی در بخش دولتی و مشکلاتی که با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند، توضیحاتی داد.