به گزارش لقمه، دکتر سیدعلی کشاورز با بیان اینکه خیس کردن و جوشاندن برنج تنها باعث از بین رفتن ویتامینهای D و B1آن می شود، گفت: وقتی برنج را خیس میکنیم بخش زیادی از ویتامین D آن در آب حل میشود و با جوشاندن آن ویتامین B1 برنج نیز از بین میرود. البته میتوان با کته کردن برنج در آبی که در آن خیس شده بخشی از ویتامینها را حفظ کرد.
وی با بیان اینکه جوشاندن برنج مواد نشاستهای آن را از بین نمیبرد، اظهار داشت: بسیاری از افراد تصور میکنند با جوشاندن برنج مواد نشاستهای برنج خارج میشود و کالری آن کاهش مییابد اما این باور غلطی است مواد نشاستهای با جوشاندن از بین نمیرود بلکه نشاسته تنها تحت تاثیر حرارت شکسته میشود و جذب آن راحتتر میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تصریح کرد: با جوشاندن برنج نمیتوان قند آن را کاهش داد زیرا قند از تجزیه نشاسته حاصل میشود و جوشاندن برنج نمیتواند باعث کاهش قند آن شود.
وی با اشاره به برخی اخبار در خصوص سموم موجود در برنجهای وارداتی تصریح کرد: جوشاندن برنج نمیتواند سموم موجود در دانههای آن را خارج کند و اگر برنج به سمی آلوده باشد آن سم با جوشاندن از دانه برنج خارج نخواهد شد.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :سلامانه