تغذیه مادر با فست فود در تشدید کولیک شیرخوار موثر است


فوق تخصص گوارش کودکان گفت: تغذیه مادر با غذاهای محرک و فست‌فود و استفاده زیاد از ترکیبات لبنی در تشدید وضعیت کولیک و نفخ و بی‌قراری‌های کودک نقش دارد.

به گزارش لقمه، محمدرضا اسماعیلی اظهار داشت: کولیک یا نفخ کودکان شیرخوار، یک امر شایع و نسبتاً رایج است که در نوزاد زیر سه ماه دیده می‌شود.

دانشیار گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: کولیک از دو هفته بعد از تولد شروع می‌شود، تا سه ماهگی ادامه دارد و نوزاد را دچار گریه و بی‌قراری می‌کند.

وی ادامه داد: نفخ کودک و بی‌قراری‌های کودک حداقل سه روز در هفته و به میزان حداقل سه ساعت طول می‌کشد و غالباً غروب و هنگام شب اتفاق می‌افتد که با دمر کردن و رساندن گرمای بدن مادر به نوزاد می‌توان از شدت بی‌قراری‌ها نوزاد کاست.

فوق تخصص گوارش کودکان تصریح کرد: در معاینه و گرفتن شرح حال از شیرخواران پزشکان عمدتاً مسئله غیرطبیعی نمی‌ بینند و این اطمینان بخشی به مادر، که نوزادش مشکل خاصی ندارد در آرامش نوزاد تأثیر بسزایی دارد.

اسماعیلی، با بیان این نکته که این دسته از نوزادان اختلال رشد ندارند؛ افزود: 90 درصد کولیک و نفخ کودکان شیرخوار بعداز 3 ماهگی برطرف می‌شود.

دانشیار گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی بابل، نفخ نوزادان را به صورت زور‌زدن و فشار در زمان اجابت مزاج دانست و ادامه داد: در زمان کولیک مادر احساس می‌کند که شکم نوزادش بزرگ شده است که در ادامه به صورت دفع گاز خودش را نشان می‌دهد.

فوق تخصص گوارش کودکان تأکید کرد: نفخ نوزاد نکته خاصی ندارد و تداوم درست تغذیه با شیر مادر می‌تواند در تسکین دردهای احتمالی مؤثر باشد.

وی جایگزین کردن شیرخشک به جای شیر مادر را در مادرانی که خود را ر ایجاد کولیک مقصر می‌دانند غلط دانست و گفت: نقش تغذیه مادر بر وضعیت کولیک شیرخواران کاملاً به اثبات نرسیده است؛ اما اگر مادر از غذاهای محرک با افزودنی‌های زیاد و غذاهای فست‌فود استفاده کند یا اینکه ترکیبات لبنی زیاد دریافت کند در تشدید وضعیت کولیک و بی‌قراری‌های کودک مسلماً نقش خواهد داشت.

عضو مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر کودکان گفت: استفاده از دارونماها و ترکیباتی مثل عرق نعناع از نظر آماری توافقات بارزی نداشته ولی جدیداً استفاده از ترکیبات پروبیوتیک نشان داده که این ترکیبات در کاهش مشکلات حاصل از نفخ کودکان تأثیر بسزایی دارند. 



بازگشت به صفحه نخست
 


نقل از :فارس

کد: 4073 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۳ خرداد بازدید: 5375 ساعت: 4:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
2 اهدای جایزه ویژه انجمن مخترعین اروپا به مخترع ایرانی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ ارديبهشت
3 حذف وعده های غذایی سبب کاهش طول عمر می شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
4 سامان گلریز: آشپزی نیاز به نیروهای متخصص دارد/ بگذارید بچه‌ها آشپزی یاد بگیرند ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
5 تغذیه در دوران نقاهت کرونایی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۶ ارديبهشت
6 تبلیغ عجیب یک شرکت داروسازی در سطح تهران ۱۳۹۶ جمعه ۲۴ آذر
7 مصرف فست فودها بیماری التهاب روده را تشدید می کند ۱۳۹۶ جمعه ۳ آذر
8 تضمین سلامت قلب با رژیم غذایی گیاهی ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
9 یک روز گشت با تعزیراتی ها ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
10 خطرناک‌تر از فست‌فود!/ مضرات پاکت فست فود‌ها را دست کم نگیرید ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۷ مهر
11 راز ساخت سس مخصوص مک‌دونالد لو رفت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای آماده و کنسروی برای بیماران فشار خونی «سم» است یک متخصص تغذیه گفت: تمام مواد غذایی فرآوری شده مان...

  سم زدایی از بدن با گل کلم گل کلم، گیاه بومی شمال شرق مدیترانه در حال حاضر در...

  آیا بستنی اعتیادآور است؟ افرادی هستند که می‌گویند غذا برای آنها همانند دارو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چلوکباب شاهکار چه کسی بود؟ یک مغازه بود و جارچی اش که سر ظهر راه می افتاد در کوچه و بازار و مردان محله را به ناهار دعوت می کرد. مردها جمع می شدند توی دکان و روی سکوهایی که دور تا دورش ساخته بودند، می نشستند تا سینی معروف چلوکبابی جلویشان گذاشته شود. یک سینی بزرگ با بشقاب و نان سنگگ و پیاز و سماق و دوغ و گاهی شربت آبلیمو.
بخور نخورهای خواب‌آلودگی بهاره انواع میوه و آب‌میوه طبیعی حاوی قند هستند و مصرف آن‌ها در طول روز می‌تواند باعث افزایش سطح گلوکز خون، بهبود عملکرد مغز و بالا رفتن میزان هوشیاری شود.
افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.
مغز هسته آلبالو از کیلویی ٤ تا ١٣‌هزار تومان پایگاه خبری لقمه: بدون‌ شک مغزکردن هسته آلبالو و فروش آن کار روتین و شناخته‌شده‌ای نیست. اما عباس ‌هاشمی‌گلستانی از ٢٥ سالگی تا به امروز که ٤٢ ساله شده، یکی از پروپاقرص‌ترین مشتریان کارخانه‌های تولید مربا و کمپوت است. او که هم خریدار و هم فروشنده هسته آلبالو است، هسته‌های دورریز را از کارخانه‌ها می‌خرد و در کارگاه کوچکش مغزگیری می‌کند و به مشتریان خاصی می‌فروشد.