زنان امروزی هنر آشپزی را به حاشیه رانده‌اند


یک روان‌شناس گفت: زنان اخیراً در کنار پرداختن به کارهای فاخر اجتماعی انجام برخی وظایف را قبیح دانسته و بی‌توجهی به برخی هنرها مانند آشپزی باعث شده این هنرها در حاشیه قرار بگیرند.

به گزارش لقمه، سمیه قربانلو تصریح کرد: در حال حاضر توجه به بعضی کارها در اولویت نظر زنان قرار گرفته است، به طوری که زنان پیوسته از حضور در فعالیت‌های اجتماعی صحبت می‌کنند و حضور آنان در جامعه سبب بالا رفتن فرهنگ عمومی جامعه و توجه زنان به مسایل روز در پرورش کودکان خود شده است، ولی زنان باید توجه داشته باشند که حضور آنان در جامعه سبب دوری آنان از برخی فعالیت‌ها نشود.

وی افزود: زنان اخیراً در کنار پرداختن به کارهای فاخر اجتماعی انجام برخی وظایف را قبیح دانسته و بی‌توجهی به برخی هنرها مانند آشپزی باعث شده این هنرها در حاشیه قرار بگیرند و آشپزی‌هایی که مادربزرگ‌ها با علاقه انجام می‌دادند، در حال از بین رفتن است، و زنان حضور در محیط های کاری را نمونه‌ای از تشخص می‌دانند و هیچ‌گاه صحبت از انواع آشپزی جدید و بافتنی‌ها این احساس را به کودکان نمی‌دهد.

این روان‌شناس تاکید کرد: بیشتر زنان تمایل دارند که به پخت غذاهایی که زمان کمی برای طبخ آن لازم است بپردازند که این موضوع علاوه بر به وجود آوردن مشکلات گوارشی در خانواده، عادات غذایی را نیز تغییر می‌دهد، زیرا غذاهایی مانند قورمه‌سبزی که زمان زیادی برای طبخ آن نیاز است از سبد غذایی خانواده حذف می‌شود و زنان از آشپزی به عنوان وظایف کسل‌کننده خود یاد می‌کنند و هیچ وقت به دنبال تنوع و خلاقیت در آشپزی نیستند.

وی خاطرنشان کرد: تعریف هویت برای زنان امروز با گذشته بسیار متفاوت است، بنابراین لازم است با استفاده از ابزارهایی مانند رسانه‌ها به زنان آموزش داد که حضور آنان در جامعه مانع هویت قبلی آن‌ها نیست و پرداختن به فعالیت‌های سنتی بانوان منافاتی با حضور آنان در جامعه ندارد، بلکه باید در یک خط اعتدال حرکت کرد.

قربانلو اظهار کرد: هنر آشپزی مانند بسیاری از هنرها نسل به نسل منتقل می‌شود و ریشه در فرهنگ ما دارد. انتقال تجربیات مادران نسل گذشته تاثیر زیادی در گرم شدن خانواده‌ها دارد و این نکاتی است که نسل جدید باید بداند تا با توجه بیشتری به آشپزی به عنوان کار مفید نگاه کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5186 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۹ شهريور بازدید: 1404 ساعت: 9:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بیش فعالی کودکان چیست؟/ راه های کنترل بیش فعالی ۱۴۰۰ يکشنبه ۱۸ مهر
2 توصیه‌هایی برای کاهش آسیب‌های روانی کرونا بر کودکان ۱۳۹۹ شنبه ۱۴ تير
3 اختلال بی‌اشتهایی عصبی چیست؟ ۱۳۹۲ پنج شنبه ۵ دي
4 مشاجره والدین جلوی فرزندان به مصرف الکل و مواد در نوجوانان منجر می‌شود ۱۳۹۲ چهارشنبه ۴ دي
5 چرا بچه‌ها از سبزیجات سبز بدشان می‌آید؟ ۱۳۹۲ شنبه ۹ آذر
6 تغذیه طرفداران فوتبال به برد و باخت وابسته است ۱۳۹۲ شنبه ۱۶ شهريور
7 قهوه را تلخ بخوریم یا شیرین؟ ۱۳۹۲ پنج شنبه ۱۳ تير
8 نمک همیشه مضر نیست ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۵ ارديبهشت
9 ایام امتحان قهوه نخورید، اضطراب می‌آورد ۱۳۹۱ دوشنبه ۲ بهمن
10 روانشناسی تغذیه؛ تو را از غذا خوردنت می‌شناسم! ۱۳۹۱ چهارشنبه ۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با دندان درد در ایام تعطیل چه کنیم؟ یکی از مشکلاتی که گاهی در ایام تعطیل برای برخی از ...

  خوراندن غذای سفره به کودک زیر یک سال، زمینه ساز بروز آلرژی است اغلب شکایت والدین از سرماخوردگی‌های طولانی مدت کود...

  نوشیدن چای در زمان نامناسب و بروز کم خونی کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان ایلام گفت: ص...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اسامی غیرمتعارف در کافی شاپ و رستورانها نشانه چیست پایگاه خبری لقمه: ناپلیتانا، مالیبوی آناناس، موهیتو و رازبری مارگریتا؛ هیچ​کس نمی​داند این اسامی ناآشنا دقیقا از کی در فهرست غذایی ما ایرانی​ها جای گرفتند. هرچه که هست حالا جا برای خودنمایی اسامی عجیب آن ور آبی باز شده است .
عامل اصلی ابتلا به فشار خون چیست؟ یک مطالعه که به تازگی انجام شده است نشان می دهد که عامل ابتلا به فشار خون بالا، قند است نه نمک.
چرا بی دلیل چاق می شویم؟ شاید شما هم از افرادی هستید که احساس می‌کنید جدیدا بدون دلیل چاق شده اید. افرادی زیادی در هنگام مراجعه به کلینیک های کاهش وزن ذکر می‌نمایند که در ماههای اخیر بدون آن که تغییری در غذای خود داده باشند دچار افزایش وزن شده اند. واقعیت آنست که چاقی و افزایش وزن رخ نخواهد داد مگر آن که تعادل بین انرژی دریافتی و انرژی سوخت و ساز شما به هم بخورد.
تخم مرغ آب پز یا سفیده آن؟ توصیه تمام متخصصان علم تغذیه و پزشكان این است كه تا می‌توانید مواد غذایی با کیفیت‌تر بخورید.