ماجرای گاوهای هندی و کالباس وطنی


در حالی که دولت مهم‌ترین کنترل کننده واردات و صادرات گوشت به کشور است، چندی پیش محمد رضا رحیمی معاون اول رییس جمهور، از به کار بردن لاشه پیر گاوهای هندی در سوسیس و کالباس انتقاد کرد.

به گزارش لقمه در بخش‎هایی دیگر از گزارش افکارنیوز آمده است: به دنبال افزایش قیمت گوشت طی سال‌های گذشته، اتحادیه فرآورده‌های گوشتی بر آن شد تا با اندکی تغییرات در ساختار تولیدات خود، قیمت تمام شده آن را کاهش دهد. با توجه به افزایش قیمت گوشت، دیگر استفاده از گوشت‌های مرغوب برزیلی در صنایع فرآوری گوشت امکان پذیر نبود در نتیجه گوشت گاوهای پیر هندی جایگزین آن شد. وزارت بهداشت نیز با توجه به اینکه در جریان فرآوری و تبدیل گوشت به سوسیس و کالباس، این ماده پروتئینی فرآیند حرارت دهی را طی کرده و مخاطرات آن به حداقل می‌رسد، با این تغییر در ساختار تولید موافقت کرد.

خطر گاوهای هندی!

بخش عظیمی از مردم هند، گوشت مصرف نمی‌کنند و گاوهای هندی که در واقع خدایان یکی از فرقه‌های رایج در هند به حساب می‌آیند، در خیابان‌ها سرگردان هستند. این گاو‌ها در طول حیات خود حتی یک واکسن نیز دریافت نمی‌کنند. گاوهای سرگردان توسط باندهایی جمع آوری و از طریق پاکستان وارد ایران می‌شوند.

ورود گاوهای هندی به ایران تقریبا از پنج سال قبل آغاز شد. این گاو‌ها در نقطه صفر مرزی، در استان سیستان و بلوچستان کشتار می‌شوند و گوشت آن‌ها با قیمت‌های ارزان‌تر نسبت به سایر انواع گوشت، عرضه می‌شود. جالب اینجاست که استاندار سیستان و بلوچستان و رییس وقت سازمان جهاد کشاورزی این استان که امروز سکان معاونت برنامه ریزی و اقتصاد وزارت جهاد کشاورزی را در دست دارد، تمام قد از واردات گاوهای هندی دفاع می‌کردند.

این دو بر این باور بودند که واردات دام زنده و کشتار آن در نقطه صفر مرزی برای مردم سیستان و بلوچستان اشتغال ایجاد می‌کند. اما متاسفانه ایجاد اشتغال برای مردم جنوب شرقی کشور منجر به ورود سویه جدیدی از تب برفکی موسوم به «O هندی» به کشور شد و خسارات زیادی را به پیکره تولیدات دامی کشور وارد کرد.




کد: 3703 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۴ ارديبهشت بازدید: 3023 ساعت: 9:47 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شیرکاکائو محصول گاوهای قهوه ای! ۱۳۹۶ شنبه ۲۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  5 ماده غذایی مفید برای سبد غذایی اسفندماه اگر خیلی مراقب وزن خود هستید و می‌ترسید که شکلات چ...

  راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ پایگاه خبری لقمه: تخم کتان، دانه‌ای مغذی و مفید، س...

  مواد غذایی مناسب برای لثه با انتخاب غذاهای سالم و مفید می‌توان از بروز بیمار...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ماست بستنی چه ویژگی هایی دارد اگر بابت سلامت ماست‌بستنی‌ها نگران هستید، دانستن چند نکته به شما کمک می‌کند تا خوراکی سالم‌تری داشته باشید.
چلغوز، نا سزا نیست! شاید نام چلغوز از نظر برخی افراد جامعه معنی و مفهوم خوبی نداشته باشد و عده‌ای آن را ناسزا بدانند، اما اشتباه نكنید. چلغوز فحش نیست! بلكه دانه‌ای آجیلی و سودمند است كه مغزآن شبیه به تخمه آفتابگردان بوده و طعمی مشابه بادام و پسته دارد.
جلوگیری از چاقی پس از ازدواج+ برنامه‌ غذایی عروس و دامادها تجربه‌ی عروس و داماد شدن تجربه‌ی زیبا و در عین حال استرس‌زایی است. البته این استرس و نگرانی، طبیعی و در عین حال دلچسب است اما نباید با اضافه وزن همراه شود.
جوش شیرین ویتامین های غذا را نابود می کند فرزانه صادقی قطب آبادی متخصص تغذیه درباره نقش تغذیه در پیشگیری از مواد مخرب و آلوده کننده هوا اظهار داشت: مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربن‌های سوخته نشده، ذرات ریز معلق، برمید سرب، سایر ترکیبات سربی از جمله مواد آلاینده هوا هستندکه به گروه‌های در معرض خطر مانند کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ریوی بیشترین آسیب را می‌بینند.