“داروخانه‌های طبیعی” جایگزین عطاری‌ها می شوند


رئیس اداره داروهای گیاهی وزارت بهداشت گفت: بحث “داروخانه‌های گیاهی” جایگزین عطاری‌ها مطرح شده و به زودی اجرایی می‌شود.

به گزارش لقمه، دکتر جمشیدی، رئیس اداره دارو‌های گیاهی وزارت بهداشت در گفتگویی گفت: در هر صنفی خلاقیت‌هایی صورت می‌گیرد اما نمی‌توان همه ی کسانی که در آن صنف هستند را یکسان دانست، بیشتر اطلاعاتی که ما از “طب سنتی” داریم از طریق عطاری‌های قدیمی به ما رسیده است اما متاسفانه عطاری‌هایی که تعداد‌شان نیز اندک نیست شرایط مطلوبی را دنبال نمی‌کنند.

وی گفت: هنگامی که یک عطاری در حال شکل گیری است باید موارد زیادی در مورد فردی که می‌خواهد به مردم اطلاعات پزشکی و درمانی بدهد را بررسی کنیم، متاسفانه در بعضی از این مغازه‌ها با جوان‌هایی روبه رو می‌شویم که سن کمی دارند اما مبادرت به امر درمان، داروسازی و تداخل در کار بهداشتی و درمانی می‌کنند که اصلا قابل قبول نیست.

جمشیدی افزود: عطاری‌ها باید گیاه را به صورت فله‌ای ارائه کنند و نباید وارد بحث داروهای صنعتی شوند و فرآورده‌ نهایی را عرضه کنند، اما متاسفانه در حال حاضر این داروها را عرضه می‌کنند.

وی ادامه داد: در توزیع این دارو‌ها در عطاری‌ها بحث مجوز مطرح نیست، فرآورده‌های دارویی که در کشور و از سازمان غذا و دارو مجوز می‌گیرند، باید در داروخانه‌هایی که مجوز دارند و با مسئولیت فنی دارو سازی که صلاحیت فنی او نیز ارزیابی شده طبق شرایط ارائه شود.

رئیس اداره دارو‌های گیاهی وزارت بهداشت بیان کرد: عطاری‌ها برای تاسیس از “وزارت بهداشت و درمان” مجوز نمی‌گیرند و مثل بقیه اصناف باید از صنف خود مجوز بگیرند، اما متاسفانه بعضی از این اشخاص به گفته خود افرادی که در این صنف هستند مجوز کسب از صنف هم ندارند، و همین امر ورود ما را به این عرصه مشکل کرده است.

وی گفت: اگر عطاری‌ها در بحث پزشکی، دارویی و درمانی دخالت کنند، با آن‌ها مقابله می‌شود.

جمشیدی تصریح کرد: “وزارت بهداشت” در این خصوص پیشنهادی دارد و پیشنهاد این است که مراکزی جایگزین عطاری‌ها شود مثل داروخانه‌ها که ما بتوانیم در آن‌ها ورود پیدا کنیم و بازرسی کنیم در عطاری‌های کنونی نمی‌توان این کار کرد.

وی ادامه داد: متاسفانه عطاری‌ها به سمتی پیش می‌روند که ادعا‌های اغوا گرانه دارند و در بیماری‌هایی وارد می‌شوند که درمان قطعی وجود ندارد مثلا لاغری از آمفتامین استفاده می‌کنند که باعث بی اشتهایی فرد می‌شود اما قبل از لاغری مشکلات بیشتری برای فرد ایجاد می‌کند.

جمشیدی افزود: یکی از بزرگترین خدماتی که ما و شما می‌توانیم انجام دهیم این است که از هر فردی در جامعه یک بازرس بسازیم که خود مراقب خود باشد.

رئیس اداره دارو‌های گیاهی وزارت بهداشت در پایان گفت: ما باید برای هر چیزی که مردم را منع می‌کنیم یک جایگزین داشته باشیم بحث داروخانه‌های طبیعی جایگزین عطاری‌ها مطرح است که به زودی ایجاد می‌شوند و خدمات درست در حیطه دارو‌های طبیعی و گیاهی به مردم ارائه دهند و مهم‌تر اینکه قابل نظارت ما هم هستند ،جریمه با جرم در عطاری‌های کنونی تطابق ندارد که نهایتا باعث دلسردی بازرسان و عدم پیگیری آن‌ها می‌شود. 


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 6013 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۸ دي بازدید: 4132 ساعت: 5:02 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ممنوعیت تجویز داروهای گیاهی در عطاری‌ها ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
2 عطاری‌هایی که دارو عرضه کنند، متخلفند/عطاری‌ها چه فرآورده‌هایی را می‌توانند ارائه کنند؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان
3 عطاری هایی که "قرص برنج" بفروشند پلمب می شوند ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
4 خلاء قانونی نظارت بر عطاری‌ها/ فروش «داروی گیاهی» در عطاری‌ها ممنوع ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۰ مرداد
5 غفلت دستگاه‌های متولی در راه‌اندازی داروخانه‌های گیاهی ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ خرداد
6 عدم آشنایی عطاری‌ها با گیاهان دارویی را جدی بگیرید ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱ بهمن
7 رشد قارچ‌گونه عطاری‌ها در شهر زنجان/ درمان فوری برای چاقی و لاغری وجود ندارد ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۷ خرداد
8 تشکیل کمیته ویژه ساماندهی عطاری‌ها ۱۳۹۳ چهارشنبه ۷ خرداد
9 جلوگیری از فروش مواد مخدر در عطاری‌ها سخت است/ برخورد جدی با فروش غیرمجاز الکل در داروخانه‌ها ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۲ اسفند
10 داروهای گیاهی هم عوارض دارند/ عطاری‌ها سرخود تجویز نکنند ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در زمستان نارنگی درمانی کنید نارنگی یکی از پرطرفدارترین میوه‌های فصل پاییز و زم...

  خطری که در برچسب مواد غذایی ذکر نمی شود مدیرگروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز با بیان ای...

  حرارت،خواص ماهی را کم نمی‌کند؟ ماهی جزو خوراکی‌‌هایی است که برای مصرف، حتما به پخ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تقویت بینایی با مواد غذایی مواد غذایی همواره یکی از نقش‌های حیاتی را در سلامت بدن ایفا می‌کنند و پزشکان در هر مشکل و بیماری خاصی، مصرف برخی مواد غذایی را توصیه و افراد را از خوردن موادی منع می‌کنند. چشم‌ها نیز مانند سایر اندام‌های بدن برای عملکرد خوب به تغذیه سالم نیاز دارد.
آزمایش چربی خون از چه سنی لازم است؟ چربی‌ها پس از آب و پروتئین سومین ماده تشکیل‌ دهنده بدن انسان هستند و مهم‌ترین منبع ذخیره انرژی در بدن محسوب می‌شوند.
زمان‌های مفید برای خوردن، خوابیدن و مصرف مکمل‌ها در حالی که هرگز بهترین زمان برای سیگار کشیدن یا خوردن غذاهای بی کیفیت چرب وجود ندارد اما از نظر علمی و پزشکی رفتارهای سالم را باید در بهترین زمان خودش انجام داد.
محصولات ارگانیک؛ مُد جدید یا نوید فرهنگ تغذیه ای بهتر؟ سال 2015 از طرف سازمان بهداشت جهانی سال تغذیه سالم از مزرعه تا بشقاب نام گذاری شده است . اماآیا ما ایرانیان به این شعار توجهی داریم.