نکات و رازهایی برای آشپزخانه‌تان


بسیاری از افراد فکر می کنند حوله مخصوص خشک کردن ظروف تمیز و فاقد هر گونه میکروب و باکتری است در حالی که حقیقت خلاف این است.

به گزارش لقمه، گاهی یک آشپزخانه به ظاهر تمیز و بی عیب و نقص می تواند پذیرای باکتری ها و میکروب های زیادی باشد، زیرا میکروب ها و جرم ها در قسمت هایی جا خوش می کنند که شما حتی تصورش را هم نمی کنید.

میکروب ها و باکتری ها موجودات موذی و فرصت طلبی هستند که به سرعت تکثیر می شوند و بدون این که خودتان متوجه شوید می توانند از یک تخته برش گوشت به فضای داخل کابینت، ظروف و... رسوخ کنند و سبب بیماری شما شوند، تراژدی زمانی شروع می شود که شما مرغ را برای برش دادن روی تخته گوشت می گذارید و بدون این که دست تان را بشویید برای آوردن چاقو به سراغ کشو می روید. میکروب ها با چشم قابل مشاهده نیستند و به همین دلیل گاهی تصور می شود وجود ندارند.

دستگیره در یخچال
 یکی از فضاهایی که به مقدار زیاد در معرض تجمع میکروب های موجود روی گوشت قرمز و گوشت سفید است دستگیره در یخچال و فریزر است. میکروب ها و باکتری های متعددی روی گوشت خام زندگی می کنند. از این رو هنگام برش دادن آن ها خیلی مراقب باشید، زیرا انتشار میکروب گاهی از گوشت خام منشاء می گیرد. یکی از ساده ترین و سریع ترین روش ها برای پیش گیری از این اتفاق این است که زمانی که دست به گوشت خام می زنید برای آوردن چاقو از داخل کشو یا مراجعه مجدد به یخچال و فریزر دست تان را بشویید. شستن دست با آب و صابون بلافاصله پس از دست زدن به گوشت خام و قبل از هر کار دیگری ساده ترین روش برای پیش گیری از انتشار میکروب در فضای آشپزخانه است.

حوله مخصوص خشک کردن ظروف
بسیاری از افراد فکر می کنند حوله مخصوص خشک کردن ظروف تمیز و فاقد هر گونه میکروب و باکتری است در حالی که حقیقت خلاف این است. زمانی که ظروف را خشک می کنید حوله برای مدتی نم دار می ماند، رطوبت باقی مانده بر حوله در کنار گرمای موجود در فضای آشپزخانه شرایط مساعدی را برای تولد و رشد باکتری ها فراهم می سازد. بهترین کار در خصوص استفاده از حوله برای خشک کردن ظروف این است که چند حوله را به این کار اختصاص دهید تا بتوانید پس از استفاده یکی از آن ها از حوله تمیز دیگری استفاده کنید. هم چنین بهتر است حوله های سفید رنگ انتخاب کنید و زود به زود آن ها را با ماده سفید و ضدعفونی کننده بشویید.

نظافت کف آشپزخانه
کف آشپزخانه به دلایل متعدد از قبیل تماس متعدد با پای افراد هنگام تردد در آشپزخانه و ریخته شدن مواد غذایی و مایعات از مستعدترین و مساعدترین فضاها برای رشد میکروب ها و باکتری ها است و نیاز به تمیز کردن دائمی دارد. به این منظور می توان یک قاشق غذاخوری آمونیاک، یک قاشق چای خوری از مواد شوینده مایع و دو فنجان آب را با یکدیگر ترکیب و به کمک اسفنج و این محلول کف آشپزخانه را خوب تمیز کنید و در صورت نیاز آن را آب بکشید. اما به خاطر داشته باشید که آمونیاک می تواند باعث تحریک چشم شود و ممکن است بر تنفس شما تأثیر بگذارد. از این رو هنگام استفاده از این محلول تهویه فضا را در حالت خوبی نگه دارید و از ماسک استفاده کنید. هم چنین کودکان را از این محلول دور نگه دارید. در عین حال می توانید در یک فنجان آب گرم یک قاشق غذاخوری سفید کننده بریزید. محلول را روی سطح ریخته و پس از ۱۰ دقیقه با کمک یک اسفنج یا پارچه ای کهنه که آن را سر جارو بسته اید کف را تمیز کنید. با استفاده از یک چهارم فنجان سرکه سفید و مخلوط کردن آن با یک فنجان آب گرم و آغشته کردن اسفنج با این محلول نیز می توانید کف آشپزخانه را به خوبی تمیز کنید.




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مجله منزل

کد: 4432 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۱ تير بازدید: 3957 ساعت: 10:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين
2 برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی و تجهیزات آشپزخانه در اهواز از ۲۰ لغایت ۲۴ آذرماه ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
3 جزئیاتی از اسکان و طبخ غذای ایرانیان در مدینه ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۱ خرداد
4 همه چیز درباره نورپردازی آشپزخانه ۱۴۰۲ دوشنبه ۴ ارديبهشت
5 دلیل گلاره عباسی برای نامگذاری فصل های مختلف کتابش با نام غذاها ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۵ آذر
6 مراحل نظافت آشپزخانه در خانه تکانی ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۹ اسفند
7 کشف لوازم آشپزخانه قاچاق به ارزش ۸ میلیارد ریال ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۶ تير
8 برنده عصر جدید نقاشی اش را در آشپزخانه شروع کرد ۱۳۹۸ جمعه ۱ شهريور
9 آشپزخانه مرکزی «ابوتراب 2» در نجف افتتاح شد ۱۳۹۷ جمعه ۳۱ فروردين
10 چگونه دستگاه گریل را تمیز کنیم؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
11 نکات مهم در طراحی دکوراسیون آشپزخانه ایرانی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوراکی که چربی خون را کاهش می دهد کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغ...

  خواص هشت میوه شیرین مصرف میوه تاثیر بسیار زیادی بر سلامت کلی بدن و جذب...

  دشمن مینای دندان را بشناسید استفاده از خوراکی ها و نوشیدنی های اسیدی موجب فرسا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نان‌های رژیمی چقدر رژیمی‌اند!؟ این روزها نان‌های رژیمی تهیه شده از آردهای مختلف و با مخلفاتی مثل سبزیجات معطر و شوید، زیره، شاه‌دانه، کنجد و دانه آفتابگردان سوپرمارکت‌ها را تسخیر کرده‌اند.
لیپوساکشن برای چه کسانی مناسب است؟ این اقدام در نواحی مختلف بدن می تواند انجام گردد...
پرخوری موجب درد مفاصل/کم‌خوری باعث پیری زودرس یک متخصص طب سنتی گفت: در پرخوری جذب غذا به‌درستی صورت نمی‌پذیرد و موجب ضعف معده، تنگی نفس و درد مفاصل شده،همچنین در کم‌خوری و تداوم آن، قوای بدن تحلیل رفته ضعف در بدن بروز می‌کند که سوءتغذیه یا کم‌خوری منجر به پیری زودرس می‌شود.
آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.