جایگزینی محصولات دیگر به جای کشت برنج


نمی‌توان کشاورزان مناطق خشک و نیمه‌ خشک را از کشت برنج منع کرد بلکه با ایجاد الگوی کشت باید آنها را به تولید محصول جایگزین تشویق کرد.

به گزارش لقمه، احمد نیک‌فر، کارشناس کشاورزی اظهار کرد: نمی‌شود کشاورزان مناطق خشک و نیمه خشک را وادار کرد برنج نکارند بلکه با طرح الگوی کشت، شرایط کشت جایگزین با صرفه اقتصادی مناسب را برای آنها ایجاد کرد.

وی افزود: طرح الگوی کشت با توجه به استعداد مناطق باید جدی گرفته شود تا منابع آبی بیش از این هدر نرود.

به گفته نیک‌فر در کشور ما برنج غالبا به صورت غرق‌آبی کشت می‌شود در حالی که بسیاری از کشورها به سمت روش‌های غیرغرق‌آبی رفته و برنج را همانند دیگر محصولات با نیاز آبی کم تولید می‌کنند.

وی افزود: کشاورزان ما نیز باید از روش‌های نوین کشت استفاده کنند و به واریته‌هایی با نیاز آبی کم روی بیاورند.

این کارشناس کشاورزی با بیان این‌که برنج چمپا که در مناطقی از اصفهان، فارس، ایلام و دیگر نقاط غربی و مرکزی کشت می‌شود از کیفیت و عطر مناسبی برخوردار است، گفت: ارزش آب در این مناطق بااهمیت‌تر از کشت برنج است؛ بنابراین باید این محصول که محصولی آب‌بر است کنار گذاشته شود و محصولات آب‌اندوز جایگزین آن شود.

نیک‌فر تصریح کرد: بخش‌های تامین کننده آب در بخش کشاورزی باید طوری برنامه‌ریزی کنند که توازنی بین تخصیص آب به کشاورزان و میزان محصول آنها ایجاد شود.

وی سیاست‌های تشویقی، اختصاص یارانه، تسهیلات و ... را منوط به کشت محصول بیشتر بر اساس آب اختصاص یافته به کشاورزان دانست.

نماینده مردم اقلید در مجلس هفتم اظهار کرد: در حال حاضر بدون تعارف یارانه‌ای به تولیدکنندگان نمی‌دهیم در حالی که اگر نصف مبلغ اختصاص یافته به واردات محصولات کشاورزی را به خرید تضمینی داخلی اختصاص دهیم کشور در بسیاری از محصولات همچون گندم، محصولات باغی، دامی و شیلاتی به خودکفایی می‌رسد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6368 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۱ اسفند بازدید: 2343 ساعت: 4:19 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 افشاگری رئیس قوه قضائیه درباره گرانی برنج | پشت پرده احتکار لو رفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
4 طرز تهیه برنج ایرانی مجلسی رستوران | فوت و فن پخت انواع برنج ایرانی به شیوه مجلسی رستورانی ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
5 لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج / میانگین نیاز کشور ۳/۵ میلیون تن ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير
6 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
7 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
8 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
9 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
10 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
11 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ضد عفونی کردن میوه و سبزی برای سیزده بدر لقمه: سبزیجات یکی از فسادپذیرترین محصولات کشاورزی ...

  همبرگر خطرناک‌تر است یا سیگار؟ در حالی‌که هنوز شمار زیادی از مردم جهان به دلیل نب...

  10 روش طبیعی برای درمان سرفه پایگاه خبری لقمه: اگر سرفه تان بیش از یک هفته طول ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

با ضدچروک و لک طبیعی آشنا شوید پودر جوانه گندم سرشار از ویتامین C و E است. از همین‌رو یک ضد‌لک قوی به شمار می‌رود و مصرف آن به صورت خوراکی یا ماسک، از ایجاد لکه‌های ناشی از آفتاب جلوگیری می‌کند.
هشت ماده غذایی بهبود دهنده روابط جنسی لقمه: مواد غذایی مختلف تاثیر متفاوتی بر رفتار انسان می گذارند. در این میان برخی از آنها تاثیر مثبتی بر روابط و میل جنسی شما دارند که به تعدادی از آنها اشاره می کنیم.
5 دلیل خوب برای مصرف نان نان برکت سفره‌ها و پایه و اساس تغذیه‌ی ما را تشکیل می‌دهد و مصرف آن از اهمیت زیادی برخوردار است.
چه میوه‌هایی را چه وقت بخوریم؟ یک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف 2 تا 4 واحد میوه در روز ضروری است، گفت: میوه‌ها دربردارنده انواع ویتامین، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که بدن به این مواد نیاز زیادی دارد اما برخی از آن‌ها نباید همراه غذا مصرف شوند و برخی را قبل یا بعد از غذا باید خورد.