چاقی، معضل قرن حاضر


چاقی و اضافه وزن معضلی است که در دنیای امروز گریبانگیرمان شده و مشکلات زیادی را برای اکثر افراد جامعه بوجود آورده است، تا آنجا که چاقی را معضل قرن حاضر نام نهاده‌اند. شیوع چاقی در میان ایرانیان شدت بیشتری دارد و از این حیث توجه به آن، اهمیت فراوانی دارد.

به گزارش لقمه، گرایش به مواد غذایی آماده و فست فودها و ... در میان مردم به شدت افزایش یافته و گاهی یادمان می‌رود که این گونه مواد می‌توانند سلامتی ما را به مخاطره اندازند. همبرگر و پیتزا با سس و نمک فراوان غذای دلخواهمان و در عوض آبگوشت و آش قدیمی شده‌اند و حضورشان از سر سفره‌هامان رفته و نشان از بی‌کلاسی دارد...

تمایلی به استفاده از غذاهای گیاهی که نداریم هیچ از شنیدن نام آن‌ها حالمان بد می‌شود و محال است برای پذیرایی از میهمانانمان از غذاهای گیاهی استفاده کنیم، عوضش تا دلمان بخواهد چند جور غذاهای گوشتی، همراه با روغن‌های نامناسب به وفور در سفره‌های پر زرق و برقمان یافت می‌شود ...

اگر هم گاهی سالاد سر سفره بگذاریم انواع سس‌ها را با آن همراه می‌کنیم که همه‌ی خواصش را از بین می‌برد و آن قدر چرب می‌شود که دیگر هیچ شباهتی به سالاد سبزیجات ندارد و سرشار از چربی است و نامناسب برای سلامتی ...

ورزش و تحرک بدنی را هم که کامل از زندگیمان دور کرده‌ایم و برای کوتاه‌ترین مسیر هم از ماشین و وسایل حمل و نقل استفاده می‌کنیم و حتی به خودمان زحمت نمی‌دهیم تا مغازه سر کوچه پیاده برویم...چاقی و اضافه وزن،از اصلی‌ترین عوامل بروز بیماری‌های قلبی - عروقی است که نخستین علت مرگ و میر در کشور است و این هشداریست برای تهدید سلامتی، اما گویی ما این زنگ خطر را هم جدی نگرفته‌ایم.

آمار ابتلاء به پرفشاری خون و چربی خون و کبد چرب و ... هم که جای خود را دارد و آن قدر زیاد شده‌اند که دیگر همه‌ی ما و یا خانواده‌هایمان به نوعی با آن مواجهیم و بعید است در یک خانواده حداقل یکی از اعضای آن با یکی از این مشکلات روبرو نباشد ...

چاقی و اضافه وزن خود عامل بروز صدها بیماری دیگر است و این در حالی است که به آنها هیچ توجهی نمی‌شود و گویی یادمان رفته سلامتی مهم‌ترین چیزیست که داریم ...بنا به گفته‌ی کارشناسان و صاحبنظران بیش از نیمی از زنان ایرانی از چاقی و اضافه وزن رنج می‌برند، مردان هم از قافله عقب نمانده‌اند و بیش از 40 درصدشان از چاقی عذاب می‌کشند ...

کارشناسان تغذیه معتقدند که مصرف غذاهای پرحجم با ارزش غذایی ناچیز و نوشابه‌های قنددار به چاقی در سطح کشور دامن زده و افزایش مصرف شیرینی، تنقلات، چیپس و پفک هم که دیگر هیچ ...

با عجله غذا خوردن، غذا خوردن در مکان‌های شلوغ و در حال تماشای تلویزیون هم از عوامل تشدیدکننده چاقی هستند و کار هر روز ما ...

مقایسه‌ی سبد غذایی جامعه ایرانی با سبد غذایی مطلوب و استاندارد که از سوی سازمان بهداشت جهانی تعیین‌شده نشان می‌دهد که مواد مورد نیاز بدن مثل شیر، لبنیات، میوه و سبزیجات در سبد غذایی ما جایگاه پایینی دارد و همه‌ی اینها چاقی، اضافه وزن، کوتاهی قد و ناهنجاری‌های قامتی را سبب می‌شود و در نهایت عدم تناسب اندام ...

امروزه درمان چاقی رویای نیمی از ایرانیان است و برای تحقق آن به انواع و اقسام روش‌های غیرعلمی دست می‌زنند که نه تنها هیچ فایده ای ندارد بلکه مشکلات بیشتری را نیز برایشان به‌وجود می‌آورد و همه‌ی اینها در حالی است که اگر سبک زندگی مناسبی برای خود انتخاب کنیم همه‌ی مشکلاتمان حل می‌شود ...


زندگی ماشینی؛ معضل و علل شیوع چاقی

«عاطفه نادری» کم تحرکی و زندگی ماشینی را از اصلی‌ترین علل شیوع چاقی و اضافه وزن در جامعه می‌داند و معتقد است: افزایش مصرف شیرینی، تنقلات، فست فودها و نوشابه‌های گازدار به نوبه‌ی خود در شیوع چاقی و اضافه وزن موثرند.

وی چاقی را زمینه‌ساز بروز بیماری‌های مختلف می‌داند و می‌گوید: چاقی زمینه‌ی ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی، ابتلا به پرفشاری خون، چربی و کلسترول خون را فراهم می‌کند.این کارشناس ارشد تغذیه ادامه می‌دهد: چاقی هم‌چنین زمینه‌ی ابتلاء به بیماری‌های کبد چرب، خود ایمنی، سنگ‌های صفراوی و آرتروز زانوها و کمر درد را فراهم می‌کند.

نادری با بیان این‌که خوردن غذاهای صنعتی سبب سیری کاذب می‌شود، می‌گوید: این در حالی است که سلول‌های بدن گرسنه هستند و مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نکرده‌اند.


تاثیر شیوه زندگی و عادات غذایی

«فرزاد بابایی» نیز می‌گوید: چاقی علل مختلف و متنوعی دارد که مهم‌ترین علت آن به شیوه‌ی زندگی و عادات غذایی فرد وابسته است.

وی افزود: تمایل و رغبت افراد به زندگی مرفه سبب کم‌تحرکی و حتی عدم تحرک افراد شده است که این امر به نوبه‌ی خود خطر ابتلا به چاقی را افزایش می‌دهد.این کارشناس تغذیه مصرف فراوان کربوهیدرات‌ها را از اصلی‌ترین علل چاقی افراد می‌داند و معتقد است: مصرف خوراک‌های حاضری و فست فودها بروز عارضه چاقی را تشدید می‌کند.

وی در ادامه مصرف بیش از حد شیرینی و انواع تنقلات را از دیگر علل چاقی می‌داند و می‌گوید: بهتر است خانواده‌ها به جای مصرف این قبیل مواد به مصرف میوه و سبزیجات رو آورند، چون از این طریق نه تنها سلامتی تضمین می‌شود، بلکه از بروز عارضه‌ی چاقی نیز پیشگیری می‌کند.

این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی، کاهش سن بیماری‌های قلبی و رسیدن آن به 40 سال، بروز بیماری‌های سنگ کلیه، سنگ کیسه صفرا، نازایی در زنان، پرفشاری خون و دیابت را از بیماری‌هایی دانست که چاقی بروز آن‌ها را تشدید می‌کند.


نا مناسب بودن وضعیت تغذیه

«فرح روشن‌پور» نیز از چاقی به عنوان عمده‌ترین و مهم‌ترین بیماری غیرواگیر قرن حاضر یاد می‌کند و می‌گوید: هم‌اکنون در کشور 50 درصد زنان و 40 درصد مردان مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند.

این کارشناس تغذیه، مهم‌ترین علت شایع شدن چاقی را نامناسب بودن وضعیت تغذیه برشمرد و افزود: افزایش مصرف فست‌فودها و غذاهای فراوری شده، افزایش مصرف تنقلات، دور شدن از مصرف غذاهای گیاهی و در مجموع تغییر شیوه‌ی زندگی از مهم‌ترین علل شیوع چاقی است.وی کم‌تحرکی و بی‌تحرکی را یکی دیگر از علل شیوع چاقی می‌داند و می‌گوید: رواج شهرنشینی و به دنبال آن آپارتمان‌نشینی نقش مهمی در تشدید این مساله داشته است.روشن‌پور در ادامه تغییر سبک زندگی و استفاده بیش از حد از وسایل نقلیه را یکی دیگر از عوامل تشدیدکننده‌ی چاقی می‌داند.


نقل از :ایسنا

کد: 2494 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۲ آذر بازدید: 2273 ساعت: 10:53 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش هایی برای درمان سریع گلودرد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۶ مهر
2 درمان طبیعی سرماخوردگی با این سبزی ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۶ مهر
3 آیا چاقی زنان یکی از عوامل بروز ناباروری است؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
4 ضد عفونی کننده شگفت انگیز برای پوست را بشناسید ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
5 درمان افسردگی با قارچ جادویی ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
6 غذا خوردن سریع باعث چاقی می شود؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
7 درمان درد مفاصل با این خوراکی ها ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۳ مهر
8 چای زردچوبه چه فوایدی برای سلامتی دارد ۱۳۹۶ شنبه ۲۲ مهر
9 دمنوش کاهنده قوی چربی کلسترول خون را بشناسید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
10 گیاهان دارویی که به جنگ بی خوابی می روند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
11 روش هایی که طول دوره سرماخوردگی را کوتاه می کند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  رستوران‌ها بحران چاقی را در کودکان تشدید می‌کنند متخصصان تغذیه هشدار دادند کودکان در رستوران‌ها بیش...

  برنج کدام کشورها بیشترین آلودگی را دارد؟ نتایج یک تحقیق از 12 کشور در چهار قاره نشان داد که...

  قطع نمک از عوامل افزایش خطر بیماری‌های قلبی و سکته دانشمندان هشدار دادند که قطع کردن مصرف نمک، می‌تو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

۱۰ عادت نادرست که مانع از هضم غذا می‌شود پایگاه خبری لقمه: آیا بعد از هر وعده‌ی غذایی احساس سنگینی زیاد می‌کنید؟ معده‌تان آتش می‌گیرد؟ بدتر از همه این که دچار یبوست یا اسهال می‌شوید؟ اینها جزو شایع‌ترین مشکلات گوارشی هستند که در اکثر موارد به عادت‌های بد خودمان مربوط می‌شوند.
چه بخوریم تا خوب بخوابیم؟ یک کار‌شناس تغذیه مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر این که شام را باید قبل از ساعت ۹ شب صرف کرد، تاکید کرد: هنگام صرف شام باید از مصرف زیاد غذاهای حاوی چربی و کربوهیدرات خودداری شود.
آشنایی با خوراکی های شادی آور! خواب کافی، خندیدن، گذراندن زمان با افراد شاد و مدیتیشن، همگی می توانند به شاد کردن افراد کمک کنند. اما علم نشان می دهد که ما می توانیم با خوردن برخی مواد خوراکی شادتر و خوشحال تر باشیم.
كدام موادغذایی را باید در یخچال گذاشت؟ برای خریدكردن از خانه خارج می‌شوید، خریدهایتان را می‌كنید و به خانه برمی‌گردید، همه چیزهایی را كه خریده‌اید در جای خودشان قرار می‌دهید و موادغذایی را در یخچال و فریزر می‌گذارید و سپس راحت مقابل تلویزیون دراز می‌كشید اما صبر كنید، دست نگه دارید، می‌دانید برخی از موادغذایی اگر در یخچال و فریزر نگهداری شوند، ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند و زودتر خراب می‌شوند؟ این را هم می‌دانید كه برخی از موادغذایی كه در محیط خانه و در فضای معمول نگه می‌دارید از فریزشدن سود خواهند برد؟