میزان مناسب تزریق مواد غنی شده در صنایع غذایی


یک دکترای تغذیه و استاد دانشگاه در مورد تولید محصولات غنی شده توسط کارخانجات صنایع غذایی معتقد است که با توجه به کمبود و فقر برخی ریزمغزی ها و ویتامین ها در مواد غذایی کشور باید از طریق غنی سازی این کمبودها را در حد مجاز جبران کرد.

به گزارش لقمه، محمد حسن انتظاری، دکترای تغذیه و استاد دانشگاه همچنین معتقد است مطابق با یک اصل کلی در تغذیه هنگام مصرف مواد غذایی به همان میزانی که کالری و انرژی مورد نیاز بدن تامین می شود به همان مقدار نیز اگر بیش از حد مجاز مصرف شود مشکلاتی را به وجود می آورد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال کمبود روی در بدن مشکلاتی را به وجود می آورد اما اگر در جبران آن زیاده روی شود یک عامل مسموم کننده می شود یا اینکه جایگزین عنصرهای دیگری مانند آهن، مس و کلسیم می شود.
وی اضافه کرد: کمبود ید در خاک کشور و ویتامین دی در مواد غذایی به ذاته وجود دارد که غنی سازی با رعایت نکات گفته شده را می طلبد.
این متخصص انرژی درمانی افزود: کمبود عنصرهای روی، آهن، کلسیم و ویتامین دی و عوارض ناشی از آن از موارد شایعی است که از طریق موادغذایی غنی شده میتوان آنها را جبران کرد.
انتظاری با بیان اینکه میزان تزریق مواد غنی شده به محصولات با رعایت نکاتی است، تاکید کرد: محصولات غنی شده مانند محصولات غذایی که توسط شرکتهای صنعتی تولید می شود با رعایت میانگینی میان حداقل تاثیر و حداکثری که ایجاد مشکل کند در نظر گرفته می شود.
وی خاطر نشان کرد: به عنوان مثال میزان 10 میلی گرم روی مناسب مصرف روزانه و مفید برای رشد کودکان است اما میزان 40 میلی گرم آن ایجاد مسمومیت می کند.
این متخصص تغذیه افزود: میزان 700 میلی گرم ید برای بدن مفید اما 2500 میلی گرم آن منجر به مسمومیت می شود و برای آهن نیز 18 میلی گرم مفید و 45 میلی گرم مضر است به همین دلیل همیشه میزانی به کار گرفته می شود که مصرف روزانه این مواد ایجاد مسمومیت یا از فعالیت سایر ویتامینها جلوگیری نکند.



بازگشت به صفحه نخست
 




کد: 6921 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۰ خرداد بازدید: 2906 ساعت: 12:48 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
2 پشت پرده شرکت صنایع بهشهر چه می‌گذرد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
3 روند نزولی صادرات داروی ایرانی/ عراق بزرگ ترین بازار هدف ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
4 یازدهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته یک هفته دیگر افتتاح می شود ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
5 خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
6 آنچه باید درباره بستنی محبوب ایرانی ها بدانیم ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
7 «سایر صنایع» کجاست که ۶.۳ میلیارد دلار ارز نیما گرفته است؟ ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
8 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
9 تعرفه گاز هتل‌ها و تأسیسات گردشگری تعیین شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ بهمن
10 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
11 آمادگی ایران برای صادرات ادوات کشاورزی به ازبکستان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تنظیم غلظت خون با تغذیه استفاده‌ی فراوان از میوه‌ها و سبزی‌های تازه در روز...

  7 نکته مهم درمورد بستنی یکی از لذت‌ بخش‌‌ترین میان‌وعده‌هایی که در تابستان...

  افراد کم خون، همراه با غذا آب لیموی ترش تازه مصرف کنند یک مشاور تغذیه و رژیم درمانی ضمن تصریح این مطلب که...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل پایگاه خبری لقمه: با توجه به تنوع فرهنگ‌ها و مناطق در ایران، هر روستا و منطقه می‌تواند غذاهای محلی خاصی داشته باشد. غذاهایی که در منوی هیچ رستورانی مشابهش یافت نمی شود و خوردن آن می‌تواند تجربه بی‌نظیری باشد. نکته ی اصلی اینجاست که برای مزه کردن غذاهای خاطره انگیز بهتر است رستوران های جذاب را رها کرده و مانند محلی ها غذا بخورید. بهترین غذاها در مقصدی که به آن سفر می کنید آنهایی هستند که مردم همان منطقه می خورند.
این 9 عادت را از غذا خوردنتان دور کنید غذا خوردن یک امر حیاتی برای بدن انسان محسوب می شود و البته برای آن باید به نکات خاصی نیز توجه داشته باشیم تا بتوانیم به درستی این عمل را انجام دهیم.
همه چیز درباره پیتزا؛ مهمان ایتالیایی شاید در نگاه اول، ایرانی ها مردمان بدغذایی به نظر برسند؛ چون به سختی با غذاهای ملل دیگر ارتباط برقرار می کنند. دلیل این مدعا هم به همراه بردن چند قوطی کنسرو و چند پسته غذای کنسروی در سفرهای خارجی است.
دیابت پشت گوش یک چهارم ایرانیان یک فوق تخصص غدد گفت:‌ رشد دیابت در یک دهه گذشته دو برابر شده، ۴ میلیون نفر مبتلا و ۵ میلیون نفر در خطر ابتلا هستند، با این روند تا دو دهه آینده از هر ۴ ایرانی بزرگسال یکی دیابت دارد یا در شرف بیماری است. سیاستگذاری ها نیز فقط روی کاغذ باقیمانده است.