میوه، سبزی و لبنیات را با فاصله بخورید


مدیر گروه تحقیقات تغذیه انستیتو تغذیه وزارت بهداشت گفت: فیبر موجود در میوه و سبزی‌ها علی‌رغم خواص غذایی بسیار، نباید در کنار مواد حاوی آهن، ‌روی و کلسیم خورده شود چون تا حدی جلوی جذب آن را می‌گیرد.

به گزارش لقمه، تیرنگ نیستانی در مورد تأثیر مواد غذایی در جذب و دفع یکدیگر اظهار داشت: مواد غذایی که مصرف می‌کنیم ممکن است در خارج محیط بدن یا در داخل دستگاه گوارش سبب تسهیل در جذب یک ماده مغذی یا مهار معده برای مهار مواد مغذی دیگر باشد.

وی گفت: یکی از معروفترین توصیه‌ها مصرف غذاهای پرفیبر مانند انواع میوه و سبزی است چرا که ثابت شده مصرف این گونه مواد غذایی در دراز مدت ارتباط مستقیمی با سلامت انسان دارد.

این متخصص تغذیه تأکید کرد: فیبرها در عین حال با بسیاری از مواد غذایی مانند املاح و فلزات دو ظرفیتی ایجاد یک کمپلکس غیر قابل می‌کند و ممکن است جلوی جذب کلسیم، روی و آهن را بگیرد و باید در مصرف این گونه مواد غذایی فاصله انداخت.

وی گفت: می‌توان مواد حاوی کلسیم مانند شیر و ماست کم چرب را در وعده صبحانه و شام و مصرف میوه و سبزی را در میان وعده و ناهار قرار دارد.

تنظیم قند خون، ایجاد حس سیری، کنترل وزن، پیشگیری از یبوست، همورئید، شقاق و بواسیر یکی از مزایای اصلی مواد غذایی پر فیبر است.

این متخصص تغذیه فیبرها را نوعی از واحدهای قندی و کربوهیدرات‌های ساده برشمرد و افزود: آنزیم‌های لازم برای هضم و جذب فیبر در روده باریک وجود ندارد و فیبرهای محلول وقتی وارد روده بزرگ می‌شوند تحت مکانیسمی توسط باکتری‌های روده جذب شده و بخشی از کالری‌ آنها مورد استفاده بدن قرار می‌گیرد و می‌توان گفت فیبرها برای روده بزرگ تاثیرات مثبتی دارند و خواص ضد سرطانی دارند.

نیستانی نان و برنج را منشأ تأمین فیبر عنوان کرد و گفت: البته به شرطی که تا حدی سبوس نیز در این مواد وجود داشته باشد و هر چقدر برنج و غلات سبوس گیری شوند ارزش غذایی آنها کم می شود چون لایه‌های سبوس به‌ویژه گیاهک منشاء خوبی برای تأمین ویتامین ب هستند.

مدیر گروه تحقیقات انستیتو تحقیقات تغذیه وزارت بهداشت تصریح کرد: غلات سبوس نگرفته مانند برنج قهوه‌ای منشاء بسیار خوبی برای تأمین فیبر هستند ولی در ایران طرفداری ندارد.


نقل از :فارس

کد: 4043 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۱۱ خرداد بازدید: 3743 ساعت: 2:56 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مشخصات وعوارض رژیم‌های غذایی غلط رژیم‌های نادرست و غیر علمی در ابتدا بسیار جالب به ...

  بادام زمینی احتمال ابتلا به دیابت را کاهش می دهد آیا می‌د‌انید‌ که خورد‌ن باد‌ام‌زمینی به مقد‌ار ۵ ...

  درمان کردن سرفه با پرتقال این روش به وسیله بسیاری از افراد آزمایش شده و یکی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

6 چاشنی فوق​العاده برای تجربه زندگی احساسی بی نظیر حتما برای‌تان پیش آمده كه روزی كسالت‌بار را تجربه كنید روزی كه با بی‌حوصلگی و رخوت آغاز شود و تا پایان شب ادامه پیدا كند. معمولا در چنین حالتی نه‌تنها بی‌حوصلگی بر روابط كاری، قراردادها، رابطه دوستانه و كیفیت زندگی‌تان اثر می‌گذارد بلكه می‌تواند زندگی زناشویی شما را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد.
چلوکباب شاهکار چه کسی بود؟ یک مغازه بود و جارچی اش که سر ظهر راه می افتاد در کوچه و بازار و مردان محله را به ناهار دعوت می کرد. مردها جمع می شدند توی دکان و روی سکوهایی که دور تا دورش ساخته بودند، می نشستند تا سینی معروف چلوکبابی جلویشان گذاشته شود. یک سینی بزرگ با بشقاب و نان سنگگ و پیاز و سماق و دوغ و گاهی شربت آبلیمو.
روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها پایگاه خبری لقمه: ظاهر غذای سرو شده در یک رستوران و یا حتی یک مهمانی خانگی می تواند جذابیت میز شما را چندین براب رکرده و رضایت غذاخوردن را دو چندان کند.
طبیعی‌ چاق شوید همیشه در مقابل افرادی‌که تمام فکر و ذکرشان لاغر شدن و کاهش وزن است، افرادی هم هستند که به چاق شدن فکر می‌کنند و حاضرند هر کاری انجام دهند تا فقط چند کیلویی چاق‌تر شوند.