سازمان تجارت جهانی اعلام کرد
ایران سی‌امین صادرکننده بزرگ غذا در جهان/خالص واردات کمتر از ۴ میلیارد دلار


سازمان تجارت جهانی صادرات و واردات غذای ایران در سال ۲۰۱۰ را به ترتیب 4.7 و ۸ میلیارد دلار اعلام و این کشور را سی امین صادرکننده غذا در جهان معرفی کرد.

به گزارش لقمه، سازمان تجارت جهانی در بخشی از گزارش خود موسوم به «آمار تجارت جهانی ۲۰۱۱» به بررسی میزان مبادلات مواد غذایی میان کشورهای جهان در سال 2010 پرداخته است.

 

ایران سی امین صادرکننده مواد غذایی در جهان شناخته شد

بر اساس این گزارش ایران در سال ۲۰۱۰ حدود 4.738 میلیارد دلار مواد غذایی به جهان صادر کرده است. این رقم معادل 4.7 درصد کل صادرات ایران بوده است.صادرات غذای ایران در سال ۲۰۰۹ نیز بالغ بر 3.592 میلیارد دلار اعلام شده است.

بر این اساس ایران در میان 60 کشور صادرکننده مهم غذا در جهان رتبه ۳۰ را بدست آورده است.

 

خالص واردات غذای ایران در سال ۲۰۱۰ کمتر از ۴ میلیارد دلار

خالص واردات غذای ایران در سال ۲۰۱۰ کمتر از ۴ میلیارد دلار بوده است. واردات مواد غذایی توسط ایران در سال ۲۰۱۰ نیز بالغ بر 8.156 میلیارد دلار اعلام شده است که این رقم معادل 12.5 درصد کل واردات ایران بوده است. واردات مواد غذایی ایران در این سال که نخستین سال اجرای هدفمندی یارانه ها بود نسبت به سال قبل از آن حدود یک میلیارد دلار کاهش داشته است. ایران در سال ۲۰۱۰ حدود 9.188 میلیارد دلار غذا وارد کرده بود.

بر این اساس، ایران در میان ۶۰ کشور بزرگ واردکننده مواد غذایی در سال ۲۰۱۰ رتبه ۲۱ را به خود اختصاص داده است.

 

صادرات جهانی غذا به مرز یک هزار میلیارد دلار رسید

بر اساس این گزارش، ارزش حجم کل غذای صادر شده در جهان در سال 2010 برابر با 910 میلیارد دلار بوده است که اتحادیه اروپا با 450 میلیارد دلار و افزایش 5 درصدی نسبت به سال پیش از آن، آمریکا با 112 میلیارد دلار و افزایش 15 درصدی و برزیل با صادراتی به ارزش 61 میلیارد دلار و افزایش 17 درصدی رتبه‌های اول تا سوم بزرگترین صادرکنندگان غذا در جهان را به خود اختصاص داده‌اند.

در گزارش سازمان تجارت جهانی پس از آمریکا، چین با صادراتی برابر با 44 میلیارد دلار در جایگاه چهارم قرار دارد. کانادا با صادراتی به ارزش 37 میلیارد دلار رتبه پنجم و آرژانتین با صادراتی به ارزش 34 میلیارد دلار جایگاه ششم را به خود اختصاص داده‌اند. این 3 کشور به ترتیب با افزایش 25، 12، 22 درصدی در افزایش صادرات خود نسبت به سال 2009 روبرو بوده‌اند.

رتبه‌های هفتم تا پانزدهم نیز به ترتیب به کشورهای اندونزی، تایلند، مالزی، استرالیا، هند، مکزیک، نیوزیلند، ترکیه و روسیه تعلق گرفته است.

بر این اساس، صادرات غذای اندونزی با 28 درصد افزایش نسبت به سال پیش از آن برابر با 26 میلیارد دلار بوده است و ارزش صادرات تایلند نیز با افزایش 13 درصدی به 25 میلیارد دلار رسیده است.

مالزی افزایش 34 درصدی در صادرات غذا به ارزش 24 میلیارد دلار و استرالیا افزایش 10 درصدی برابر با 22 میلیارد دلار را تجربه کرده‌اند.

صادرات هند با افزایش 30 درصدی و مکزیک با افزایش 12 درصدی برابر با 18 میلیارد دلار بوده است. ارزش صادرات نیوزیلند نیز برابر با 16 میلیارد دلار بوده است که افزایش 25 درصدی را تجربه کرده است.

2 کشور انتهای این گزارش یعنی ترکیه و روسیه نیز صادراتی به ارزش 12 میلیارد دلار داشته‌اند که ترکیه افزایش 12 درصدی و روسیه کاهش 11 درصدی را شاهد بودند.

 

عربستان یازدهمین واردکننده بزرگ غذا در جهان شناخته شد

در ادامه این گزارش 15 کشور نخست واردکننده غذا به ترتیب اتحادیه اروپا، آمریکا، ژاپن، چین، روسیه، کانادا، مکزیک، کره، هنگ‌کنگ، مالزی، عربستان، هند، اندونزی، امارات، سوئیس عنوان شده است.

بر اساس گزارش سازمان تجارت جهانی، اتحادیه اروپا 469 میلیارد دلار واردات غذا داشته که نسبت به سال 2009 با افزایش 3 درصدی مواجه شده است. پس از آن آمریکا با افزایش 12 درصدی و وارداتی برابر با 97 میلیارد دلار در رتبه دوم قرار گرفته است.

جایگاه سوم این گزارش از آن ژاپن با وارداتی به ارزش 64 میلیارد دلار شده است که رشد 11 درصدی را شاهد بوده است.

چین با وارداتی به ارزش 60 میلیارد دلار و رشد 32 درصدی، روسیه با وارداتی به ارزش 34 میلیارد دلار و رشد 26 درصدی و کانادا با رشد 11 درصدی و وارداتی برابر با 28 میلیارد دلار در جایگاه‌های بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، ارزش واردات کره برابر با 19 میلیارد دلار، هنگ‌کنگ برابر با 18 میلیارد دلار و مالزی برابر با 13 میلیارد دلار است که هر 3 کشور به ترتیب افزایش 20، 18، 29 درصدی را شاهد بوده‌اند.

واردات عربستان سعودی با رشد 15 درصدی و هند با افزایش 17 درصدی برابر با 12 میلیارد دلار بوده است. اندونزی و امارات نیز وارداتی به ارزش 11 میلیارد دلار و رشد 33 و 12 درصدی را تجربه کرده‌اند.

عربستان با جمعیت کمتر از ۲۰ میلیون نفر یازدهمین واردکننده بزرگ غذا در جهان شناخته شده و امارات در رتبه چهاردهم از این نظر قرار گرفته که البته بخش زیادی از واردات غذای امارات صادرات مجدد می شود.

واردات سوئیس افزایشی 4 درصدی داشته و به ارزش 10 میلیارد دلار رسیده است.

ارزش حجم کل واردات 15 کشور نخست واردکننده غذا در جهان برابر با 873 میلیارد دلار بوده است.


نقل از :فارس

کد: 707 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ يکشنبه ۲۳ بهمن بازدید: 3434 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نخستین و تنها آنالیزور تمام خودکار زعفران در ایران ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
2 عملکرد دولت سیزدهم در سرمایه گذاری ۱۴۰۱ يکشنبه ۶ شهريور
3 میراث بحران بدهی روحانی به روایت آمار ۱۴۰۱ شنبه ۵ شهريور
4 داروهای رانیتیدین کشور برای تعیین میزان ناخالصی آزمایش می شوند ۱۳۹۹ يکشنبه ۱۷ فروردين
5 14 درصد از تولید ناخالص ملی مربوط به بخش کشاورزی است ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
6 صندوق زعفران به زودی راه‌اندازی می‌شود/ نیمی از بودجه عمرانی پارسال صرف خرید گندم شد ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
7 وجود ناخالصی‌ سمی در نمک دریا/ مردم از نمک‌های تصفیه‌شده استفاده کنند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير
8 حذف وزن جعبه از قیمت زولبیا و بامیه ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ خرداد
9 خواص و فواید متعدد روغن زیتون فرابکر ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۳ فروردين
10 بهترین روش تشخیص زعفران اصل ۱۳۹۳ شنبه ۱۵ شهريور
11 زندگی شاداب‌ با این 10خوراکی ۱۳۹۳ دوشنبه ۵ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کاهش سریع وزن بعد از تعطیلات عید خیلی از افراد بعد از گذراندن تعطیلات به دلیل خوردن...

  آدامس بجویم یا نجویم؟ یک دندانپزشک گفت: آدامس همزمان می‌تواند آثار مثبت ...

  غذاهایی که شب ادراری را تشدید می‌کنند شب ادراری یکی از مشکلات بسیاری از افراد، خصوصا کود...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آجیل بوداده یا خام، کدام بهتر است؟ ترکیب آجیل هرچه باشد، مجموعه‌‌ای از مغزها است که همگی فواید تغذیه‌‌ای بسیار زیادی داشته و سرشار از مواد مغذی هستند. چربی موجود در انواع آجیل از نوع اشباع‌ نشده است که کلسترول خون را پایین آورده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌‌دهد.
بهترین سوخت و اجاق‌گاز برای سفر بهترین اجاق‌گاز، اجاق‌گازی است که تهیه سوخت آن آسان باشد و در هر شرایط آب و هوایی و هر عرض جغرافیایی کار بکند.
سهم هر ایرانی از واردات غذا چند دلار است؟ پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت جهاد کشاورزی گفت: سرانه واردات غذا در ایران ۲۰۰ دلار بوده در حالی که این عدد در برخی کشورها بالغ بر ۲ میلیون دلار است.
افزایش وزن به روش سالم با این که بیشتر وقت ها درباره اتخاذ روش های سالم کاهش وزن گفته و شنیده ایم اما نباید این نکته را فراموش کنیم که تعدادی از افراد از لاغری مفرط رنج می برند.