کاهش عرضه برنج‌های فله از سال آینده


مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو به اعلام سرانه مصرف برنج ایرانیان و همچنین میزان تولید و صادرات برنج پرداخت و گفت: با تشدید نظارت‌ها از سال آینده بتدریج شاهد کاهش عرضه برنج‌های فله‌ای خواهیم بود.

به گزارش لقمه، دکتر سید هدایت حسینی با بیان اینکه ساعت‌ها کار کارشناسی در وزارت بهداشت پیرامون اجرای طرح ایمنی و سلامت برنج انجام شده است، ابراز امیدواری کرد نتیجه اجرای این طرح از سال آینده ارتقای سلامت برنج‌های مصرفی مردم و کاهش تقلب‌ها در این زمینه باشد.

وی افزود: برنج‌های خارجی از ابتدای سال 93 مشمول نظارت‌های شدید و دریافت شناسنامه خواهند شد. در تلاش هستیم طی یک تا دو سال آینده به تدریج بتوانیم برنج‌های داخلی را هم شناسنامه‌دار کنیم.

مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ضمن اعلام این خبر که در حال حاضر 103 کارخانه از وزارت بهداشت پروانه ساخت دریافت کرده‌اند، اظهار کرد: این واحدهای تولیدی بر این اساس ملزم‌ هستند قبل از عرضه محصولشان آزمایش‌های کنترل کیفیت را انجام دهند.

حسینی ادامه داد: با نظارت‌های گسترده‌تر، عرضه برنج‌های فله‌ای از سال آینده به تدریج کم خواهد شد.

وی با اشاره به ضرورت حمایت از تولید داخل عنوان کرد: با کشاورزان و صنایع وابسته به صنعت کشاورزی برای اینکه خود را به تدریج با سیاست جدید وزارت بهداشت منطبق کنند مکررا جلساتی برگزار می‌کنیم تا در زمان‌بندی مشخص برنج‌های خود را شناسنامه‌دار کنند.

مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: در گام اول به نفع کشاورزان ماست تا محصولات خود را شناسنامه دار و قابل ردیابی کنند زیرا زحمات فراوانی برای کاشت برنج دارند و بهترین و با کیفیت‌ترین برنج را تولید می‌کنند. اما متاسفانه شاهد هستیم سودجویان در برخی موارد با برنج‌های نامرغوب ترکیب شده و برندهای مطرح را بدنام می‌کند.

حسینی تاکید کرد: ایران از کشورهای خوب تولید‌ کننده برنج است و امیدواریم در آینده نه چندان دور با برنامه‌ریزی جهاد کشاورزی به سمتی حرکت کنیم که خودکفا شده و از واردات برنج بی‌نیاز شویم.

مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه عمده نیاز به برنج ایرانیان از طریق تولید داخلی تامین می‌شود، گفت: سرانه مصرف سالانه هر ایرانی بین 38 تا 40 کیلوگرم و سرانه مصرف روزانه ایرانیان، 110 گرم است که با محاسبه برای جمعیت 75 میلیونی، نیاز به حدود سه میلیون تن برنج در هر سال وجود دارد.

وی افزود: از این میزان بالغ بر دومیلیون تن برنج در داخل تولید می‌شود. اما واردات گاهی بی‌رویه و بیش از حد نیاز است و گفته می‌شود سالانه یک تا یک میلیون و 200 هزار تن واردات برنج داریم.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6066 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۴ دي بازدید: 1774 ساعت: 3:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نحوه بخشودگی جرایم مالیاتی پایانه های فروشگاهی اعلام شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
2 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
3 ۱۷ هزار و ۱۹۷ میلیارد ریال از مطالبات دارو پرداخت شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
4 ماجرای فوت ۷۰ بیمار دیالیزی/ اصلاح خط تولید و پیگیری قضایی ماجرا ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
5 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
6 صادرات کره گیاهی (مارگارین) ممنوع است ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
8 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
9 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
10 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  یخ‌های دكه‌ای می‌توانند منتقل‌كننده وبا و آلودگی باشند یک متخصص بهداشت محیط گفت: یخ‌های دکه‌ای می‌توانند ...

  خطرات زیاده روی در مصرف این غذاهای خوب برخی از مواد غذایی ارزش غذایی بالایی دارند و برای ...

  آشنایی با غذاهایی که شکم را چاق‌تر می‌کنند برخی از غذا‌ها هستند که به صورت چربی یک راست در شک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت