۸۰ درصد ایرانی‌ها میوه و سبزیجات به مقدار کافی مصرف نمی‌کنند


معاون بهداشتی وزیر بهداشت گفت: ۸۰ درصد مردم کشور میوه و سبزیجات به مقدار کافی مصرف نمی‌کنند.

به گزارش لقمه، "فاطمه رخشانی" در مراسم رونمایی از سند ارتقا سلامت کشور گفت: وزارت بهداشت برای رسیدن به ارتقای سلامت مردم تنها نباید به فکر ارائه خدمات، ساخت و تجهیز بیمارستان‌ها باشد زیرا این تنها بخشی از وظایف این وزارتخانه است.

وی رصد کردن عواملی که سلامت مردم را به خطر می‌اندازد بخش عمده‌ای از وظایف وزارت بهداشت دانست، افزود: در این صورت است که وزارت بهداشت به عنوان مدعی العموم سلامت مردم هر جایی که به دلیل تصویب قوانین، تغییر محیطی یا عوامل اجتماعی سلامت مردم به خطر می‌افتد می‌تواند نقش تولیت خود را ایفا کند.

رخشانی یکی از دلایل کند بودن افزایش طول عمر در ایران را از دست دادن جوانان در سوانح عنوان کرد و افزود: همین مساله باعث شده است که در افزایش طول عمر با مشکل مواجه شویم.

وی افزود: اگرچه مرگ و میر کودکان زیر یک و پنج سال به دلیل بیماری‌های عفونی را کنترل کرده‌ایم اما می‌بینیم که کودکان به دلیل وقوع حادثه در این سنین فوت می‌کنند.

رخشانی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت باید نقشی بیش از این‌ها در راستای ارتقای سلامت مردم ایفا کند، افزود: البته تنها سلامت جسمی مد نظر نیست بلکه سلامت روح و روان و معنوی نیز مورد توجه است و این وزارتخانه برای ارتقای آن‌ها باید پیگیری‌های لازم را انجام دهد.

وی به تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: از زمان تشکیل این شورا ۹۷ مصوبه داشته‌ایم که تعدادی از آن‌ها اجرایی نشده است.

رخشانی آخرین مصوبه در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی را سند ملی ارتقای سلامت عنوان کرد و افزود: در سند ملی ارتقای سلامت تمامی وظایف دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها در زمینه سلامت مردم مشخص شده است.

وی با تاکید بر اینکه براساس این سند تمامی طرح‌های بزرگ کشور باید پیوست سلامت داشته باشند، افزود: سند ملی فعالیت بدنی، سند ملی رشد و تکامل همه جانبه کودک، سند ملی پیشگیری و درمان، کاهش آسیب و بازتوانی مصرف الکل به تصویب رسیده است که به طور حتم این اسناد در راستای ارتقای سلامت مردم نقش خوبی را ایفا خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه این اسناد در راستای کاهش بیماریهای غیر واگیر به تصویب رسیده است، افزود: ۶۰ درصد از مردم جامعه فعالیت بدنی لازم را ندارند و با توجه به بررسی‌هایی هم که در سال‌های اخیر انجام شده است با تغییر عمده‌ای در این زمینه مواجه نبوده‌ایم.

رخشانی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد مردم کشور میوه و سبزیجات به مقدار کافی مصرف نمی‌کنند، افزود: نکته جالب توجه این است که در استان‌های برخوردار که دسترسی به سبزیجات و میوه جات بالاست، مصرف به اندازه کافی نیست.





بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایلنا

کد: 4342 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۹ تير بازدید: 2025 ساعت: 9:35 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چرا بادام ایرانی از بادام‌های خارجی بهتر و گران‌تر است؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
3 شایع‌ترین بیماری‌های مردان را بشناسیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
5 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
6 پرده بدون سفره ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
7 تأثیر آداب و رسوم یلدا بر تثبیت اقتصاد کشاورزان ایرانی ۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۹ آذر
8 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
9 بازار دستگاه نانوحباب‌ساز ایرانی در گلخانه‌ها و تصفیه‌خانه‌های ۶ کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
10 رفع موانع صادرات پنیر ایرانی به ژاپن به زودی ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
11 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف سوپ و آش بعد از شیمی درمانی فراموش نشود یک متخصص خون و آنکولوژی با تاکید بر ضرورت مصرف یک ...

  سرد مزاجان و خوردن غذاهایی با طبع سرد اگر افراد بعد از مصرف غذاهایی که طبع سرد دارد، دچا...

  دسرهای چاق‌کننده را بشناسید متخصصان تغذیه و سلامت در مطالعه جدیدی هشدار دادند:...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سیب رکورد تولید را زد اما روی دست باغدار ماند همزمان با آغاز برداشت سیب و افزایش تولید این میوه نگرانی باغداران را فرا گرفته و اینک پس از یک سال زحمت و به ثمر نشستن محصول فراوان و با کیفیت به جای خوشحالی اندوه و نگرانی از بازار برای تولیدکننده باقی مانده است.
دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ پایگاه خبری لقمه: پس از افزایش قیمت گوجه به کیلویی 50 هزار تومان، در چند هفته گذشته، امروز مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار تهران از «کاهش قیمت» خبر داد اما آیا امکان تکرار نشدن افزایش قیمت ها در فصول سرد سال وجود دارد؟
آیا شما هم به متخصص تغذیه مراجعه خواهید کرد؟ صرف نظر از وزن و ویژگی های جسمانی، عوامل چندی امکان مراجعه افراد به متخصصان تغذیه یا استفاده از رژیم های غذایی خاص را افزایش می دهد که از جمله آنها می توان به عوامل اجتماعی، روانشناختی و بیولوژیک اشاره کرد.
استفاده از جنین در محصولات پپسی و نستله! گاف یک سناتور آمریکایی در ایالت اوکلاهاما فاش کرد که شرکت‌های پپسی، کرافت و نستله از جنین‌های سقط شده به عنوان طعم‌دهنده نوشیدنی‌های خود استفاده می‌کنند و روزانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنند.