تغذیه مادر با فست فود در تشدید کولیک شیرخوار موثر است


فوق تخصص گوارش کودکان گفت: تغذیه مادر با غذاهای محرک و فست‌فود و استفاده زیاد از ترکیبات لبنی در تشدید وضعیت کولیک و نفخ و بی‌قراری‌های کودک نقش دارد.

به گزارش لقمه، محمدرضا اسماعیلی اظهار داشت: کولیک یا نفخ کودکان شیرخوار، یک امر شایع و نسبتاً رایج است که در نوزاد زیر سه ماه دیده می‌شود.

دانشیار گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: کولیک از دو هفته بعد از تولد شروع می‌شود، تا سه ماهگی ادامه دارد و نوزاد را دچار گریه و بی‌قراری می‌کند.

وی ادامه داد: نفخ کودک و بی‌قراری‌های کودک حداقل سه روز در هفته و به میزان حداقل سه ساعت طول می‌کشد و غالباً غروب و هنگام شب اتفاق می‌افتد که با دمر کردن و رساندن گرمای بدن مادر به نوزاد می‌توان از شدت بی‌قراری‌ها نوزاد کاست.

فوق تخصص گوارش کودکان تصریح کرد: در معاینه و گرفتن شرح حال از شیرخواران پزشکان عمدتاً مسئله غیرطبیعی نمی‌ بینند و این اطمینان بخشی به مادر، که نوزادش مشکل خاصی ندارد در آرامش نوزاد تأثیر بسزایی دارد.

اسماعیلی، با بیان این نکته که این دسته از نوزادان اختلال رشد ندارند؛ افزود: 90 درصد کولیک و نفخ کودکان شیرخوار بعداز 3 ماهگی برطرف می‌شود.

دانشیار گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی بابل، نفخ نوزادان را به صورت زور‌زدن و فشار در زمان اجابت مزاج دانست و ادامه داد: در زمان کولیک مادر احساس می‌کند که شکم نوزادش بزرگ شده است که در ادامه به صورت دفع گاز خودش را نشان می‌دهد.

فوق تخصص گوارش کودکان تأکید کرد: نفخ نوزاد نکته خاصی ندارد و تداوم درست تغذیه با شیر مادر می‌تواند در تسکین دردهای احتمالی مؤثر باشد.

وی جایگزین کردن شیرخشک به جای شیر مادر را در مادرانی که خود را ر ایجاد کولیک مقصر می‌دانند غلط دانست و گفت: نقش تغذیه مادر بر وضعیت کولیک شیرخواران کاملاً به اثبات نرسیده است؛ اما اگر مادر از غذاهای محرک با افزودنی‌های زیاد و غذاهای فست‌فود استفاده کند یا اینکه ترکیبات لبنی زیاد دریافت کند در تشدید وضعیت کولیک و بی‌قراری‌های کودک مسلماً نقش خواهد داشت.

عضو مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر کودکان گفت: استفاده از دارونماها و ترکیباتی مثل عرق نعناع از نظر آماری توافقات بارزی نداشته ولی جدیداً استفاده از ترکیبات پروبیوتیک نشان داده که این ترکیبات در کاهش مشکلات حاصل از نفخ کودکان تأثیر بسزایی دارند. 



بازگشت به صفحه نخست
 


نقل از :فارس

کد: 4073 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۳ خرداد بازدید: 5548 ساعت: 4:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
2 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
3 اهدای جایزه ویژه انجمن مخترعین اروپا به مخترع ایرانی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ ارديبهشت
4 حذف وعده های غذایی سبب کاهش طول عمر می شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
5 سامان گلریز: آشپزی نیاز به نیروهای متخصص دارد/ بگذارید بچه‌ها آشپزی یاد بگیرند ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
6 تغذیه در دوران نقاهت کرونایی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۶ ارديبهشت
7 تبلیغ عجیب یک شرکت داروسازی در سطح تهران ۱۳۹۶ جمعه ۲۴ آذر
8 مصرف فست فودها بیماری التهاب روده را تشدید می کند ۱۳۹۶ جمعه ۳ آذر
9 تضمین سلامت قلب با رژیم غذایی گیاهی ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
10 یک روز گشت با تعزیراتی ها ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
11 خطرناک‌تر از فست‌فود!/ مضرات پاکت فست فود‌ها را دست کم نگیرید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پختن زیاد گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان را دو برابر می كند تهران- دانشمندان هشدار دادند كه پختن زیاد گوشت قرم...

  قبل و بعد از تمرینات ورزشی چه بخوریم؟ آیا تا به حال اتفاق افتاده که ندانید برای انرژی مو...

  خوردن روزانه قرص كلسیم خطر شكستگی استخوان سالمندان را كاهش می دهد سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شلغم غذای مغز و اعصاب یک کار‌شناس صنایع غذایی با بیان این مطلب که شلغم دارای بسیاری از ویتامین‌ها از جمله A، B۱، B۲، B۳، C گفت: شلغم دارای مواد معدنی از جمله آهن، ارسنیک، پتاسیم، روبیدیم، سدیم، فسفر، کلسیم، گوگرد می‌باشد.
درمان 12بیماری با 12گیاه و ادویه! بی‌شک مصرف گیاهان دارویی به صورت چای و دمنوش در طول روز یا استفاده از این گیاهان برای تهیه غذا و میان‌وعده‌های غذایی، ساده‌ترین راهکار برای بهره مندی از خواص بی‌شمار گیاهان دارویی است که به وفور به صورت خودرو و کشت شده در نقاط مختلف کشورمان دیده می‌شود.
آزاده نامداری کدام غذاها را بیشتر دوست داشت؟ پایگاه خبری لقمه: آزاده نامداری ضمن تاکید بر علاقه اش به غذاهای سنتی و آشپزی، به سخت تر بودن خنه داری نسبت به مجری گری ازعان داشت.
جایگاه ایران در بین برترین مقاصد «سفرِ حلال» پایگاه خبری لقمه:در حالی مالزی کشوری است که تقریبا از سال ۲۰۱۵ موقعیت خود را درصدر جدول برترین مقاصد حلال برای سفر و گردشگری، حفظ کرده است، سه کشور عربستان، ترکیه و اندونزی در رقابت جدی برای رسیدن به این جایگاه قرار دارند.