جمع آوری ۸ نوع برنج از بازار/ تشدید نظارت وزارت بهداشت بر سلامت برنج


مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو از اجرای برنامه جامع تشدید نظارت بر ایمنی و سلامت برنج و ایجاد امکان ردیابی این محصول در سطح عرضه خبر داد.

به گزارش لقمه، هدایت حسینی در پاسخ به مطالب منتشر شده در برخی از رسانه‌ها مبنی بر آلوده بودن برخی برنج‌های هندی وارداتی گفت: واردات محصولات غذایی و آشامیدنی از جمله برنج مشمول ماده 16 قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی است.



وی افزود: در هنگام ورود محموله‌های برنج، گواهی CMO Free، گواهی Phytosanitary و گواهی بهداشت از طرف مقامات ذیصلاح دولتی کشور مبدأ یا یک سازمان بازرسی بین‌ا‌لمللی با تأیید مقامات ذیصلاح و مهمور به مهر سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور مبدأ اخذ می‌شود و پس از نمونه‌برداری در مبادی ورودی به کشور توسط کارشناسان وزارت بهداشت و انجام آزمایشهای دقیق شیمیایی، میکروبی، فلزات سنگین و باقیمانده سموم کشاورزی و اخذ تائیدیه آزمایشگاه واجد صلاحیت از نظر مطابقت ویژگی‌های محصول با آخرین استانداردها و ضوابط جاری وزارت بهداشت نسبت به صدور مجوز ترخیص اقدام می‌شود.



وی یادآور شد: گزارشهای مربوط به نتایج آزمون‌های انجام شده در زمان ترخیص بر روی نمونه‌های برنج وارداتی به کشور در چند سال اخیر به ویژه از سال 91 تاکنون، از دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌هایی مانند بوشهر، هرمزگان، اهواز و زاهدان که عمدتاً واردات برنج به کشور از آن مناطق صورت می‌گیرد، نشان می‌دهد که میزان فلزات سنگین برنج کمتر از حد مجاز تعیین شده برای این محصول در استاندارد ملی بوده است و تنها یک درصد برنج‌های وارداتی به علت آلودگی و باقیمانده فلزات سنگین مجوز ورود به کشور را دریافت نکرده‌اند.



حسینی با اشاره به انجام آخرین بررسی‌های انجام شده در هفته گذشته بر روی تعداد قابل توجهی از نمونه‌های برنج و انجام آزمایشهای کنترل کیفی بر روی آنها، گفت: به استناد نتایج آزمایشگاهی مرکز آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو، هفت نام تجاری مختلف از انواع برنج خارجی و داخلی که با معیارهای بهداشتی سازمان غذا و دارو انطباق نداشتند در تاریخ 28 آبان طی نامه شماره 290428/675 دستور جمع‌آوری آنها از سطح عرضه صادر شد.



مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی در ادامه از تدوین و اجرای برنامه جامعی برای تشدید نظارت بر ایمنی و سلامت برنج و ایجاد امکان ردیابی این محصول در سطح عرضه توسط سازمان غذا و دارو خبرداد.



وی گفت: بر اساس این برنامه، علاوه بر بازرسی و انجام آزمون بر روی تمام محموله‌های برنج وارداتی به کشور، از ابتدای سال آتی، واردات برنج مشمول ثبت منبع و محصول می‌شود و اجازه ورود برنج فقط به محموله‌هایی داده می‌شود که محصول خود را از مزارعی در کشور مبدا تامین می‌کنند که حداقل آلاینده‌ها در خاک آن مناطق وجود داشته باشد و در واحدهای فرآوری و بسته‌بندی مناسب از نظر بهداشتی تولید شوند.



وی افزود: طرح ردیابی و کدگذاری برنج از کشور مبداء، با توجه به ثبت منابع بسته‌بندی کننده در کشور مبدا و محصولات ثبت شده در وزارت بهداشت به منظور تشدید نظارت بر سلامت این محصول در سطح عرضه و امکان ردیابی محصولات نامنطبق و جمع‌آوری آن در صورت لزوم در این برنامه به اجرا در می‌آید.



مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی در ادامه به مصوبه کمیته فنی قانونی این اداره کل اشاره کرد و گفت: به منظور ارتقاء سلامت، تضمین کیفیت و ایمنی برنج، میزان حد مجاز فلزات سنگین نسبت به استاندارد ملی ایران 20 درصد کاهش داده شد و حد مجاز سرب و آرسنیک به حداکثر 120ppb و میزان کادمیوم به حداکثر 48ppb کاهش یافت و طی ضابطه ویژگی‌های بهداشتی برنج، توسط سازمان غذا و دارو برای اجرا به دانشگاه‌های علوم پزشکی و مبادی ورودی کشور ابلاغ شد.



وی افزود: در راستای نظارت بهداشتی بیشتر بر محصول برنج تولید شده در داخل کشور و امکان قابلیت ردیابی و شناسنامه‌دار کردن آن واحدهای بسته‌بندی کننده برنج ملزم شدند حداکثر تا تاریخ 1/7/93 نسبت به اخذ پروانه یا شناسه نظارت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام کنند.



حسینی خاطرنشان کرد: به منظور پایش دقیق سلامت برنج‌های عرضه شده در کشور معاونت‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور با هماهنگی مرکز سلامت محیط و کار و معاونت‌های بهداشتی با توجه به برنامه زمان‌بندی یاد شده ملزم به کنترل سطح عرضه و جمع‌آوری برنج‌های موجود فاقد پروانه یا شناسه نظارتی از وزارت بهداشت در سطح بازار هستند.



وی افزود: همچنین در راستای اجرای طرح تشدید نظارت بر سلامت برنج عرضه شده در کشور مقرر شد دانشگاه‌های علوم پزشکی ایمنی و سلامت محصول برنج در سطح بازار را به صورت مستمر کنترل کنند (PMS) و ضمن انجام آزمایشهای لازم روی نمونه‌های برنج وارداتی و تولید داخل بر اساس نتایج حاصله اقدام قانونی لازم و پیگیری‌های هدفمند را انجام دهند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :وزارت بهداشت

کد: 5698 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۶ آذر بازدید: 2256 ساعت: 10:20 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
2 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
4 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
5 حذف یا اختصاص ارز به واردات برنج؟ / دولت چهاردهم برنامه‌ریزی کند ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
7 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
8 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
9 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
10 گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
11 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا پوست این میوه ضد سرطان است میوه‌هایی که رنگدانه‌های قرمز دارند اعم از هویج، گ...

  پوست هندوانه برای 3 ماسک معجزه گر این بار وقتی این میوه را می خورید ، بخشی را نیز بر...

  میان‌وعهده‌های انرژی‌زا برای دانش آموزان یک متخصص تغذیه ساندویچ تخم مرغ را به دلیل انرژی‌ز...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت