چه رژیم غذایی متعادل است؟


برخی از ویتامین‌ها در بدن ذخیره شده و در صورت مصرف بیش از حد ممکن است موجب آسیب‌های طولانی مدت شوند اما این خطر در یک رژیم غذایی متنوع وجود ندارد.

به گزارش لقمه، یک رژیم غذایی متعادل شامل ویتامین‌های مورد نیاز بدن انسان است اما در سنین بالاتر نیازهای بدن افزایش پیدا می‌کند و امری بسیار مهم است که باید به آن توجه کرد.

ویتامین A برای چشم، ویتامین B1 برای تقویت سیستم عصبی و ویتامین C برای سیستم ایمنی بدن مفید هستند؛ ویتامین‌های A،B و C هر کدام عملکردهای بسیار پیچیده دارند و اثرات بیشماری بر روی فرایندهای فیزیکی می‌گذارند.

ویتامین‌ها حیاتی هستند

هرگونه کمبود یا کم و زیاد شدن ویتامین‌ها باعث اختلالاتی در سیستم بدن می‌شود.

با توجه به گزارش و مطالعاتی توسط جامعه تغذیه SSN در سوئیس در رابطه با تغذیه، شایع‌ترین کمبود ویتامین و مواد معدنی در گروه 70 و 75 ساله است و آنها دچار تنهایی، افسردگی، بدتر شدن معلولیت‌های جسمی و بیماری‌های مزمن، زوال عقل و کاهش حساسیت به بو و طعم و مزه می‌شوند.

چه رژیم غذایی متعادل است؟

یک رژیم غذایی متعادل و صحیح، نکته اساسی در ارتقای سلامت در سنین بالاست.

نکته مهم این نیست که تمام گروه‌های مواد غذایی را باید به بدن بدهیم بلکه باید انرژی و تمام مواد مغذی و ضروری در ابعاد درست استفاده شود و غذا خوردن با لذت، میل و شادی باشد.

سازمان تغذیه SSN توصیه‌هایی جهت نیازهای روزانه هر نفر ارائه داده است و گفته‌ است با خوردن قرص و کپسول نمی‌توان کمبودها را جبران کرد، اما با مواد غذایی اشتها آور مانند لیمو و توت فرنگی این کمبودها جبران می‌شوند زیرا یک رژیم غذایی متعادل، ویتامین‌های کافی را فراهم می‌کند.

این تعادل با بسیاری از میوه‌ها، سبزیجات، غلات، حبوبات، محصولات لبنی، ماهی، گوشت و همچنین روغن و آجیل امکان‌پذیر است؛ منابع طبیعی مانند میوه‌ها و سبزیجات دارای ویتامین و فواید بیشماری هستند که بدن برای دفاع از خود استفاده می‌کند.

عملکرد:

متخصصان تأکید بر روی محصولات گیاهی دارند؛ آنها توصیه می‌کنند مصرف سه وعده در روز از سبزیجات و دو وعده میوه، لازم و ضروری است و حتی تنوع مواد غذایی نیز ضروری است زیرا سبزیجات گاهی اوقات به سختی هضم می‌شوند و در نتیجه همیشه بهترین انتخاب نیستند.

افراد مسن‌تر بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات گوارشی خاصی مانند یبوست، اسهال، نفخ یا سنگینی معده هستند، زیرا عملکرد اندام‌های گوارشی با افزایش سن کاهش پیدا می‌کند.

برخی از ویتامین‌ها بهتر جذب می‌شوند حتی اگر آنها غذاهای پخته شده باشند اما مراقب باشید، طبخ غذا به مدت طولانی یا نگهداری آن بسیاری از مواد حیاتی را از بین می‌برد.

ویتامین‌های A,D,E,K بهتر در روده جذب می‌شوند و زمانی که غذای پخته یا روغن دار یا سس سالاد می‌خورید بهتر است هویج بخورید چون دارای ویتامین A است و بسیار مفید است.

بیشترین نیاز:

با وجود استفاده از مواد غذایی غنی، کمبود ویتامین در افراد غیر معمول نیست و این کمبود با علائمی مانند خستگی، مشکلات تمرکز، مشکلات پوستی و یا عفونت‌های مکرر آشکار می‌شود.

افراد مسن اغلب اشتها ندارند، بیماری‌ها و داروها می‌تواند نیاز به ویتامین‌ها را افزایش دهد، مخصوصا سیگار کشیدن بیش از حد که اغلب به کمبود قابل توجهی از ویتامین منجر می‌شود.

غذا خوردن درست و مفید:

کافی است با خوب خوردن ویتامین‌های مورد نیاز را به دست آورید؛ اگر این کار غیر ممکن است می‌توانید با مکمل‌های ویتامین جبران کنید؛ به عنوان مثال گیاهخواران که هر نوع مواد غذایی با منشأ حیوانی مانند گوشت، لبنیات و یا تخم مرغ را نفی می‌کنند و نمی‌خورند باید ویتامین B12 را به دست آورند که در هیچ یک از مواد گیاهی وجود ندارد؛ به طور کلی در مورد مکمل‌ها و غذاهای غنی شده باید با یک متخصص مشورت کرد تا یک مکمل جایگزین آن کند.

مراقب مصرف بیش از حد باشید:

ویتامین‌ها در سلامت افراد موثرند در صورتی که هیچ کمبود یا افزایش بیش از حد در بدن وجود نداشته باشد.

برخلاف آنچه که ما اغلب می‌شنویم ثابت شده است که می‌توانیم از بیماری‌هایی مانند حملات قلبی یا سرطان با مصرف مکمل‌های ویتامین به طور منظم با دوز روزانه جلوگیری کنیم؛ با این حال برخی از ویتامین‌ها در بدن ذخیره می‌شوند و در صورت مصرف بیش از حد ممکن است موجب آسیب‌های طولانی مدت شوند اما این خطر در یک رژیم غذایی متنوع وجود ندارد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 7013 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۱ تير بازدید: 2787 ساعت: 3:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
3 توصیه هایی برای مصرف کنندگان وارفارین ۱۴۰۲ يکشنبه ۸ مرداد
4 خواص خربزه و هندوانه/میوه های غنی از ویتامین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۴ مرداد
5 ایرانی ها باید ویتامین D از کودکی تا سالمندی مصرف کنند ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
6 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
7 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
8 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
9 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
10 کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
11 تغذیه برای بهبود آنفولانزا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین میوه برای لاغری را بشناسید انگور بهترین میوه برای کسانی است که می‌خواهند وزن ...

  چاقی و اضافه وزن کبد را پیر می‌کند پزشکان هشدار دادند: اضافه وزن موجب فرسودگی سریع ک...

  نوشابه‌های انرژی زا احتمال نازایی در زنان را افزایش می‌دهد پزشک طب سنتی و اسلامی ارومیه معتقد است: مواد تشکیل...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این مرغ عزیز را چگونه بخوریم؟ همیشه کارشناسان و متخصصان علوم غذایی، مرغ و ماهی را بهترین جایگزین گوشت قرمز معرفی می‌کنند و ورود آن به برنامه غذایی خانواده را عادت مناسبی می‌دانند، اما موضوعی که کمتر به آن پرداخته می‌شود، نوع طبخ مرغ است که در عین تنوع بخشیدن به طعم، می‌تواند آن را سالم یا ناسالم کند‌.
میوه‌ای كه مژه‌ها را پرپشت می‌كند! یکی از خاصیت هایی که به دارد پرپشت کردن مژه های تان است.
نسخـه های طبیعی برای چاق‌ها اگر در گروه افرادی هستید كه شیوه‌های مختلف را برای درمان چاقی و اضافه وزن خود تجربه كرده و نتوانسته‌اید به وزن ایده‌آل خود نزدیك شوید، توصیه می‌كنیم با اجرای توصیه درمانگران شیوه‌های طبیعی درمان در سراسر جهان برای كاهش و تثبیت وزن خود اقدام كنید.
تولید ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند نیازمند مجوز است رییس دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه :«بیش از 70 درصد بیماری‌ها در جهان منشا غذایی دارند.» از فرموله شدن ناگت میگو و همبرگر فرا سودمند در این مرکز برای نخستین بار در کشور خبر داد.