در جشن رونمایی یک مجله مطرح شد؛
چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا


پایگاه خبری لقمه: مراسم رونمایی از اولین شماره فصلنامه «تنور» جمعه ۱۸ آبان ماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، مراسم رونمایی از اولین شماره فصلنامه «تنور» جمعه ۱۸ آبان ماه با حضور چهره‌هایی چون محمدحسن ابریشمی، سامان گلریز، جواد علیزاده، عباس یاری، هادی حیدری، جمال رحمتی و هنرمندان و علاقمندان به فرهنگ و رسانه در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

 
علی دهباشی در ابتدای این مراسم، درباره اهمیت انتشار نشریات و سختی‌های کار آنها بیان کرد: در روزگاری که با روند کاهشی تیراژ نشریات روبرو هستیم و در سرمقالات نشریات، سخن از تهدیدهایی که این نشریات را به خطر می‌اندازد، می‌شود شاهدیم که این نشریات کارشان را ادامه می‌دهند حتی با وجودی که قیمت‌ها روز به روز افزایش پیدا می‌کند. در چنین شرایطی، سپهر سرلک دست به انتشار مجله‌ای تخصصی درباره آشپزی زده است.
 
 
وی ادامه داد: سپهر سرلک کسی است که در کارش شور و حال خاصی دارد، این شور و حال به نوعی پیش رفته که زندگی‌اش را فروخته تا در فرانسه، در دوره خاص آشپزی شرکت کند. اگر این نشریات در طول تاریخ معاصر ما دوام آورده به دلیل همین انگیزه‌های جوان و پر نشاط است تا این قصه پرغصه ما در فراز و فرودهای موجود شکل بگیرد.
 
دهباشی تصریح کرد: ما در حوزه ادبیات سیاسی رشد داشتیم و میزان ترجمه این آثار بسیار جالب توجه است، همچنین در حوزه ادبیات نقد، داستان و رمان و... پیشرفت داشته‌ایم اما در حوزه ادبیات آشپزی چنین رویه‌ای وجود نداشته است و تنها اثر قابل قبول را نجف دریابندری نوشته است که ما را صاحب ادبیات آشپزی کرد و یک کتاب از ایرج افشار که درباره آشپزی دوره قاجاریه بود و ما فقدان این نوع ادبیات را شاهدیم.
این پژوهشگر ادبی، مجله «تنور» را حائز اهمیت دانست و افزود: مجله «تنور» از نوع دیگری است و می‌خواهد حرف دیگری بزند. معمولاً نشریات تا ده شماره اول در حال آزمون و خطا هستند اما سپهر سرلک در شماره اول توانسته درباره تاریخ و آینده ادبیات آشپزی سخن ویژه بگوید و از این جهت نقطه شروع آن خوب محسوب می‌شود.
 
 
در ادامه، سپهر سرلک مدیر نشریه «تنور» درباره شکل‌گیری این نشریه گفت: از قبل به شدت به آقای دهباشی ارادت داشتم تا زمانی که از من خواستند تا نشریه‌ای در مورد آشپزی و تاریخ آشپزی تهیه کنیم.  
وی با بیان اینکه رضا عابدینی گرافیک و لوگوی نشریه را طراحی کرده است، عنوان کرد: از مهر سال گذشته تا امروز خیلی تلاش کردیم تا نشریه قابل قبولی منتشر شود که امروز این نشریه منتشر شد. 
سرلک گفت: تصمیم گرفتیم نشریه به صورت چاپی منتشر شود، چون فکر می‌کردیم باید موضوعی در میان باشد تا از صاحبنظران درباره‌اش جواب بشنویم و به اعتقاد من، کار مجله هم همین است تا مکانی برای گفتگو باشد. ما هم بیشتر از دستورهای آشپزی، روی مقوله فرهنگی و جامعه‌شناسی موضوع صحبت می‌کنیم.
 
صاحب امتیاز نشریه «تنور» در پایان بیان کرد: قرار است در مجله «تنور» نقش حمایتی داشته باشم و زحمت سکان این مجله را سوشیانس شجاعی‌فرد کشیده و خواهد کشید.
 
در ادامه مراسم، سوشیانس شجاعی‌فرد سردبیر مجله «تنور» که سابقه طنزنویسی در مطبوعات دارد، در مورد روند موضوعی این فصلنامه گفت: در هر شماره از مجله پرونده موضوعی داریم؛ در شماره اول دوست داشتم به موضوع خاصی بپردازم که موضوعی مثل «غذا در سینما» بود اما براساس یک تجربه زیسته که بسیاری از ما با آن مواجه شده‌ایم «غذا پس از مهاجرت» را مد نظر قرار دادیم. در واقع موضوع سبک رفتن آدم‌ها از ایران و تاثیرش بر نسبت آنها با غذای ایرانی در غربت و... را مورد بررسی قرار دادیم و داستان‌هایی از این دست را مطرح کرده‌ایم.
 
 
رضا عابدینی هنرمند گرافیست که مدیریت هنری مجله «تنور» را عهده‌دار است، با بیان اینکه مخاطبان چنین موضوعی خیلی بیشتر از تصور من بود، گفت: من اسم سپهر سرلک را شنیده بودم اما چون خیلی اهل غذا نیستم به سراغش نرفته بودم اما یک شب، او را ملاقات کردم و که با تصوری که قبلاً از او داشتم، کاملآ متفاوت بود. کار در مجله بسیار سخت و طاقت‌فرساست اما وقتی توضیحات سپهر را شنیدم و متوجه شدم قرار است غذا به عنوان المانی فرهنگی در مفاهیم مختلف بررسی شود، به همکاری با او علاقمند شدم.
 
در ادامه مراسم تورج دریایی پژوهشگر مطالعات ایران که تمرکزش روی فرهنگ و غذاست، در ویدئویی درباره اهمیت غذا، آشپزی و پرداختن به فرهنگ و تاریخ غذا سخن گفت.
 
 
نعمت‌الله فاضلی سخنران بعدی مراسم بود که با ذکر نکاتی در مورد گرافیک «تنور» سخنش را آغاز کرد و گفت: می‌خواهم درباره اینکه چرا آشپزی و تنور حائز اهمیت است، صحبت کنم؛ وقتی از آشپزی صحبت می‌کنیم ما را به مردم شناسی سوق می‌دهد چرا که آشپزی در کانون فرهنگ قرار دارد.
 
وی تاکید کرد: اگر تغییر ماندگاری بخواهد در جامعه ما صورت گیرد، باید از طریق فرهنگ غذا انجام شود. همچنان‌که در کتاب «آشپز و آشپزخانه» اثر دکتر بلوک‌باشی، آشپزی را امری کاملاً فرهنگی برشمرده است و اگر بخواهیم ملتی را بشناسیم باید بدانیم، چگونه، کجا و چطور غذا می‌خورند.
 
در پایان، فاضلی با تاکید بر شکل‌گیری نوعی غذا آگاهی در فرهنگ و نسبت آن با قدرت، تصریح کرد: مجله «تنور» کار بزرگی را عهده‌دار شده است که در حوزه عمومی ما جایش خالی بود؛ برنامه‌های اجتماعی ما انباشته از خوراکی‌هاست نه آگاهی فرهنگی و در واقع، آن چیزی که می‌تواند مغز ما را تحریک کند، مجلاتی مثل «تنور» است. 
 
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15675 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان بازدید: 367 ساعت: 10:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر قهوه بر حفاظت از ماهیچه‌ها در سالمندان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
2 باشگاه توسعه کسب و کار یونسکو ادعای سرطان زا بودن کلوچه نادری را رد کرد ۱۳۹۹ دوشنبه ۴ اسفند
3 شیرکاکائو محصول گاوهای قهوه ای! ۱۳۹۶ شنبه ۲۷ خرداد
4 17 میوه ای که ارتباط مستقیمی با سلامتی شما دارند ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۴ آبان
5 نگاهی به غذا و تغذیه از منظر اسلامی ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۱ فروردين
6 بهترین خوراکی یلدا از نظر نرگس محمدی و سمانه پاکدل ۱۳۹۱ سه شنبه ۳ بهمن
7 داستان شکلات‌هایی با طعم سوئیسی ۱۳۹۱ شنبه ۳۰ دي
8 جهان زیر بال‌ مرغ‌های تایسون ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۰ آذر
9 «هنر آشپزی» محبوبترین نشریه آشپزی کشور ۱۳۹۱ پنج شنبه ۸ تير
10 خلال پلو؛ غذای دامغانی ۱۳۹۰ سه شنبه ۱۳ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چرا مصرف پفک مضر است؟ مصرف غذاهای تنقلی همانند چیپس و پفك دارای اثرات جب...

  خرید نان لواش و ماکارونی فله ممنوع متخصص طب سنتی با تأکید بر اینکه باید از خرید گوشت‌...

  خواص عسل آفریقایی "اقاقیا" لقمه: عسل اقاقیا حاوی انواع مختلف ویتامین ها و اسی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بروز کم آبی در سفر شایع است/روزانه 8 تا 10 لیوان مایعات مصرف کنید کارشناس مسئول واحد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، توصیه‌های تغذیه‌ای در طول سفر ارائه کرد و گفت: حتما در طول سفر به دریافت مقادیر مناسب لبنیات دقت کنید و روزانه متناسب با نیاز بدنتان حدود 2 تا 3 لیوان شیر یا ماست کم چرب مصرف کنید.
همه چیز در مورد اولین بامیه پزی تهران پایگاه خبری لقمه: اولین بامیه پزی تهران نه یک مغازه مجلل و وسیع است و نه در ویترین و تابلویی چشم نواز دارد. بلکه مغازه کوچکی است که در خیابان شترداران واقع در چند قدم بالاتر از ضلع شمال شرقی میدان قیام.
خوراكی‌های بدون كالری اغلب رژیم‌های لاغری توجه ویژه‌ای به میزان كالری مصرفی فرد دارد. مواد غذایی كه در این شماره برایتان گردآوری كرده‌ایم دارای كالری بسیار كمی هستند و جالب اینجاست كه همین كالری بسیار كم در حین مصرف در بدن ـ زمانی كه مشغول گاز زدن، جویدن و هضم غذا هستید ـ به صفر می‌رسد.
ویژگی های یک شام مناسب برای جلوگیری از چاقی در شب هرمون هایی که متابولیسم را بالا می برند و باعث سوخت و ساز غذا در بدن می شوند ،مانند خودمان در حالت استراحت به سر می برند و به همین دلیل غذاهای سنگینی که مصرف می کنیم فقط در بدن تجمع پیدا می کنند و به چربی تبدیل می شوند و باعث بروز چاقی در افراد می شوند.