سرطان دهان چقدر خطرناک است؟


سرطان‌های دهان 2 تا 4 درصد مجموع سرطان‌ها را تشکیل می‌دهد که با وجود شیوع نسبتا کم آن به دلیل قابل پیشگیری بودن، حائز اهمیت است.

به گزارش لقمه، بعد از ۴۰ سالگی خطر ابتلا به این سرطان افزایش می‌یابد و میانگین سن ابتلا به این بیماری ۶۰ سال است.  این سرطان، هشتمین سرطان شایع در مردان و پانزدهمین سرطان شایع در میان زنان است. بالا بودن شیوع آن در مردان، احتمالا به دلیل مصرف بیشتر سیگار در آنهاست.

این سرطان با سیگار رابطه مستقیم دارد

آمار دقیقی درباره افزایش شیوع سرطان دهان در کشور وجود ندارد اما طی تحقیقی که انجام شده بود ساکنان گنبدکاووس و گرگان بیشترین میزان ابتلا را داشتند زیرا از موادی مانند ناس استفاده می‌کنند که به‌شدت سرطان‌زاست.  سرطان دهان بخش‌های مختلف از جمله لب، کف دهان، مخاط دهان، سقف دهان  و قاعده زبان را می‌تواند درگیر کند و بر همین اساس به انواع مختلف تقسیم می‌شود. به عنوان مثال سرطان لب بیشتر در افرادی دیده می‌شود که پیپ استفاده می‌کنند. استفاده از نیکوتین، قلیان و توتون‌هایی که مواد آروماتیک دارند محرک‌های خطرناکی هستند. بیشترین عامل خطر برای سرطان دهان نیز استفاده از سیگار و دخانیات و مواد مخدر و البته ابتلا به برخی ویروس‌هاست. اما نکته امیدوار کننده درباره این نوع از سرطان این است که اگر به موقع و در مراحل اولیه تشخیص داده شود بیمار می‌تواند عمر طبیعی داشته باشد. اما در صورتی که سرطان متاستاز داده باشد ممکن است دردسرساز شده و بیمار را از درمان ناامید کند. افراد باید توجه داشته باشند که در صورت وجود ضایعات سفید در دهان و وجود پلاک‌های سفید و قرمز (لوکوپلازی)که در نهایت منجر به آفت دهان می‌شود، به پزشک مراجعه کرده و نسبت به تشخیص به موقع اقدام کنند.

 

عوامل خطر در سرطان دهان

    وجود سابقه فامیلی ابتلا به‌سرطان دهان
    وجود ویروس HPV16  در بدن
    جویدن تنباکو خطر ابتلا را 50 برابر می‌کند
    کشیدن سیگار خطر ابتلا را شش برابر می‌کند


عادت‌ها

    مصرف نوشیدنی‌های الکلی خطر ابتلا را 6برابر می‌کند.
    25 درصد از افراد مبتلا به سرطان دهان نه سیگاری هستند و نه نوشیدنی‌های الکلی مصرف می‌کنند.


علائم

    گوش‌درد طولانی‌مدت
    لثه‌های قرمز یا سفید
    وجود زخم طولانی‌مدت در دهان
    خونریزی
    از دست دادن دندان‌ها
    وجود برجستگی در ناحیه گردن
    بی‌حسی در ناحیه لب یا چانه
    وجود درد هنگام بلع


تشخیص

مهم‌ترین نکته تشخیص زودهنگام است.

    14 درصد از تشخیص‌ها زمانی است که سرطان در مرحله پایانی است.
    46 درصد از تشخیص‌ها در مرحله ناحیه‌ای است.
    7 درصد وضعیت سرطان مشخص نیست.
    33 درصد از تشخیص‌ها در مرحله موضعی است.


ولسکوپ

    از نور برای تشخیص طبیعی یا غیرطبیعی بودن بافت استفاده می‌کند.
    بهترین وسیله برای تشخیص زودهنگام است.
    انجام آن تنها یک تا 2 دقیقه طول می‌کشد.
    تعداد زیادی از دندانپزشکان از آن استفاده می‌کنند.
    یک روش غیرتهاجمی است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سیب سبز

کد: 5231 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۳ مهر بازدید: 3116 ساعت: 3:25 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 این افزودنی محبوب متهم به سرطان زایی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
2 اینفوگرافیک/ آسنایی با ۸ ماده غذایی ضد سرطان ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
3 چگونگی پیشگیری از سرطان با تغذیه ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۱ بهمن
4 خوردن ویتامین ها و مکمل ها برای اکثر افراد بی فایده است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲ تير
5 فواید رژیم غذایی گیاهی در پیشگیری از سرطان‌ها ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ خرداد
6 جراحی کاهش وزن ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۲ خرداد
7 این شایعات به ملون نمی چسبد! ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۸ فروردين
8 برخی خواص روغن زیتون که از آنها مطلع نیستید ۱۴۰۰ جمعه ۲۴ دي
9 افزایش ریسک سرطان روده در خویشاوندان غیر از درجه اول ۱۴۰۰ جمعه ۲۶ شهريور
10 نقش کافئین در کاهش خطر ابتلا به سرطان و سنگ کلیه ۱۴۰۰ شنبه ۹ مرداد
11 آیا این هشت خاصیت لیمو عمانی را می دانید؟ ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۰ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شلغم را با آویشن بخورید یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: از آنجایی که شلغم نفاخ...

  پنج ماده غذایی که منجر به کاهش تری گلیسرید خون می‌شوند خطرات ناشی از چربی بالا که مرتبط با سنجش سلامتی و ...

  ورزش رمز سلامتی سالمندان پایگاه خبری لقمه: دلایل زیادی وجود دارد که باعث کم...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جشنواره سلامت نیازمند پافشاری بر اهداف خود است پایگاه خبری لقمه: دومین دوره جشنواره فیلم سلامت در حالی در حال برگزاری است که به نظر می رسد به رغم ادعای جریان ساز بودن، از اهداف متصور خود فاصله دارد.
همه چیز در مورد سوپ و سرماخوردگی معمولا در فصول سرد سال تمایل افراد به مصرف غذاهای گرم مانند سوپ افزایش می‌‌یابد و بیشتر خانواده‌ها سوپ رقیق، سبک و با هضم آسان را برای درمان سرماخوردگی مفید می‌دانند و از این رو در این فصول پرسش‌های سوپی زیادی مطرح می‌شود. این‌که آیا سوپ جوجه یا سوپ پای مرغ برای سرماخوردگی مفید است؟
طرز تهیه انواع جوانه‌‌ها در منزل تمیز‌ترین، مفیدترین و بی‌دردسرترین غذایی كه می‌توان در زمان ما پیدا كرد، آن‌هایی هستند كه به وسیله‌ی خود ما و در خانه درست می‌شوند(مثل انواع جوانه‌ها، ماست، پنیر، نان، سبزی خوردن).
می‌خواهید لاغر بمانید؛ این توصیه را جدی بگیرید تحقیقات نشان می دهند که خواندن برچسب مواد غذایی موجب پیشگیری از چاقی به ویژه در زنان می شود.