به گزارش لقمه، محمود حجتی در جلسه مشترک با رئیس و اعضای مرکز بین المللی تحقیقات گندم و ذرت که امروز شنبه در ساختمان وزارت برگزار شد، گفت: گندم در ایران غذای اصلی مردم است و افزایش تولید و خودکفایی این محصول برای کشور حساس و حیاتی به نظر میرسد.
وی افزود: در مرحله اول، طرح افزایش عملکرد تولید گندم در 2 میلیون و 500 هزار هکتار از اراضی آبی کشت گندم مناطق غرب کشور اجرا میشود. در مرحله اول، قرار است با اصلاح و معرفی بذرهای مقاوم به بیماری ها ، آفات و کم آبی میانگین تولید در هر هکتار حدود یک و نیم تن در هکتار افزایش یابد.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه مسئولان ارشد کشور توجه ویژه ای به افزایش تولید محصول گندم دارند، گفت : افزایش میزان عملکرد تولید گندم به ویژه در اراضی دیم با جدیت دنبال می شود و قرار است با اجرای روش های مکانیزه علمی و معرفی بذرهای جدید هرچه سریعتر کسری تولید جبران شود.
حجتی افزود : در چند سال گذشته در تولید گندم رشد منفی داشتیم و این کاهش تولید به علت فقر همکاری های بین المللی بوده است. وی به همکاری وزارت جهادکشاورزی با مرکز بین المللی تحقیقات گندم و ذرت «سی میت» در دهه 80 اشاره کرد و گفت : همکاری با این مرکز بین الملل به خودکفایی در تولید گندم در سال 1380 منجر شد.
وزیر جهاد کشاورزی از ایجاد دفتر منطقه ای این مرکز در استان البرز ایجاد می شود. حجتی با اعلام آمادگی برای آغاز همکاری های علمی و اجرایی با مرکز بین المللی تحقیقات گندم و ذرت گفت : امیدواریم پس از تفاهم و گذراندن مراحل قانونی فصل جدیدی را در زمینه توسعه همکاری ها به منظور افزایش تولید محصولات راهبردی گسترش یابد.
وی همچنین با اشاره به اینکه 2 میلیون و 500 هزار تن ذرت در کشور تولید می شود ، افزود : نیاز کشور به محصول ذرت رو به افزایش است و برای تامین نیاز صنعت دامداری ، طیور و آبزی پروری در کشور سالانه 4 میلیون تن ذرت وارد می شود.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: در یازده سال گذشته مصرف ذرت در کشور 3 برابر شده است و از آنجا که این محصول کشت تابستانی دارد محدودیت قابل توجهی هم برای افزایش سطح زیر کشت وجود دارد.
حجتی ابراز امیدواری کرد : با توسعه همکاری های دو طرفه و استفاده از بذرهای جدید و بکارگیری شیوه های نوین کشاورزی، محدودیت های توسعه کشت محصول ذرت کاهش یابد.
وی گفت : برای افزایش تولید محصول ذرت طرح سه گانه ای تدوین شده است که در مدت 5 سال با افزایش سطح زیر کشت و میزان عملکرد تولید میزان تولید افزایش چشمگیری خواهد داشت.
توماس لاچکین مدیرکل مرکز بین المللی گندم وزارت «سی میت» نیز در این جلسه با اشاره به سابقه همکاری با جمهوری اسلامی ایران در برنامه خودکفایی تولید گندم گفت : مراحل علمی و اجرای طرح افزایش عملکرد تولید گندم در استان های غرب ایران پس از تامین اعتبار آغاز خواهد شد.
وی افزود: برای آغاز اجرای طرح در مرحله اول به دو میلیون دلار اعتبار نیاز است که در صورت اختصاص اعتبار ، تجهیزات ماشین آلات مورد نیاز برای اجرای طرح تهیه خواهد شد.
مدیرکل مرکز بین المللی گندم و ذرت «سی میت » با تاکید بر برگزاری دوره های آموزشی و ترویجی برای گندم کاران گفت : امکانات و تجهیزات لازم برای ارائه اطلاعات علمی ، آموزشی و ترویجی از طریق تلفن همراه به کشاورزان وجود دارد و در طرح افزایش عملکرد میزان تولید گندم از این امکان استفاده می شود.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :مهر