* با توجه به اینکه احتمال بروز بیماری های مرتبط با غذا، به ویژه بیماریهای عفونی روده ای در مکانهایی که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع میکنند، بیشتر است، در صورت عدم رعایت ضوابط بهداشتی، مسمومیتهای غذایی نیز در این اماکن پخش خواهد شد. * هرگونه پخت و پز باید در مکانهایی که دارای شرایط بهداشتی است، صورت پذیرد. * کلیه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا بایستی قبلا نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی (که به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می گیرد) اقدام نمایند و بهداشت فردی (مثل شستشوی دست ها قبل از طبخ غذا) را رعایت کنند. * برای آب شرب، حتما از آب آشامیدنی سالم و تصفیه شده استفاده شود. * مواد غذایی اولیه برای تهیه غذا، حتما سالم بوده و ترجیحا مشمول بسته بندی مجاز باشند. * برای تهیه غذا از فرآوردههای دامی با کشتار مجاز یا بسته بندی شده مورد تایید این وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی استفاده شود. * از نمک های بسته بندی یددار و تصفیه شده در تهیه و پخت غذا استفاده شود. * در صورت مصرف سبزی خوردن یا سالاد، نسبت به شستشوی بهداشتی آنها اقدام شود. (هم با محلول ضد عفونی کننده و هم با مایع ظرفشویی شسته شوند.) * در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف در توزیع مواد غذایی گرم، از ظروف فوم دار مخصوص استفاده شود. * توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دستههای عزاداری و یا در مراسم، با لیوان یک بار مصرف صورت گیرد و از ورود لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود. * ظروف مورد استفاده در توزیع آب، چای و غذا، به طور مستمر شسته و گندزدایی شوند. * در هنگام توزیع غذا، افراد توزیع کننده از راه رفتن روی سفرهها خودداری کنند. * از قرار دادن غذای پخته شده برای مدت زمان طولانی (حداکثر دو ساعت) در دمای محیط خودداری شود و در صورت لزوم، مواد غذایی پخته شده در دمای زیر 40 درجه و یا بالای 60 درجه سانتیگراد نگهداری شوند. * از نگهداری مواد غذایی خام و پخته در مجاورت هم و در داخل یک یخچال یا سردخانه خودداری شود. * ذبح و قربانی احشام در جلوی دستههای عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد، باید با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط بهداشتی صورت گیرد و ذبح به گونه ای صورت گیرد که خونابه آنها پخش نشود. * تهیه و نصب وسایل اطفا حریق، به منظور کنترل و جلوگیری از آتش سوزیهای احتمالی در اماکن برگزاری مراسم ضروری است. * نسبت به جمع آوری زیرسیگاریها و نصب تابلوهای ممنوعیت استعمال دخانیات، به منظور عدم استعمال آن در تکایا و حسینیهها اقدام کنند. * وسایل و تجهیزات مشترک از جمله چادر نماز، حوله و غیره به منظور جلوگیری از بیماری های واگیردار پوستی را جمع آوری کنند. بازگشت به صفحه نخست