کاهش عرضه برنج‌های فله از سال آینده


مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو به اعلام سرانه مصرف برنج ایرانیان و همچنین میزان تولید و صادرات برنج پرداخت و گفت: با تشدید نظارت‌ها از سال آینده بتدریج شاهد کاهش عرضه برنج‌های فله‌ای خواهیم بود.

به گزارش لقمه، دکتر سید هدایت حسینی با بیان اینکه ساعت‌ها کار کارشناسی در وزارت بهداشت پیرامون اجرای طرح ایمنی و سلامت برنج انجام شده است، ابراز امیدواری کرد نتیجه اجرای این طرح از سال آینده ارتقای سلامت برنج‌های مصرفی مردم و کاهش تقلب‌ها در این زمینه باشد.

وی افزود: برنج‌های خارجی از ابتدای سال 93 مشمول نظارت‌های شدید و دریافت شناسنامه خواهند شد. در تلاش هستیم طی یک تا دو سال آینده به تدریج بتوانیم برنج‌های داخلی را هم شناسنامه‌دار کنیم.

مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ضمن اعلام این خبر که در حال حاضر 103 کارخانه از وزارت بهداشت پروانه ساخت دریافت کرده‌اند، اظهار کرد: این واحدهای تولیدی بر این اساس ملزم‌ هستند قبل از عرضه محصولشان آزمایش‌های کنترل کیفیت را انجام دهند.

حسینی ادامه داد: با نظارت‌های گسترده‌تر، عرضه برنج‌های فله‌ای از سال آینده به تدریج کم خواهد شد.

وی با اشاره به ضرورت حمایت از تولید داخل عنوان کرد: با کشاورزان و صنایع وابسته به صنعت کشاورزی برای اینکه خود را به تدریج با سیاست جدید وزارت بهداشت منطبق کنند مکررا جلساتی برگزار می‌کنیم تا در زمان‌بندی مشخص برنج‌های خود را شناسنامه‌دار کنند.

مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: در گام اول به نفع کشاورزان ماست تا محصولات خود را شناسنامه دار و قابل ردیابی کنند زیرا زحمات فراوانی برای کاشت برنج دارند و بهترین و با کیفیت‌ترین برنج را تولید می‌کنند. اما متاسفانه شاهد هستیم سودجویان در برخی موارد با برنج‌های نامرغوب ترکیب شده و برندهای مطرح را بدنام می‌کند.

حسینی تاکید کرد: ایران از کشورهای خوب تولید‌ کننده برنج است و امیدواریم در آینده نه چندان دور با برنامه‌ریزی جهاد کشاورزی به سمتی حرکت کنیم که خودکفا شده و از واردات برنج بی‌نیاز شویم.

مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه عمده نیاز به برنج ایرانیان از طریق تولید داخلی تامین می‌شود، گفت: سرانه مصرف سالانه هر ایرانی بین 38 تا 40 کیلوگرم و سرانه مصرف روزانه ایرانیان، 110 گرم است که با محاسبه برای جمعیت 75 میلیونی، نیاز به حدود سه میلیون تن برنج در هر سال وجود دارد.

وی افزود: از این میزان بالغ بر دومیلیون تن برنج در داخل تولید می‌شود. اما واردات گاهی بی‌رویه و بیش از حد نیاز است و گفته می‌شود سالانه یک تا یک میلیون و 200 هزار تن واردات برنج داریم.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6066 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۴ دي بازدید: 1922 ساعت: 3:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در ۳ هزار روستابازار ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۷ مرداد
2 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
3 ۲۰ هزار میلیارد تومان به حساب گندم‌کاران واریز شد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
4 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
5 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
6 نقشه جامع کاربری اراضی کشاورزی در حال تهیه و تدوین است ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
7 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
8 اسامی فرآورده‌ های غذایی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۶ خرداد
9 نماینده جدید فائو در ایران منصوب شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۵ خرداد
10 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
11 جشن صیانت از گواهی بین المللی شهر سالم، تعهدی دوباره برای تجلی نام جهانشهر مراغه ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۵ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سبزی‌ها با این روشها خوشمزه‌تر می‌شوند از ویژگی‌های یک رژیم غذایی سالم این است که در آن ا...

  رابطه آب سرد و سکته قلبی آب سرد سبب اسپاسم و گرفتگی رگ های قلب می شود و خط...

  درباره سوپ های آماده چه می دانید؟ آیا تا به حال سوپ‌های آماده یا نیمه آماده‌ای را که...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت