چرا آموزش و ترویج کشاورزی اعتبار کافی ندارد؟


اهمیت بنیادی و حیاتی ترویج و آموزش کشاورزی از آن جهت است که برای توسعه‌ کشاورزی نقش نیروی انسانی را محور قرار می‌دهد و به دنبال توانمندسازی منابع انسانی و انتشار دانش فنی میان تولیدکنندگان، برای افزایش کمیت و کیفیت تولید با افزایش بهره‌وری عوامل تولید است اما وزارت کشاورزی اعتبار کافی برای این بخش در نظر نگرفته است.

به گزارش لقمه، عبدالله سلیمانی، رییس سابق ترویج شهرستان قائمشهر با بیان اینکه در حال حاضر فعالیت بخش ترویج وزارت جهاد کشاورزی بسیار کم است، گفت: این موضوع باعث شده که در میان روستاییان نیز به این امر کمتر توجه شود و زمین‌های زراعی آن بهره‌وری لازم را که نداشته باشند.

وی با بیان اینکه اعتباری کافی به این بخش تخصیص داده نشده است، افزود: تعداد مروجان بسیار کم است در حالی که باید افراد آموزش دیده با آگاهی زیاد به منظور امر ترویج به صورت رودر رو با کشاورزان تعامل داشته باشند تا آن ها را از علم روز کشاورزی آگاه کنند و موجب افزایش بهره‌وری شوند.

این کارشناس کشاورزی یکی از عوامل کاهش بهره‌وری در ایران را نبود امر ترویج عنوان و اظهار کرد: اگر کارشناسان متخصص و خبره‌ای امر ترویج را آموزش ببینند و اعتبار و وسایل لازم را برای ترویج یافته‌های خود داشته باشند می‌توان نسبت به بهبود و ارتقای وضعیت کشاورزی کشور امید داشت.

سلیمانی علم ترویج را انتقال یافته‌های تحقیقاتی و به روز کردن شرایط و امکانات تعریف و اظهار کرد: امر ترویج موجب افزایش بهره‌وری از زمین‌های زراعی می‌شود؛ به طوری که اگر کشاورز آگاهی کافی نسبت به شرایط محصول خود داشته باشد می‌تواند تولید خود را با حداقل ضایعات افزایش دهد.

وی با بیان اینکه اکثر روستاییان از افراد بزرگسال تشکیل شده‌اند، گفت: آموزش به این‌گونه افراد شیوه و روش‌های گوناگونی داردکه شاید در ابتدای امر کاری سخت به نظر برسد اما زمانی که کشاورز آگاهی مروج را فراتر از خود احساس کند و کارایی آن را ببیند قطعا برای افزایش تولید مشتاق می شود و امر ترویج به راحتی پیش می‌رود.

رییس سابق ترویج شهرستان قائمشهر ادامه داد: این مساله در گرو این است که سرمایه‌گذاری بیشتری برای تربیت مروجان صورت بگیرد و آن‌ها آموزش کافی را دیده باشند.

وی با بیان اینکه ترویج کشاورزی به لحاظ فنی و نقش آن در پیشبرد اهداف بخش کشاورزی دارای اهمیت بسیاری است، گفت: بخش کشاورزی با تحت پوشش قرار گرفتن برنامه‌های آموزشی و ترویجی پاسخگوی مناسبی به نیازهای روزافزون غذایی کشور است.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6841 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۴ خرداد بازدید: 1653 ساعت: 11:18 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بازار سنتی عمده فروشی مرکبات در مازندران ۱۳۹۰ سه شنبه ۹ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آیا لبنیات غنی شده واقعا مفیدتر است؟ از نظر صنعتی عمل Fortification یا غنی‌سازی باید به...

  این‌ها را بخورید تا سوی چشمانتان زیاد شود در این مقاله مواد غذایی مفیدی را معرفی می‌کنیم که...

  راه های داشتن ابروهای پرپشت و پهن پهنای مناسب و پرپشت و خوش فرم تأثیر زیادی در آراست...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

۱۰ عادتی که باعث می‌شود چاق شوید اگر کاهش وزن آسان بود، هیچکس اضافه وزن نداشت! حقیقت این است که رولت تخم مرغ، خیلی خوشمزه‌تر از نیمرو است، مزه‌ی سیب زمینی سرخ‌کرده خیلی بهتر از سالاد کنار غذاست، و مرغ هم لذیذتر خواهد شد اگر آنرا سوخاری کرده باشید.
جایگاه ایران در سرانه مصرف چای جهانی+اینفوگرافیک پایگاه خبری لقمه: اگرچه ایرانیان پرمصرف‌ترین چای‌خوران جهان نیستند اما در جمع پنج کشور پرمصرف قرار دارند.
فواید شگفت انگیز خرما برای سلامتی خرما به این دلیل که سرشار از فیبرهای طبیعی و بسیار غنی از ویتامین‌ها و موادمعدنی است، فواید بیشماری برای سلامتی دارد. این محصولات طبیعی حاوی روغن، کلسیم، سولفور، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم هستند که همه برای سلامتی بسیار مفیدند. گفته می‌شود که مصرف یک خرما در روز برای داشتن یک رژیم‌غذایی متعادل لازم است. خرما به مقابله با یبوست، اختلالات روده، افزایش وزن، مشکلات قلبی، ضعف جنسی، اسهال و سرطان شکم کمک می‌کند.
بهترین صبحانه های زمستانی یك متخصص تغذیه با تاكید بر لزوم مصرف صبحانه، گفت: پس از صرف یك صبحانه كامل، میان وعده‌هایی مانند میوه یا شیر، نیاز كودكان را در زنگ‌های تفریح به بهترین نحو برطرف می‌كند.