رژیم لاغری مناسب حاوی تمام مواد غذایی است


یک کارشناس تغذیه اظهار داشت: به طور کلی به افرادی که قصد کاهش وزن را دارند، توصیه می‌شود که مقدار غذای مصرفی خود را به دو سوم تا نصف قبل برسانند.

به گزارش لقمه، عزیزالله کمال‌زاده در گفت‌و‌گویی در مورد یک رژیم غذایی مناسب به نکاتی اشاره کرد که با هم در زیر می خوانیم:

هیچ ماده غذایی را حذف نکنید

وی ادامه داد: کاهش میزان غذا برای کاهش وزن به این دلیل است که قطع یک‌باره یک نوع ماده غذایی ممکن است برای سلول‌ها مشکل ایجاد کند.

این فوق‌تخصص تغذیه و متابولیسم انرژی و پروتئین تصریح کرد: اگر شما بتوانید این موضوع را به همراه روزانه حدود نیم ساعت تا یک ساعت پیاده‌روی به صورت 10 دقیقه تند و 10 دقیقه آرام و عدم مصرف و یا کاهش مصرف روغن‌های اشباع شده در گوشت قرمز و همچنین کاهش مصرف مواد نشاسته‌ای مانند برنج و ماکارونی به نصف مقدار مصرفی در گذشته رعایت کنید به تدریج کاهش وزن پیدا می‌کنید.کمال‌زاده عنوان کرد: اگر مقدار برنج مصرفی به نصف کاهش یابد و در روز حدود 100 گرم مصرف شود، مناسب است و سعی شود در وعده شام از برنج حتی‌الامکان استفاده نشود.

شیر و ماست فراموش نشود

وی با بیان اینکه مصرف گوشت قرمز به مقدار یک واحد (45 گرم) در روز کفایت می‌کند، تصریح کرد: گوشت سفید مرغ تا دو واحد در روز، ماهی در هر هفته دو تا سه نوبت، نان سبوس‌دار به مقدار چند کف دست و به میزان 200 گرم در صبحانه، 200 گرم موقع نهار و 200 گرم به هنگام شام برای کاهش وزن مناسب است.

این پزشک گفت: پنیر مصرفی به مقدار 50 گرم، شیر کم چرب به مقدار دو لیوان و ماست به مقدار یک کاسه در روز باید مصرف شود و پنیر را می‌توانید در صبحانه همراه با گردو و شیر را با غلات (50 گرم) استفاده کنید.

کمال‌زاده افزود: تخم مرغ هر دو روز یک عدد، سبزیجات تازه و خام به اندازه کافی، صیفی‌جات مثل خیار، گوجه، هویج، کاهو و ... به اندازه کافی (400 گرم در روز) مصرف شود و از قارچ هم می‌توانید، سه تا چهار نوبت در هفته استفاده کنید و مصرف میوه‌جات در حد 400 گرم در روز مناسب است.

یک شام خوب برای لاغر شدن

وی خاطرنشان کرد: برای شام بهتر است، مقدار کافی صیفی‌جات به همراه مقداری نان و یک لیوان شیر کم چرب مصرف کنید.

این فوق‌تخصص تغذیه و متابولیسم انرژی و پروتئین در مورد میزان مصرف شیرینی در یک رژیم لاغری اظهار داشت: در رژیم‌های لاغری اگر از شرینی‌جات طبیعی استفاده کنید، بهتر است و شیرینی‌جاتی مانند عسل در حدود یک تا دو قاشق، خرما در حد یک تا دو عدد و کشمش یا توت در حد 20 گرم مناسب است.کمال‌زاده تصریح کرد: اگر از شکلات یا شرینی‌جات قنادی استفاده کردید، این مواد باید جایگزین شرینی‌جات طبیعی شود که حد آن می‌تواند یک شکلات و یک تکه شرینی باشد.

عدس بخورید تا کم‌خون نشوید

وی گفت: سیب‌زمینی را به صورت سرخ کرده استفاده نکنید، مغزها در حد یک مشت بسته در سه نوبت در هفته، جوانه غلات همراه با سالاد به مقدار سه نوبت در هفته باشد و از مصرف سوسیس، کالباس، همبرگر، پیتزا و سیب‌زمینی سرخ کرده بیرونی خودداری شود.

این فوق‌تخصص تغذیه و متابولیسم انرژی و پروتئین اظهار داشت: در رژیم‌های لاغری باید از مصرف مواد شور و موادی مانند چیپس و پفک حتی‌الامکان خودداری شود.کمال‌زاده افزود: سعی شود، برای پخت غذای سرخ‌کردنی از روغن سرخ‌کردنی و برای مصارف دیگر از روغن مایع زیتون، کنجد و کانولا (کلزا) و در صورت نبود این روغن‌ها از آفتاب‌گردان استفاده شود.

وی تصریح کرد: برای اینکه در زمان رژیم دچار کم‌خونی نشوید در غذای هفتگی به مقدار کافی از حبوباتی مانند عدس استفاده شود و یا اینکه از مکمل آهن با مشورت پزشک در هر سه روز یک بار استفاده کنید.کمال‌زاده عنوان کرد: از مکمل اسید فولیک و ویتامین‌های ب مثل B1 و B2 و یا B‌کمپلکس و مکمل روی می‌توانید هر سه روز یک بار استفاده کنید.

وی خاطرنشان کرد: بهتر است در رژیم‌های لاغری از تمام مواد غذایی در جیره روزانه و یا هفتگی استفاده کنید، اما مقدار را تا نصف کاهش دهید و اگر به این برنامه پایبند باشید، طی سه ماه کاهش وزن مناسبی پیدا می‌کنید.


نقل از :فارس

کد: 3678 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱ ارديبهشت بازدید: 6213 ساعت: 11:42 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چربی‌سوزی در خواب؛ داروی جدید لاغری بدون رژیم و ورزش رسید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
3 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
4 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
7 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
8 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
9 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
10 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
11 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خونریزی هنگام مسواک زدن علامت وجود جرم دندانی است یک دندانپزشک گفت: اولین علامت وجود جرم، خونریزی هن...

  داشتن پوستی سالم با خوردن آووکادو پایگاه خبری لقمه: آیا آووکادو برای پوست شما مفید ا...

  استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت پایگاه خبری لقمه: تحقیقات جدیدی که قرار است در نشس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فرهنگ و سنت‌های غذایی مرسوم در کشور چین پایگاه خبری لقمه: جمهوری خلق چین، پر جمعیت ترین کشور جهان است و دو بخش خودمختار به نام های هنگ کنگ و ماکائو دارد. مردم این کشور پهناور، فرهنگ، سنت، اعتقاد، سبک زندگی، پوشاک و باورهای خاص و ویژه ای دارند که نمونه مشابه آن ها را در کمتر کشورهای دنیا می توان شاهد بود.
وقتی هتل‌ها سنگ تمام می‌گذارند/ میهمان‌نوازی از VIPها در كنار افراد عام، افراد خاصی هم وجود دارند كه در نزدیكی و یا با فرسنگ‌ها فاصله از ما زندگی می‌كنند. افراد عام و خاص همواره در كنار یكدیگر مطرح می‌شوند و شاید بتوان گفت یكی از دلایلی كه این دو گروه را از هم متمایز می‌كند، نیازهای این افراد است.
همه چیز درباره داشتن لثه سالم و زیبا اگر بپرسید مهم‌ترین جزء یک لبخند زیبا چیست قطعا همه می‌گویند دندان سالم و زیبا. اما در کنار سلامت و زیبایی دندان‌ها، سلامت و فرم لثه‌ها نیز از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است در حدی که زیباترین دندان‌ها اگر با لثه‌ای بیمار و عفونی احاطه شوند نه‌تنها لبخند زیبایی نمی‌سازند بلکه به دلیل عفونت لثه یا تحلیل رفتن آن جلوه خود را نیز از دست داده و صاحب چنین دندان و لثه‌ای قطعا لبخند زیبایی نخواهد داشت.
چرا نباید در ظروف مسی غذا بپزیم؟ یک متخصص تغذیه با بیان این‌که بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری‌هایی مانند آسیب‌های مغزی، عقب‌ افتادگی ذهنی و بیماری‌های کلیوی می‌شود.