خاصیت جوانه ها را بشناسیم


هر چند جوانه ها بهترین غذای محلی در بعضی از مناطق است اما کمتر در برنامه غذایی گنجانده می شود.

به گزارش لقمه، جوانه ها، گیاهی ارزان است و در نتیجه بهانه ای برای نخوردن آن وجود ندارد. از سویی دیگر جوانه ها خاصیت قلیایی دارند. در حالی که بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان با اسیدیته بیش از حد در بدن ارتباط داده شده است.

1- کارشناسان تخمین می زنند که آنزیم های موجود در جوانه ها ۱۰۰ برابر آنزیم های موجود در میوه و سبزی های خام است. آنزیم نوعی پروتئین خاص است که برای تمامی عملکرد بدن به عنوان کاتالیزور مفید است. ویتامین ها مواد معدنی، اسید آمینه و اسیدهای چرب که در مواد غذایی مختلف وجود دارد، برای بدن لازم است.

۲ -پروتئین موجود در جوانه های لوبیا، مغز میوه ها، دانه ها یا غلات باکیفیت تر است. هنگام خیس خوردن و جوانه زدن، ارزش غذایی مواد افزایش می یابد. به عنوان مثال اسید آمینو لیسین که برای جلوگیری از تبخال و تقویت سیستم ایمنی بدن لازم است، هنگام جوانه زدن، میزان آن به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند.

۳ -مقدار فیبر لوبیا، مغز میوه، دانه ها یا غلات به طور چشمگیری افزایش می یابد. فیبر برای کاهش وزن حیاتی است. فیبر به چربی ها می چسبد تا آن را از بدن خارج کند، از طرفی کمک می کند هر چربی که بدن می شکند، قبل از جذب مجدد از طریق دیواره های روده ها که مکان اصلی جذب ماده مغذی به خون است، سریع از بدن خارج شود.

۴ -میزان ویتامین های E,C,A و B کمپلکس به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند. ارزش غذایی و میزان ویتامین برخی دانه ها، غلات، لوبیا و مغز میوه، در عرض چند روز جوانه زدن، ۲۰ بار افزایش می یابد. نتایج بررسی ها نشان می دهد هنگام جوانه زدن، ارزش گیاه ۲۰برابر افزایش پیدا می کند. ویتامین B1 با ۲۸۵ درصد، ویتامین B2 با ۵۱۵ درصد و نیاسین با ۲۵۶ درصد افزایش پیدا می کند.

۵ -هنگام روند جوانه زدن میزان چربی های لازم افزایش پیدا می کند. اکثر مردم با کمبود این چربی سوزهای لازم روبه رو هستند زیرا به طور معمول این مواد در برنامه غذایی گنجانده نمی شود. برای به دست آوردن این ماده مغذی مهم، خوردن جوانه ها بهترین راه است.

۶ -هنگام جوانه زدن، ماده مغذی به پروتئین های موجود در دانه ها، غلات، مغز میوه یا لوبیا می چسبد تا بیشتر در بدن قابل استفاده باشد. ماده معدنی قلیایی مانند کلسیم، منیزیم و ... کمک می کند تا تعادل شیمیایی بدن برای کاهش وزن و سلامت حفظ شود.

۷ -بدون شک با کشت گیاه برای جوانه زدن به محیط زیست کمک می کنید. از طرفی مطمئن هستید که برای تولید این محصولات از حشره کش ها، افزودنی های غذایی و مواد شیمیایی مضر استفاده نشده است.

بازگشت به صفحه نخست
نقل از :روزنامه خراسان

کد: 5089 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۷ شهريور بازدید: 4028 ساعت: 10:42 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تغذیه قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا ۱۴۰۰ دوشنبه ۸ شهريور
2 آیا این هشت خاصیت لیمو عمانی را می دانید؟ ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۰ تير
3 تغذیه در دوران نقاهت کرونایی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۶ ارديبهشت
4 تفاوت حساسیت فصلی با کووید ۱۹ ۱۴۰۰ شنبه ۲۱ فروردين
5 این ده عامل شگفت انگیز می‌توانند باعث سنگ کلیه باشند ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند
6 اکتشافات چدید در مورد کاهش عوارض کرونا با ویتامین ب‌ ۶ ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۲ اسفند
7 رابطه مستقیم ابتلا به کرونا و کمبود ویتامین D ۱۳۹۹ جمعه ۲۱ شهريور
8 تاثیر ویتامین D در بهبود کووید ۱۹ تائید شد ۱۳۹۹ يکشنبه ۵ مرداد
9 تاثیر ویتامین C در برابر کووید-19 چقدر است؟ ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۹ فروردين
10 زدن این ماسک در هوای آلوده فایده ندارد/ علایم مسمومیت ۱۳۹۸ يکشنبه ۱۰ آذر
11 خوراکی‌های سالمی که برای کودکان مضر هستند ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  ارتباط سرطان معده با مصرف نمک توصیه شده است که مصرف روزانه نمک درحدود ۶ گرم یعن...

  نکات مهم برای کاهش آلودگی‌های میکروبی میوه‌ها و سبزی‌ها پزشکان تاکید دارند: درست است که مصرف یک عدد سیب در...

  آب،مسئله ای مهم در سالمندی به گزارش پایگاه خبری لقمه، آب برای زندگی حیاتی است...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جوشاندن آب معدنی ممنوع! کار‌شناس ارشد بهداشت مواد غذایی تاکید کرد: آب داخل بطری را در یخچال فریر نکنید یا نجوشانید که این کار باعث آزاد شدن ماده "مونیمر" می‌شود که سرطان‌زا است.
برای سوزاندن کالری یک قوطی نوشابه چقدر باید بدویم؟ محققان آمریکایی می گویند: برای سوزاندن کالری یک قوطی نوشابه باید چهار مایل (6.437 کیلومتر) دوید.
چرا هندوانه اینقدر مفید است هندوانه از آن دست میوه های تابستانی است که به خاطر آبدار و شیرین بودنش محبوب و مورد علاقه همگان است. هندوانه منبع طبیعی از بهترین آنتی‌‌اکسیدان‌ها بوده که طبیعت فراهم کرده است. آنتی ‌اکسیدان‌هایی مثل ویتامین‌ C و A که از ما در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند. با مصرف هندوانه خطر کم ‌آب شدن بدن نیز کاهش می‌‌یابد.
توصیه دکتر کرمانی برای جلوگیری از اشتباهات بعد پرخوری طی چند روز گذشته و یا شب گذشته به مهمانی و یا جشن عروسی یکی از دوستانتان رفته اید و حسابی پرخوری کرده اید؟