ساخت پلاستیک از پوست میگو


برخی سخت‌پوستان دریایی نظیر میگو، یکی از پرطرفدارترین موادغذایی در سراسر دنیا محسوب می‌شود اما مشکل اینجاست که پوسته سخت این موجودات دریایی، سبب به وجود آمدن حجم زیادی از ضایعات می‌شود.

به گزارش لقمه، خوشبختانه طرحی پژوهشی برای طراحی و راه اندازی نوعی پالایشگاه زیستی ارائه شده که می تواند این مواد زاید را به مولکول های کوچک تر تجزیه و از مواد حاصل شده برای تولید پلاستیک بهره گیری کند.

طبق آمار اعلام شده توسط سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد، تنها در اروپا هر ساله صدها تن ضایعات ناشی از لاک سخت پوستان دریایی تولید می شود.

دفن این ضایعات خطراتی برای محیط زیست و سلامت انسان ها به همراه دارد و متاسفانه راه های چندانی برای استفاده از این مواد وجود ندارد.

باقیمانده پوسته موجودات دریایی نظیر میگو(Shrimp) و شاه میگو(King Prawns) دارای موادی زیستی همچون چربی و پروتئین است که باعث می شود انباشت آنها سبب فعالیت باکتری ها و تولید مواد سمی و بوی نامطبوع گردد.

به همین دلیل است که سوزاندن این ضایعات به روندی رایج بدل شده است. اما باید توجه داشت که سوزاندن این ضایعات بسیار پرهزینه است، زیرا کربنات کلسیم بیشترین حجم این ضایعات را تشکیل می دهد.

هزینه های اقتصادی و زیست محیطی سوزاندن این ضایعات سبب شده این گزینه چندان هم خوشایند نباشد. بسیاری از کشورهای آسیایی راهی دیگر برای استفاده از این ضایعات در پیش می گیرند.

در این کشورها، بخشی از پوسته موجودات دریایی طی فرآیندی به ماده ای به نام «چیتوسان» بدل می شود.

چیتوسان نوعی پلی ساکارید بوده که دارای کاربردهای متعددی در داروسازی و نیز کشاورزی است.

مشکل اینجاست که تبدیل ضایعات سخت پوستان به چیتوسان برای کشورهای اروپایی امکان پذیر نیست.

دلیل اصلی این مساله نیز بیشتر بودن مقدار کربنات کلسیم در لاک سخت پوستان دریایی اروپایی است.

در حقیقت، حجم بالای کربنات کلسیم سبب دشوار شدن فرآیند تبدیل این ضایعات به چیتوسان می شود؛ اما در این طرح جدید، قرار است این ضایعات طی فرآیندی به مولکول های کوچک تر (مونومر) بدل شود و سپس از آنها برای تولید پلاستیک استفاده گردد.

کارشناسان امیدوارند این شیوه بتواند ضمن کاهش آلودگی های زیست محیطی ناشی از ضایعات سخت پوستان دریایی، بازدهی اقتصادی نیز داشته باشد.


نقل از :کنجکاو

کد: 4016 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۹ خرداد بازدید: 2675 ساعت: 11:16 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نان هایی که مانع جذب روی می شوند یک متخصص تغذیه با بیان اینکه:« کمبود روی رشد را به...

  بهترین زمان مصرف کله پاچه غنی از ویتامین B۱۲ است که طرفداران بیشتری هم دارد....

  غذاهایی که پس از ورزش باید خورد ما در اینجا میان وعده هایی به شما معرفی کرده ایم ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شیره درخت افرا معجزه می‌کند محققان کانادایی طی تحقیقاتی دریافتند، اگر آنتی‌بیوتیک همراه با شیره درخت افرا مصرف شود می‌تواند به غشاء باکتری‌ نفوذ کرده و آن را از بین ببرد.
دانه ای خوش طعم و موثر در درمان بیخوابی اگر شما هم مشکل بیخوابی دارید با این دانه خوش طعم آن را به راحتی درمان کنید.
با انواع عرقیات سنتی ایران و خواص آنها آشنا شوید در سال های اخیر به دنبال تحقیقات جدید در مورد خواص داروهای گیاهی ، استقبال عمومی به استفاده از این نوع داروها نیز افزایش یافته است و هم اکنون در جهان و نیز ایران ، شرکت های معظم دارو سازی با استفاده از عصاره گیاهان دارویی ، تولیدات متنوعی را در بطری های پاکیزه و بهداشتی روانه بازار کرده اند.
این 9 عادت را از غذا خوردنتان دور کنید غذا خوردن یک امر حیاتی برای بدن انسان محسوب می شود و البته برای آن باید به نکات خاصی نیز توجه داشته باشیم تا بتوانیم به درستی این عمل را انجام دهیم.