بیماران قندی و نکاتی درباره روزه‌داری


رییس انجمن دیابت ایران تاکید کرد: افرادی که بدون دارو قند خون خود را کنترل می‌کنند، باید با مشورت پزشک معالج خود روزه بگیرند.

به گزارش لقمه، اسدالله رجب، ماه رمضان را ایام برقراری تعادل جسم و روح خواند و گفت: در این ماه تلاش می‌کنیم زیاده‌روی‌ها و سهل‌انگاری‌های طول سال را به توجه و تمرکز بر جسم و روح تبدیل کنیم که بی‌تردید این امر خود از اهداف مهم روزه‌داری است.

وی افزود: بی‌تردید اگر آماده‌سازی برای روزه‌داری ماه رمضان قبل از شروع این ماه آغاز شود، نتایج پایدارتری به دنبال خواهد داشت. برهمین اساس به تناوب و در برخی روزها، روزه‌داری در ماه‌های رجب و شعبان توصیه شده است. بیماران دیابتی نیز می‌توانند از این قاعده پیروی کنند.

رجب با اشاره به هفت و نیم میلیون دیابتی در کشور ادامه داد: حفظ میزان قند خون در حد طبیعی (60-140 میلی‌گرم درصد) هدف درمان دیابت است، چرا که افزایش طولانی مدت قند خون سبب بروز عوارض دیابت می‌شود که در آن صورت درمان این بیماری بسیار پرهزینه و گاه گران خواهد بود.

وی تاکید کرد: دیابتی‌هایی که از آموزش‌های لازم برخوردار شده‌اند به خوبی قادرند تشخیص دهند که آیا می‌توانند روزه بگیرند یا خیر؛ چرا که این افراد طی آموزش‌های خود دریافته‌اند که به کدام گروه از دیابتی‌ها تعلق دارند و در مورد شرایط روزه‌داری در هر گروه حتما باید با پزشک خود مشورت کنند. به عبارت دیگر،دیابتی که روزانه قند خون یا قند ادرار خود را در منزل مورد آزمایش قرار نمی‌دهد، احتمالا قادر به روزه‌داری نخواهد بود.

رییس انجمن دیابت ایران در ادامه درباره افراد تحت درمان با انسولین گفت: از آنجا که این افراد در پی تزریق انسولین به دفعات باید غذا میل کنند بنابراین روزه‌داری برای این افراد توصیه نمی‌شود اما در صورت تمایل شدید به روزه‌داری این افراد در موارد خاص و زیرنظر پزشک معالج خود می‌تواند روزه بگیرند. این افراد در صورت نداشتن نوسانات شدید قند خون و همچنین عوارض پیشرفته دیابت نظیر عوارض چشمی، کلیوی، عصبی و قلبی و عروقی می‌توانند با نظر پزشک خود برای گرفتن روزه اقدام کنند.

رجب همچنین درباره افراد تحت درمان با داروهای خوراکی (قرص) نیز گفت: لازم است این افراد با پزشک معالج خود مشورت کنند به طور کلی برای افرادی که توانسته‌اند قند خون خود را به طور دائم در حد طبیعی حفظ و کنترل کنند، با در نظر گرفتن شرایط زیر از نظر پزشکی، روزه‌داری مانعی ندارد؛ لازم است مدتی قبل از شروع ماه رمضان، به طور آزمایشی روزه‌داری را آغاز کرده و طی روز قند خون خود را آزمایش کنند.

وی در این باره افزود: قند خون این افراد قبل از سحر حداکثر باید 130 میلی‌گرم درصد، دو ساعت بعد از سحر، حداکثر 180 میلی‌گرم درصد، بین ساعت یک تا سه بعدازظهر کمتر از 70 میلی‌گرم درصد نباشد، قبل از افطار حداکثر 130 میلی‌گرم درصد و همچنین دو ساعت پس از افطار حداکثر 180 میلی‌گرم درصد باشد.

رییس انجمن دیابت ایران ادامه داد: در صورتی که مقدار قند خون این افراد در محدوده مقادیر ذکر شده قرار داشته باشد و همچنین دچار عوارض پیشرفته دیابت هم نباشند، قادر خواهند بود روزه بگیرند که در آن صورت باید هنگام افطار قبل از خوردن هر غذایی قرص خود را میل کرده و پس از مدتی شروع به خوردن غذا کنند. هنگام سحر نیز مقدار دارو را تقریبا به نصف کاهش دهند. فراموش نشود دو ساعت پس از افطار و دو ساعت پس از خوردن سحری قند خون یا قند ادرار خود را آزمایش کنند.

وی همچنین گفت: افرادی که بدون دارو قند خون خود را کنترل می‌کنند، با مشورت پزشک معالج خود روزه بگیرند. علاوه بر آن باید مقدار غذای خود را نیز به دو تا سه وعده تقسیم و هنگام افطار از خوردن همه مواد غذایی در یک زمان خودداری کنند. در هرحال نباید فراموش شود طی روزه‌داری مقدار کالری دریافتی روزانه باید به دو سوم مقدار معمول کاهش یابد یعنی یک سوم کمتر از حد معمول، غذا میل شود.

رییس انجمن دیابت ایران در پایان گفت: متاسفانه در ایام روزه‌داری، افراد به علت کاهش تحرک جسمی و تغذیه اضافی، دچار افزایش وزن می شوند و به همین دلیل توصیه می‌کنیم هر دو تا سه روز یک بار وزن خود را اندازه‌گیری نمایند.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7053 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۰ تير بازدید: 2088 ساعت: 1:31 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
2 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
3 آیا هیولای صید ترال به خلیج فارس باز می گردد؟/ صیادان خواب ندارند! ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
4 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
5 توزیع یک میلیون و ۳۰۰ هزار افطاری در رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
6 قیمت اقلام و خدمات در ماه رمضان و شب عید/ ضوابط فعالیت رستوران ها ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
7 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
8 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
9 یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان ۱۴۰۲ شنبه ۳۰ دي
10 چرایی نوسانات قیمت دام در روزهای اخیر/قیمت‌ها مصنوعی تغییر کرده است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
11 آش بوشهری؛ غذا و نذری محبوب جنوبی‌ها ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  فروکتوز سیستم ایمنی بدن را ملتهب می کند محققان بریتانیایی دریافته اند که رژیم غذایی سرشار ...

  پختن زیاد گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان را دو برابر می كند تهران- دانشمندان هشدار دادند كه پختن زیاد گوشت قرم...

  درمان‌های طب سنتی برای تسکین درد دندان برای تسکین دندان درد توصیه می‌شود که سیر و پیاز را...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکته های کلیدی و ساده : بدون رژیم گرفتن، وزن خود را کاهش دهیم هر چند رژیم های غذایی لاغری بسیاری وجود دارند که ممکن است بتوانند به شما کمک کنند وزنتان را کم کنید اما این برنامه های غذایی در عین حال احساس شدید گرسنگی را به همراه دارند و ولع خوردن را پس از مدتها افزایش می دهند.
چه گوشتی بخریم؟ در این مقاله مقایسه 5 گوشت رایج در بازار انجام شده است.
نان‌های رژیمی هم چاق می‌كند این روزها وقتی برای خرید نان به برخی از نانوایی‌های فانتزی سری می‌زنیم، با انواع مختلفی از نان‌های حجیم یا نازك و ترد شده‌ای كه حاوی سبوس یا دانه‌هایی چون كنجد، شاهدانه، زیره، مغز آفتابگردان، جو، چاودار یا برخی سبزیجات خشك هستند، مواجه می‌شویم.
ایران دومین تـولـیـدكـنـنـده پـستـه در جهـان سالانه حدود 600 هزار تن پسته در جهان تولید می‌شود كه ایران با تولید 200 هزار تن، اولین تولیدكننده این محصول به شمار می‌رفت اما از سال گذشته دومین رقیب تولید از ایران پیشی گرفت و كشورمان دومین تولیدكننده پسته شده است.