10 فایده زردچوبه برای سلامتی


زردچوبه یکی از متداولترین ادویه ها در آشپزی است که رایحه ای شبیه به فلفل، طعمی تیز و رنگی طلایی دارد.

به گزارش لقمه، طبق ژورنال جامعه شیمی امریکا، زردچوبه سرشار از خواص آنتی اکسیدان، ضدویروس، ضدباکتری، ضدقارچ، ضدسرطان و ضدالتهاب است. همچنین حاوی میزان قابل توجهی پروتئین، فیبر، نیاسین، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منیزیم و روی میباشد، زردچوبه بخاطر وجود همه این خواص معمولاً برای درمان مشکلات جسمانی متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرد.

در زیر به ۱۰ فایده زردچوبه برای سلامتی اشاره میکنیم:

۱. پیشگیری از سرطان

زردچوبه میتواند از بروز سرطان پروستات جلوگیری کرده، رشد سرطان پروستات موجود را کاهش داده و حتی سلولهای سرطانی را از بین ببرد. محققان مختلفی دریافته اند که ترکیبات فعال زردچوبه آن را به یکی از بهترین پیشگیرنده ها درمقابل تومرهای ایجادشده بخاطر پرتو تبدیل کرده است. این ماده همچنین تاثیرات پیشگیرنده ای دربرابر سلولهای تومور مثل لوکمی سلول T، سرطان روده بزرگ و سرطان سینه دارد.

۲. بهبود آرتروز

خواص ضدالتهاب زردچوبه برای درمان هر دو نوع آرتروزهای استخوانی و روماتوئید عالی است. علاوه براین، خواص آنتی اکسیدانی آن رادیکالهای آزاد که سلولهای بدن را تخریب میکند، از بین میبرد. مشخص شده است که افرادیکه مبتلا به آرتروز روماتوئید که به طور منظم از زردچوبه استفاده میکنند، دچار درد و التهاب مفاصل کمتری میشوند.

۳. کنترل دیابت

از زردچوبه که به حفظ سطح سالم انسولین خون کمک میکند، میتوان برای درمان دیابت استفاده کرد. زردچوبه همچنین کنترل گلوکز را تقویت کرده و تاثیر داروهای دیابت را افزایش میدهد. یک فایده مهم دیگر زردچوبه تاثیر آن در کمک به کاهش مقاومت انسولین است که میتواند از بروز دیابت نوع ۲ پیشگیری کند. اما وقتی با داروهای خیلی قوی ترکیب شود، میتواند موجب افت قند خون شود. بنابراین بهتر است قبل از مصرف آن با پزشکتان مشورت کنید.

۴. کاهش سطح کلسترول

تحقیقات ثابت کرده است که مصرف زردچوبه بعنوان چاشنی در غذاها میتواند سطح کلسترول را پایین بیاورد. میدانید که بالا بودن میزان کلسترول در بدن میتواند مشکلات جدی برای سلامتیتان ایجاد کند. حفظ سطح سالمی از کلسترول از بسیاری بیماریهای قلبی-عروقی جلوگیری خواهد کرد.

۵. تقویت سیستم ایمنی

زردچوبه حاوی ماده ای به نام لیپو پلی ساخارید است که به تحریک سیستم ایمنی بدن کمک میکند. عوامل ضدباکتری، ضدقارچ و ضدویروس زردچوبه نیز سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. با داشتن یک سیستم ایمنی قوی احتمال ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا و سرفه کمتر خواهد شد. اگر به هر یک از این بیماریها مبتلا شدید، یکبار در روز یک قاشق چایخوری زردچوبه به یک لیوان شیر گرم مخلوط کرده و نوش جان کنید.

۶. التیام زخمها

زردچوبه یک عامل ضدعفونی کننده و ضدباکتری طبیعی است و میتوان از آن بعنوان یک داروی ضدعفونی کننده استفاده کرد. اگر جایی از بدنتان بریده یا زخم شده است، کمی پودر زردچوبه روی آن بپاشید تا روند التیام آن سریعتر شود. زردچوبه همچنین به ترمیم پوست آسیب دیده نیز کمک کرده و برای درمان پسوریازیس و سایر بیماریهای التهابی پوست نیز مفید است.

۷. کنترل وزن

پودر زردچوبه برای حفظ وزن سالم بسیار مفید است. یکی از ترکیبات موجود در زردچوبه به بالا بردن تولید صفرا که یکی از مولفه های اصلی در تجزیه چربی هاست، کمک میکند. کسانی که میخواهند وزنشان را پایین بیاورند با هر وعده غذایی خود یک قاشق چایخوری زردچوبه مصرف کنند.

۸. جلوگیری از بیماری آلزایمر

التهاب مغز یکی از دلایل اصلی اختلالات شناخت مثل بیماری آلزایمر به شمار میرود. زردچوبه با کمک به از بین بردن پلاکهایی که در مغز ایجاد میشود و بهبود جریان اکسیژن. به سلامت عمومی مغز کمک میکند. این ماده میتواند ایجاد یا پیشرفت بیماری آلزایمر را نیز کاهش دهد.

۹. بهبود هضم و گوارش

ترکیبات بسیاری در زردچوبه کیسه صفرا را برای تولید صفرا تحریک میکنند که گوارش را تقویت کرده و علائم نفخ و گاز معده را کاهش میدهد. همچنین زردچوبه برای درمان بسیاری بیماریهای التهابی روده ازجمله کولیت اولسراتیو مفید است. اما باید به خاطر داشته باشید که افرادی که از هر نوع بیماری صفراوی رنج میبرند، نباید از زردچوبه بعنوان مکمل غذایی استفاده کنند زیرا وضعیت آنها را بدتر خواهد کرد. اگر از مشکلات و بیماریهای گوارشی رنج میبرید، بهتر است زردچوبه را به صورت خام مصرف کنید.

۱۰. پیشگیری از بیماری کبد

زردچوبه نوعی پاک کننده طبیعی کبد به شمار میرود. کبد از طریق تولید آنزیمها، خون را تصفیه میکند و زردچوبه تولید این آنزیمهای حیاتی بدن را افزایش میدهد. این آنزیمها تجزیه شده و سموم داخل بدن را کاهش میدهند. همچنین گفته میشود که زردچوبه موجب بهبود گردش خون نیز میشود. همه این عوامل به سلامت کبد کمک میکند.

باتوجه به همه فوایدی که در بالا اشاره کردیم، اضافه کردن این ادویه مفید به برنامه غذاییتان بهترین کاری است که برای بالا بردن کیفیت زندگیتان میتوانید انجام دهید. زردچوبه را میتوانید به شکل پودر به غذاهای سرخ کردنی و پختنی خود اضافه کرده و یا حتی همراه با سس سالاد مصرف کنید. اما توجه داشته باشید که افراد مبتلا به سنگ صفرا و انسداد صفراوی نباید از زردچوبه استفاده کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مردمان

کد: 7968 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۴ فروردين بازدید: 4325 ساعت: 4:40 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آیا زردچوبه در کاهش سطوح التهاب تاثیری دارد؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
2 چای زردچوبه چه فوایدی برای سلامتی دارد ۱۳۹۶ شنبه ۲۲ مهر
3 زردچوبه؛ دارویی در آشپزخانه شما ۱۳۹۶ دوشنبه ۳۰ مرداد
4 ارتباط زردچوبه با سرطان در کودکان چیست؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۱ مرداد
5 ادویه ای پر خاصیت که باید به برنامه غذایتان اضافه کنید ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
6 مفیدترین ادویه ها که باید آنها را در رژیم غذایی خود بگنجانیم ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۵ بهمن
7 ۱۵ نکته برای تغذیه ای بهتر ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۲ شهريور
8 داروهای طبیعی ضد درد را بشناسید ۱۳۹۳ شنبه ۱۷ خرداد
9 برای جلوگیری از پیری زودرس چه بخوریم؟ ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۹ ارديبهشت
10 سبزیجات و میوه‌های آهنین را بشناسید ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۸ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ پایگاه خبری لقمه: عناب یکی از گیاهانی است که در نی...

  دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد پایگاه خبری لقمه: مطالعه روی بیش از ۴۰۰ هزار نفر ک...

  افراد کم خون، همراه با غذا آب لیموی ترش تازه مصرف کنند یک مشاور تغذیه و رژیم درمانی ضمن تصریح این مطلب که...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

میان وعده ای برای استخوان ها آلو حاوی بتاکاروتن است که در پیشگیری از اختلالات بینایی بسیار موثر است.
خوراكی‌های بدون كالری اغلب رژیم‌های لاغری توجه ویژه‌ای به میزان كالری مصرفی فرد دارد. مواد غذایی كه در این شماره برایتان گردآوری كرده‌ایم دارای كالری بسیار كمی هستند و جالب اینجاست كه همین كالری بسیار كم در حین مصرف در بدن ـ زمانی كه مشغول گاز زدن، جویدن و هضم غذا هستید ـ به صفر می‌رسد.
10 ملت پرخور جهان را بشناسید لقمه: در خبر ها آمده بود که ما ایرانی جزوه 10 کشور چاق و پر خور دنیا هستیم ؛برخی از عادات غلطی که ما ایرانیان داریم گرچه ممکن است در بین سایر ملل نیز دیده شود اما دلایل اجتماعی بروز آن گاه کاملا منحصر به فرد است.
شکلات‌های تقلبی را از کجا بشناسیم؟ یکی از مسایلی که این روزها زیاد در مورد آن صحبت می‌شود، مساله گرانی مواد اولیه در صنایع غذا و به تبع آن تقلب‌هایی است که امکان دارد رخ دهد. از جمله مواردی که در کشور ما زیاد دیده می‌شود و متاسفانه نظارت چندانی روی آن وجود ندارد، مساله جایگزین‌کردن جانشین‌هایی به جای کره کاکائو در شکلات واقعی است.