مراحل نظافت آشپزخانه در خانه تکانی


پایگاه خبری لقمه: نظافت آشپزخانه در خانه تکانی از سخت ترین و مهمترین مراحل است که با اولویت بندی می توان سختی و دغدغه این کار را کمتر کرد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، اگر بگوییم آشپرخانه قلب خانه است پربیراه نگفته‌ایم. محلی از خانه که تمامی اعضای خانواده از آن استفاده می‌کنند. مخصوصا کسی که آشپزی می‌کند، وقت زیادی را در آن می‌گذراند. از سویی آشپزخانه محلی است که نظافت و تمیز بودن آن ضامن سلامتی اعضای خانه است.

در خانه تکانی و اسباب کشی یکی از سخت‌ترین و مهم‌ترین محل‌های خانه‌ آشپزخانه است که دغدغه فکری ایجاد می‌کند اما اگر گام به گام و با اولویت نظافت آن انجام شود، از سختی آن کم می‌کند.


یخچال
برای شروع تمیزکاری در آشپزخانه بهتر است ابتدا به سراغ پردردسرترین و پراستفاده‌ترین آن یعنی یخچال رفت.‌ مواد غذایی که تاریخ مصرف آنها گذشته را دور بیاندازید. برای این کار سراغ کابینت‌ها، یخچال و فریز بروید. غذاهایی که مدت زیادی مانده‌اند و احتمال کپک زدن دارند را دور بریزید. از بالای یخچال کارتان را شروع کنید. همه وسایل را بیرون بیاورید و طبقه‌ها را تمیز کنید. اگر طبقه‌های یخچال قابل جابجایی هستند آنها را بیرون بیاورید و با آب گرم و صابون بشویید. دستگیره‌های یخچال را کاملا فراموش نکنید.

اجاق گاز، فر و ماکروویو


روزانه چندین نوبت از اجاق گاز استفاده می‌شود. اگر در طی سال و هر شب اندکی زمان برای تمیز کردن گاز صرف کنید در خانه تکانی تمیز کردن گاز و فر برایتان راحت خواهد بود اگر این کار را انجام نمی‌دهید، کار سختی پیش رو دارید. اگر اجاق گازتان مجهز به تمیزکننده خودکار نیست از شوینده های مخصوص اجاق گاز برای پاک کردن آن استفاده کنید. در اجاق گازهای معمولی فویل روی اجاق را بردارید و زیر آن را تمیز کنید اما این کار را نمی‌توان برای ماکروفرها انجام داد. تمام سینی های جدا شونده ماکروویو را بیرون بیاورید و با آب گرم و پاک کننده بشویید.

مرتب کردن کابینت‌ و قفسه‌ها

ابتدا به سراغ ادویه‌ها بروید. آیا واقعا از همه این ادویه‌جات استفاده می‌کنید؟ برخی از ادویه‌ها زمان مصرف دارند و برخی دیگر را که استفاده نمی‌کنید دور بریزید و فضای کابینت را باز کنید. با یک دستمال تمیز و مرطوب تمام سطوح خارجی کابینت ها و کشوها و همینطور قفسه ها را پاک کنید و لکه ها را از بین ببرید. کابینت زیر سینک و کابینت ذخیره مواد غذایی بخاطر خرده ریزه‌ها و ترشحات مواد غذایی و نوشیدنی‌ها احتمالا بیشتر کثیف هستند. برای تمیز کردن آنها به یک کهنه و پاک کننده مناسب نیاز دارید. دیواره‌های کابینت را فراموش نکنید.

سامان دادن ظرف‌ها

به فنجان‌ها، لیوان‌ها و ماگ‌ها سر و سامان بدهید و لکه‌های آن را پاک کنید. ظروفی را که طی یک سال استفاده نکردید مطمئن باشید دیگر استفاده نخواهید کرد. مواردی را که احتیاج ندارید، بشویید و برای بخشیدن کنار بگذارید. باقی را هم بشویید و مرتب در کمد بگذارید. یادتان باشد که وسایل کوچک مثل تستر و مخلوط کن را کاملا تمیز کنید این وسایل می‌تواند کار شما را ناقص بگذارد و از چشم‌تان دور بماند.

تمیز کردن لوله‌ها

یکی از موارد نظافت در آشپرخانه تعویض اسفنج و اسکاچ‌های قدیمی است. از طرفی لوله‌های فاضلاب متصل به سینک ظرفشویی به علت استفاده زیاد جرم بسیاری می‌گیرد. پیش از شستن کف آشپرخانه تمیز کردن لوله‌ها را حتما انجام دهید. برای پاک‌سازی این قسمت‌ها در آب جوش را در لوله و چاه ریخته و بعد جوش شیرین اضافه کنید. سپس سرکه را اضافه کنید و محفظه چاه را سر جایش بگذارید و در آن را ببندید. بعد از آن هم بار دیگر آب جوش را در لوله و چاه بریزید تا مواد قبلی را بشوید و پایین ببرد.

کف آشپزخانه


کف آشپزخانه آخرین مرحله تمیزکاری است. بعد از اتمام تمامی کارها حالاوقت این است دیواره‌ها و کف آشپزخانه را بشورید. برای ازبین بردن چربی مانده در آشپرخانه حتما برای شست و شو از آب گرم استفاده کنید. ابتدا جارو بزنید وبعد شروع به شستن یا تی کشیدن کنید. اگر آشپرخانه شما آبراهه داشته باشد کار راحت‌تری دارید و اگر کف آشپزخانه به چاه فاضلاب وصل نیست از تی باید برای تمیزکاری استفاده کنید.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 14249 تاریخ نشر: ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۹ اسفند بازدید: 2241 ساعت: 8:19 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين
2 برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی و تجهیزات آشپزخانه در اهواز از ۲۰ لغایت ۲۴ آذرماه ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
3 جزئیاتی از اسکان و طبخ غذای ایرانیان در مدینه ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۱ خرداد
4 همه چیز درباره نورپردازی آشپزخانه ۱۴۰۲ دوشنبه ۴ ارديبهشت
5 دلیل گلاره عباسی برای نامگذاری فصل های مختلف کتابش با نام غذاها ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۵ آذر
6 کشف لوازم آشپزخانه قاچاق به ارزش ۸ میلیارد ریال ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۶ تير
7 برنده عصر جدید نقاشی اش را در آشپزخانه شروع کرد ۱۳۹۸ جمعه ۱ شهريور
8 آشپزخانه مرکزی «ابوتراب 2» در نجف افتتاح شد ۱۳۹۷ جمعه ۳۱ فروردين
9 چگونه دستگاه گریل را تمیز کنیم؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
10 نکات مهم در طراحی دکوراسیون آشپزخانه ایرانی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  كمی استرس برای سلامتی مفید است محققان ادعا كردند كه میزان كمی از استرس می‌تواند ب...

  استفاده از سیر برای دفع پشه های مزاحم بیشترین حشره ای که انسان ها با آن درگیر هستند و با...

  استفاده از چاشنی های جایگزین نمک در غذاها پایگاه خبری لقمه: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

درمانی جالب برای آنهایی که در هنگام ورزش دچار تهوع می شوند دانشمندان به تازگی دریافته اند ، افرادی که در هنگام ورزش کردن دچار حالاتی مانند تهوع می شوند به دلیل اختلال در میزان قند و نمک خون آنها است.
نان و ته دیگ سوخته بخوریم؟ از خوردن تکه‌های غذاهای سوخته از جمله ته دیگ، نان و سیب‌زمینی سوخته امتناع کنید چون این گونه غذاها سرطان‌زا هستند.
حجت الله ایوبی: نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است پایگاه خبری لقمه: حجت الله ایوبی گفت: جشن نوروز جشن نیکی هاست و جشنواره رنگ، ما از دیار رنگیم و گرمی و آفتاب، چه زیبا گفت مختومقلی که نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است و رنگ کجا و دشنه و جنگ کجا؟
101نکته برای این‌که یک آشپز حرفه‌ای شویم؟ در این مقاله دانستنیهای لازم برای آشپزی آورده شده است تا برای کسانیکه تازه آشپزی را شروع می کنند و یا تجربه خوبی از نکات اشپزی ندارند مفید باشد این مقاله دارای چندین بخش است که هر قسمت جداگانه مشخص و نکات یک سری از غذاها ذکر شده است مطالعه این مقاله به هر بانوی ایرانی توصیه می شود.