چرا آموزش و ترویج کشاورزی اعتبار کافی ندارد؟


اهمیت بنیادی و حیاتی ترویج و آموزش کشاورزی از آن جهت است که برای توسعه‌ کشاورزی نقش نیروی انسانی را محور قرار می‌دهد و به دنبال توانمندسازی منابع انسانی و انتشار دانش فنی میان تولیدکنندگان، برای افزایش کمیت و کیفیت تولید با افزایش بهره‌وری عوامل تولید است اما وزارت کشاورزی اعتبار کافی برای این بخش در نظر نگرفته است.

به گزارش لقمه، عبدالله سلیمانی، رییس سابق ترویج شهرستان قائمشهر با بیان اینکه در حال حاضر فعالیت بخش ترویج وزارت جهاد کشاورزی بسیار کم است، گفت: این موضوع باعث شده که در میان روستاییان نیز به این امر کمتر توجه شود و زمین‌های زراعی آن بهره‌وری لازم را که نداشته باشند.

وی با بیان اینکه اعتباری کافی به این بخش تخصیص داده نشده است، افزود: تعداد مروجان بسیار کم است در حالی که باید افراد آموزش دیده با آگاهی زیاد به منظور امر ترویج به صورت رودر رو با کشاورزان تعامل داشته باشند تا آن ها را از علم روز کشاورزی آگاه کنند و موجب افزایش بهره‌وری شوند.

این کارشناس کشاورزی یکی از عوامل کاهش بهره‌وری در ایران را نبود امر ترویج عنوان و اظهار کرد: اگر کارشناسان متخصص و خبره‌ای امر ترویج را آموزش ببینند و اعتبار و وسایل لازم را برای ترویج یافته‌های خود داشته باشند می‌توان نسبت به بهبود و ارتقای وضعیت کشاورزی کشور امید داشت.

سلیمانی علم ترویج را انتقال یافته‌های تحقیقاتی و به روز کردن شرایط و امکانات تعریف و اظهار کرد: امر ترویج موجب افزایش بهره‌وری از زمین‌های زراعی می‌شود؛ به طوری که اگر کشاورز آگاهی کافی نسبت به شرایط محصول خود داشته باشد می‌تواند تولید خود را با حداقل ضایعات افزایش دهد.

وی با بیان اینکه اکثر روستاییان از افراد بزرگسال تشکیل شده‌اند، گفت: آموزش به این‌گونه افراد شیوه و روش‌های گوناگونی داردکه شاید در ابتدای امر کاری سخت به نظر برسد اما زمانی که کشاورز آگاهی مروج را فراتر از خود احساس کند و کارایی آن را ببیند قطعا برای افزایش تولید مشتاق می شود و امر ترویج به راحتی پیش می‌رود.

رییس سابق ترویج شهرستان قائمشهر ادامه داد: این مساله در گرو این است که سرمایه‌گذاری بیشتری برای تربیت مروجان صورت بگیرد و آن‌ها آموزش کافی را دیده باشند.

وی با بیان اینکه ترویج کشاورزی به لحاظ فنی و نقش آن در پیشبرد اهداف بخش کشاورزی دارای اهمیت بسیاری است، گفت: بخش کشاورزی با تحت پوشش قرار گرفتن برنامه‌های آموزشی و ترویجی پاسخگوی مناسبی به نیازهای روزافزون غذایی کشور است.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6841 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۴ خرداد بازدید: 1713 ساعت: 11:18 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بازار سنتی عمده فروشی مرکبات در مازندران ۱۳۹۰ سه شنبه ۹ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  روش جلوگیری از مسمومیت ناشی از مصرف کباب اداره استاندارد غذای انگلیس (FSA) هشدار داد که برا...

  6 راز خوراکی برای سرما نخوردن اگر تصور می‌کنید نمی‌شود زمستان را بدون سرماخوردگی...

  زمان بندی و تعداد وعده های غذایی می تواند به سلامت قلب کمک کند پایگاه خبری لقمه: اینکه شما در چه زمان هایی و چند ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت