توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید


پایگاه خبری لقمه: روزه، عبادتی است که فواید روحی و جسمانی فراوانی به همراه دارد ولیکن رعایت نکات روزه داری و به ویژه رعایت اصول تغذیه صحیح در این ماه مبارک حائز اهمیت فراوانی است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، زهرا جهانگرد گفت: طبق توصیه قرآن و فقها از شرایط صحیح بودن روزه این است که فرد هرگونه بیماری که روزه برای آن مضر است، نداشته باشد.
 

این افراد پیش از روزه‌داری حتما با پزشک خود مشورت کنند

وی ادامه داد: افراد دارای بیماری زمینه‌ای و کسانی که دارو مصرف می‌کنند قبل از اقدام به روزه گرفتن حتماً باید با پزشک معالج خود در خصوص نحوه مصرف دارو مشورت کنند تا بر اساس شرایط منحصر به فرد هر بیمار توصیه‌های لازم ارائه گردد.
 
جهانگرد در خصوص مصرف داروهایی که چندین بار در طول روز مصرف می‌شوند، اظهار داشت: استراتژی‌های توصیه‌شده شامل انتخاب فرمولاسیون‌های طولانی اثر (به عنوان مثال، آهسته رهش) یا تغییر رژیم‌های درمانی به یک یا دو بار در روز است.
 
وی در خصوص بیماران مزمن اظهار داشت: این افراد برای مشورت در خصوص امکان روزه گرفتن و هرگونه تغییر در رژیم درمانی خود باید به پزشک معالج مراجعه و طبق دستورالعمل‌های موجود عمل کنند.
 
مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، در مورد بیماری‌های حاد و کوتاه مدت که نیاز به درمان دارند نیز توصیه کرد: مانند آنتی‌بیوتیک‌ها برای عفونت‌ها یا داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی برای درد، باید داروهایی با دوزینگ یکبار در روز انتخاب شوند.
 
جهانگرد همچنین از بیماران خواست از هیدراته بودن و دریافت مایعات کافی از فاصله افطار تا سحر اطمینان حاصل کنند.
 
وی نسبت به استفاده کوتاه مدت از داروهای ضدبارداری یا مصرف ممتد داروی ضدبارداری برای بیش از یک ماه به منظور به تعویق انداختن عادت ماهانه جهت روزه داری هشدار داد و وقوع عواقب جدی مانند سکته مغزی و ترومبوز ورید مغزی به دنبال این اقدامات را منتفی ندانست.
 

کدام بیماری ها به مشورت با پزشک نیاز دارند؟

 
در همین راستا، دکتر حنانه برادران مدیر اداره نظارت و پایش فراورده های سلامت صبح امروز 21 اسفند 1402 در پیامی ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: هر چیز بهاری دارد و بهار قرآن، ماه رمضان است. (امام باقر(علیه‌السلام)
 
برادران در بخش دیگری از پیام خود تاکید کرد: به هموطنان عزیز توصیه می شود که در شرایط بارداری، شیردهی و بیماری هایی مانند دیابت، فشارخون، روده تحریک پذیر، یبوست، زخم های گوارشی، اختلالات کلیوی، اختلالات غده تیروئید، بیماری های اعصاب و روان، قلبی-عروقی و تنفسی، پیش از اقدام به روزه داری، با پزشک معالج خود مشورت نمایند. همچنین با توجه به شرایط خاص برخی بیماران لازم است قبل از ایجاد هرگونه تغییر در رژیم دارویی اعم از تغیر زمان مصرف داروها، با پزشک یا داروساز مشورت شود.
 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15496 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند بازدید: 823 ساعت: 10:25 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 توصیه‌های غذایی در مسافرت ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
3 توصیه بانک مرکزی به افرادی که حساب آنها مسدود شده+ راهنمای تصویری ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
5 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
6 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
7 توصیه‌های سازمان مدیریت بحران تهران برای پیشگیری از تب دنگی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
8 آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
9 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
10 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مواظب میزان مصرف مکمل آهن باشید از آن جا که خانم‌ها و دخترخانم‌ها شنیده‌اند که مصر...

  7 نکته مهم درمورد بستنی یکی از لذت‌ بخش‌‌ترین میان‌وعده‌هایی که در تابستان...

  با حساب و کتاب غذا بخورید تا چاق نشوید پرخوری نکردن مهارتی می خواهد که به خودفردبرمی گردد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فلفل سیاه تند اما درمانگر بدون شک فلفل سیاه ادویه مورد علاقه همه نیست؛ اما افرادی از این ادویه استفاده می‌کنند و به آن علاقه دارند معتقدند که این ادویه بسیار دوست داشتنی است.
چرا نباید در ظروف مسی غذا بپزیم؟ یک متخصص تغذیه با بیان این‌که بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری‌هایی مانند آسیب‌های مغزی، عقب‌ افتادگی ذهنی و بیماری‌های کلیوی می‌شود.
انسان‌های موحد در خوراک خویش نیز تسلیم خداوند هستند خدای تعالی به یک دسته از انسان‌ها توفیق می‌دهد، تا به اینجا برسند که بگویند: خدایا! بگو چگونه بخورم، کجا بخورم و چه‌قدر بخورم؟ این اخلاق موحدین است که به آنچه او اجازه خوردنش را داده، تسلیم هستند.
چاقی در کودکی زمینه ساز بروز همه این بیماری‌ها پایگاه خبری لقمه: رئیس پنجمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: سن ابتلا به عوارض ناشی از چاقی (دیابت و فشارخون) به حدود ۱۰ تا ۱۹ سال رسیده است.