بیشترین سود برنج از شالیزار تا بازار در حساب بانک‌ها!


برنج برداشت شده امسال از شالیکاران حدود 6000 تومان خریداری شده است اما واسطه‌هایی که این محصول را از طریق تسهیلات بانکی خریداری کرده‌اند باید نرخ بهره‌ بالایی به بانک‌ها بپردازند که حتی از نرخ سود سرمایه‌گذاری آن‌ها هم بیشتر است و در واقع نرخ بالای سود بانکی باعث شده تا بیشترین سود برنج از شالیزار تا بازار به حساب بانک‌ها واریز شود.

به گزارش لقمه، غلامرضا خانکشی پور، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج اظهار کرد: بالا بودن نرخ بهره تسهیلات بانکی باعث شده تا خریداران برنج مجبور شوند با در نظر گرفتن این سودهای بالا، محصولی را که از کشاورزان کیلویی 6000 تومان می‌خرند کیلویی 9000 یا حتی 10 هزار تومان بفروشند و در واقع نرخ بالای سود بانکی باعث شده تا بیشترین سود برنج از شالیزار تا بازار به حساب بانک‌ها واریز شود.

وی افزود: واسطه‌هایی که با تسهیلات بانکی اقدام به سرمایه‌گذاری در محصولی مانند برنج می‌کنند تنها با در نظر گرفتن سهم بالای نرخ‌ سود بانک می‌توانند اقساط و نرخ بهره آن را پرداخت کنند و برای خود هم حاشیه‌ سود مطمئنی در نظر بگیرند.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج تاکید کرد: در حال حاضر بانک با منطقی نادرست نرخ سود بانکی را با نرخ تورم مقایسه و محاسبه می‌کند در صورتی که این قیاس اشتباه است و باید نرخ بهره بانکی را بر اساس نرخ بازده سرمایه‌گذاری تعیین کرد.

خانکشی‌پور با بیان اینکه نرخ سود بانکی در کشور بیشتر از نرخ بازده سرمایه‌گذاری است، گفت: این سیستم محاسبه نرخ بهره بانکی چندین دهه است که در هیچ کشور دنیا وجود ندارد و منسوخ شده است اما همچنان بر سیستم بانکی ایران حاکم است.

وی ادامه داد: اگر نرخ سود تسهیلات بانکی بالاتر از نرخ بازده سرمایه‌گذاری باشد باعث التهاب بازار تولید می‌شود چرا که این بهره‌های بالا به تولید تحمیل شده است و در واقع قیمت 10 هزار تومانی هم برای هر کیلوگرم برنج هاشمی در بازار خرده فروشی منطقی به نظر می‌رسد.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج اظهارکرد: به غیراز نرخ بالای سود تسهیلات بانکی باید دیگر هزینه‌های متصور برای برنج از شالیزار تا بازار را همچون هزینه‌های حمل‌ونقل، انبارداری و سهم واسطه‌های ضرور و غیر ضرور را نیز در نظر گرفت.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5049 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۲ شهريور بازدید: 3999 ساعت: 11:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
4 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
7 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
8 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
9 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
10 گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
11 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درمان «کبد چرب» با نسخه ابن سینا یکی از درمان‌های ساده برای کبد چرب، مصرف روزانه «ش...

  کلسترول مفید و مضر را بهتر بشناسیم شاید تعجب کنید اگر بگوییم که کلسترول مضر نیست بلکه...

  رژیم ضدکلسترول؛ از این 5 ماده‌ غذایی بپرهیزید بر خلاف باورهای رایجی که وجود دارد بدن ما برای این...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جایگزین مناسب چیپس و پفک افراط و تفریط کودکان در مصرف غذاهای مضر سلامت یا غذاهایی که برای رشد او مفید هستند، به دغدغه‌ای برای والدین تبدیل شده است. یک متخصص تغذیه می‌گوید: ذائقه کودک را می‌توان با روش‌های مختلف و جایگزین کردن برخی مواد غذایی شکل داد.
این زنان دچار مشکلات جنسی می شوند دیابت اختلالی است که در نتیجه بالا رفتن غیر طبیعی قند خون (گلوکز) ایجاد می شود.
خوردن با لذت غذا همراه با یادآوری نعمت «عبادت» است بعضی از ائمه در اقوالشان هست که انگور را با لذت می‌خوردند؛ به اعتبار این که خداوند این مزه و این لذت را در آن نعمت قرار داده، لذا خود این خوردن، عبادت است.
تشخیص علت کمبود وزن، اولین قدم برای درمان لاغری یک متخصص تغذیه با اشاره به اینکه اولین گام در درمان لاغری تشخیص علت کمبود وزن است، گفت: بررسی تاریخچه پزشکی، میزان مصرف غذایی فرد، کمبودهای تغذیه‌ای و همچنین عادت غذایی اولین کاری است که باید در خصوص تعیین رژیم غذایی برای این افراد انجام شود.