به گزارش لقمه، دکتر تیرنگ نیستانی گفت:«مطابق بودن برنامه غذایی با فرهنگ غذایی ازمهمترین ویژگی های برنامه غذایی افرادی است که می خواهند رژیم بگیرند و کاهش وزن داشته باشند و در واقع برنامه غذایی این افراد بایستی به گونه ای باشد که زمانی که به آن نگاه می کنند فکر کنند که می توانند این برنامه را برای مدتی طولانی رعایت کنند.» وی ادامه داد:«رژیم های عجیب و غریب و رژیم هایی که از نظر فرم نوع خاصی هستند و یا رژیم های تک غذایی، کم کالری و رژیم هایی که با حذف یک وعده غذایی و یا یک گروه غذایی مواجه هستند سلامتی فرد را به خطر می اندازند.» این دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه كشور تاکید کرد:«افرادی که قصد دارند رژیم بگیرند بایستی ابتدا به دو سوال مهم جواب دهند اول اینکه با خود فکر کنند تا چه زمانی می توانند برنامه غذایی را برای کاهش وزن ادامه دهند به عنوان مثال تا چه زمانی می توانند از رژیم تک غذایی مانند مصرف کردن میوه و یا رژیم هایی با فرم عجیب مثل رژیم مایعات و یا حذف یک وعده غذایی مثل حذف صبحانه یا شام و یا حذف یک گروه غذایی مثل حذف نان و برنج پیروی کنند؟ همانطوری که می دانید رژیم های اینچنینی قابل رعایت نیست و فرد نمی تواند برای مدت زمان طولانی از آن پیروی کند و همه این رژیم ها به شکست محکوم هستند.» وی افزود:«نکته جالبی که افراد در مورد این رژیم ها بیان می کنند این است که رژیم بسیار خوبی است اما وزن من به حالت اول برگشت بنابراین به این نوع رژیم ها درمان نمی گوییم بلکه به رژیمی که دست کم 2 سال ماندگار باشد رژیم درمانی کاهش وزن می گوییم.» این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد:«دومین سوالی که این افراد بایستی از خود بپرسند این است که چه مقدار از وعده غذایی وی باید کم شود تا وی کمترین میزان گرسنگی را داشته باشد چرا که گرسنگی یک شکنجه است و کسی نمی خواهد با عذاب لاغر شود و نکته مهم دیگر اینکه بدن فرد با گرفتن رژیم دچار کمبود کلسیم، کمبود آهن و روی و ویتامین D نشود و بسیاری از افراد با گرفتن رژیم های نامتعادل بعد از گذشت 5 یا 6 سال دچار پوکی استخوان می شوند.» وی در ادامه گفت:« بنابراین نکته مهم در رژیم های غذایی کاهش وزن این است که فرد تمرکز داشته باشد و قادر به انجام کارهای روزمره خود باشد و دچار عوارض بعد از رژیم گرفتن نیز نشوند که پاسخ به این دو سئوال و ارائه یک برنامه غذایی متعادل تنها از عهده متخصصین تغذیه و رژیم درمانی بر می آید.» این متخصص تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان کرد:«سن و جنس از عوامل موثر در رژیم درمانی کاهش وزن است و به عنوان مثال رژیم غذایی افراد جوان با افراد مسن متفاوت است و در صورتی که دو نفر با قد و وزن یکسان باشند و از نظر سنی اختلاف داشته باشند رژیم غذایی کاهش وزن این دو با هم متفاوت خواهد بود.» وی در ادامه اظهار داشت:«مهمترین عامل در کاهش وزن وضعیت تعادل دخل و خرج انرژی است و اینکه فرد چه میزان انرژی دریافت کرده و چه میزان می سوزانند و درصورتی که خرج انرژی بیش از دریافت آن باشد فرد لاغر می شود.» دکتر تیرنگ نیستانی افزود:«بسیاری از افراد معتقدند با وجودی مصرف کم غذا همچنان نمی توانند وزن خود را کاهش دهند که باید گفت معیار کم و زیاد غذا خوردن وزن فرد است نه حجم غذا و زمانی که دریافت کالری افزایش پیدا کند چربی ها در بدن فرد ساخته می شوند. ممکن است فرد در یک وعده غذایی به میزان بسیار کمی غذا بخورد اما در فاصله مصرف وعده دیگر مقدار زیادی میوه، شیر، گز و دیگر تنقلات مصرف کند بنابراین دریافت کالری اضافه موجب افزایش وزن می شود.» این دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه كشور در ادامه به خبرنگار سلامت نیوز گفت:«عده ای تصور می کنند که با مصرف آب قبل از غذا می توانند وزن خود را کاهش دهند اما باید گفت افرادی که چاق هستند حجم معده آنها زیاد بوده و با مصرف دو لیوان آب حجم زیادی از معده آنها گرفته نمی شود همچنین با فرا رسیدن فصل سرما میل افراد به مصرف مایعات کمتر می شود بنابراین استفاده از چنین روشی برای کاهش وزن روش ماندگاری نیست و افراد برای کاهش وزن بایستی به متخصص تغذیه و رژیم درمانی مراجعه کنند.» بازگشت به صفحه نخست