به گزارش لقمه، سمیه قربانلو تصریح کرد: در حال حاضر توجه به بعضی کارها در اولویت نظر زنان قرار گرفته است، به طوری که زنان پیوسته از حضور در فعالیتهای اجتماعی صحبت میکنند و حضور آنان در جامعه سبب بالا رفتن فرهنگ عمومی جامعه و توجه زنان به مسایل روز در پرورش کودکان خود شده است، ولی زنان باید توجه داشته باشند که حضور آنان در جامعه سبب دوری آنان از برخی فعالیتها نشود.
وی افزود: زنان اخیراً در کنار پرداختن به کارهای فاخر اجتماعی انجام برخی وظایف را قبیح دانسته و بیتوجهی به برخی هنرها مانند آشپزی باعث شده این هنرها در حاشیه قرار بگیرند و آشپزیهایی که مادربزرگها با علاقه انجام میدادند، در حال از بین رفتن است، و زنان حضور در محیط های کاری را نمونهای از تشخص میدانند و هیچگاه صحبت از انواع آشپزی جدید و بافتنیها این احساس را به کودکان نمیدهد.
این روانشناس تاکید کرد: بیشتر زنان تمایل دارند که به پخت غذاهایی که زمان کمی برای طبخ آن لازم است بپردازند که این موضوع علاوه بر به وجود آوردن مشکلات گوارشی در خانواده، عادات غذایی را نیز تغییر میدهد، زیرا غذاهایی مانند قورمهسبزی که زمان زیادی برای طبخ آن نیاز است از سبد غذایی خانواده حذف میشود و زنان از آشپزی به عنوان وظایف کسلکننده خود یاد میکنند و هیچ وقت به دنبال تنوع و خلاقیت در آشپزی نیستند.
وی خاطرنشان کرد: تعریف هویت برای زنان امروز با گذشته بسیار متفاوت است، بنابراین لازم است با استفاده از ابزارهایی مانند رسانهها به زنان آموزش داد که حضور آنان در جامعه مانع هویت قبلی آنها نیست و پرداختن به فعالیتهای سنتی بانوان منافاتی با حضور آنان در جامعه ندارد، بلکه باید در یک خط اعتدال حرکت کرد.
قربانلو اظهار کرد: هنر آشپزی مانند بسیاری از هنرها نسل به نسل منتقل میشود و ریشه در فرهنگ ما دارد. انتقال تجربیات مادران نسل گذشته تاثیر زیادی در گرم شدن خانوادهها دارد و این نکاتی است که نسل جدید باید بداند تا با توجه بیشتری به آشپزی به عنوان کار مفید نگاه کنند.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :ایسنا