بهترین روش تشخیص زعفران اصل


اگر چه خالص بودن یا نبودن زعفران در آزمایشگاه‌ها به راحتی قابل شناسایی است اما تشخیص آن برای مصرف کنندگان به راحتی ممکن نیست .

به گزارش لقمه، افزایش وزن زعفران با استفاده از آغشته کردن این گیاه به چربی، عسل و... حرفه‌ای‌ترین روش تقلب در فروش زعفران است و رنگ کردن قسمت‌های سفید این گیاه با رنگ طبیعی زعفران محترمانه‌ترین شیوه در تقلب طلای سرخ است که برای مصرف کنندگان به راحتی قابل تشخیص نیست اما اطلاعات پی آمده ممکن است شما را هنگام خرید این محصول یاری کند.


تقلب در زعفران منحصر به مخلوط کردن یک گیاه شبیه زعفران با این محصول نیست بلکه زعفران تقلبی حتی شامل سنگین کردن وزن آن با استفاده از چربی، عسل، نمک و شکر هم می‌شود چراکه این گیاه ارزش بالایی دارد و هر گرم آن بیش از ۵۰۰۰ تومان در بازار فروخته می‌شود لذا سودجویان را به سمت خودش می‌کشاند تا با هر چیز که می‌توانند در زعفران غش کنند.


یکی از راه‌های تقلب در زعفران این است که کلاله‌های آن را با نوعی چربی، شکر، نمک یا عسل آغشته می‌کنند و وزن آن را افزایش می‌دهند.
در این روش متقلبان به گونه‌ای حرفه‌ای و البته تخصصی تقلب می‌کنند که به سادگی نمی‌توان خالص بودن و نبودن زعفران را تشخیص داد چراکه آن‌ها ماه‌ها تلاش می‌کنند با آغشته کردن این گیاه به مواد دیگر بتوانند سود بیشتری به جیب بزنند.


متقلبان حرفه‌ای با مهارت بالا این مواد را به صورت محلول روی کلاله‌های زعفران می‌پاشند و هنگامی که خشک می‌شود وزن زعفران افزایش می‌یابد که به راحتی قابل تشخیص نیست.


روش‌های شناسایی زعفران عسلی یا روغنی!
گرچه خالص بودن یا نبودن زعفران در آزمایشگاه‌ها به راحتی قابل شناسایی است اما تشخیص آن برای مصرف کنندگان به راحتی ممکن نیست با این حال، اگر کلاله‌های زعفران بسیار براق باشد باید به آن شک کرد یا در صورت مشاهده این ظاهر غیر طبیعی آن را بین انگشتان دست یا روی کاغذ له کرد تا دید ماده خاصی از آن روی کاغذ نقش می‌بندد و کاغذ و انگشتان دست چرب می‌شود که در این صورت مشخص می‌شود زعفران به چربی خاصی آغشته شده تا وزنش بیشتر شود.


رنگ مصنوعی، تقلبی خطرناک در زعفران
یکی دیگر از راه‌های تقلب در زعفران استفاده از رنگ مصنوعی است؛ اگر رنگ‌های مصنوعی در زعفران به کار رفته باشد در آزمایشگاه قابل تشخیص است چرا که پایین بودن قدرت رنگ دهی آن نشان دهنده این تقلب خواهد بود.
این رنگ‌های مصنوعی برای سلامتی انسان بسیار خطرناک است و در واقع گل رنگ‌هایی که از مکه به عنوان زعفران و غالبا به شکل پودر به کشور وارد می‌شود از همین رنگ‌های خطرناک مصنوعی است.


تقلبی که متقلبان می‌توانند روی آن قسم بخورند!
یکی دیگر از روش‌های تقلب در زعفران استفاده از رنگ طبیعی این گیاه برای رنگ کردن دیگر قسمت‌های سفید زعفران و مخلوط کردن آن با این محصول است، این روش محترمانه‌ترین روش تقلب است که متاسفانه بسیار رایج شده است.
متقلبان و عرضه کنندگان می‌توانند روی خالص بودن زعفران خود نیز قسم بخورند چرا که از هیچ چیز به غیر از زعفران در آن استفاده نکرده‌اند اما روش شناسایی در این نوع تقلب برای مصرف کنندگان بسیار سخت است.


ظاهر زعفران باید چگونه باشد؟
شکل ظاهری زعفران یکی از روش‌های شناسایی خالص بودن آن است ظاهر این محصول شبیه میخک است؛ به گونه‌ای که پایین گیاه میله‌ای و انتهای آن دندانه دار، پهن و قیچی شکل است. همچنین رنگ زعفران باید قرمز تند باشد نه روشن و شکل کلاله‌های آن نیز نباید براق باشد.



بازگشت به صفحه نخست
 


نقل از :صبحانه

کد: 7277 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۵ شهريور بازدید: 1356 ساعت: 6:31 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برداشت بیش از 8 تن زعفران در خراسان شمالی ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
2 طرح جامع زعفران عملیاتی نشد ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
3 صادرات بیش از ۱۱۸ میلیون دلار طلای سرخ ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر
4 جولان زعفران های تقلبی در بازار/ از گوشت گاو تا عسل و چربی ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
5 کاهش۶۰۰هزارتومانی قیمت هرکیلوگرم زعفران/برداشت تا۱۵آذر ادامه دارد ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
6 سازوکار خرید توافقی زعفران از طریق بورس کالا ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
7 زعفران ایران شناسنامه دار می شود ۱۳۹۶ شنبه ۶ آبان
8 آغاز خرید حمایتی زعفران از کشاورزان ۱۳۹۶ شنبه ۶ آبان
9 آغاز فصل برداشت طلای سرخ قیمت آن ارزان شد ۱۳۹۶ شنبه ۲۹ مهر
10 افزایش 26 درصدی صادرات زعفران ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
11 در ایران به برند زعفران کمتر بها داده می‌شود ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  حد مجاز مصرف پروتئین در ورزشکاران چقدر است؟ پایگاه خبری لقمه: پروتئین یکی از 3 ترکیب مهم بدن ا...

  كاهش مصرف گوشت قرمز و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن كارشناسان سلامت و تغذیه در انگلیس ادعا كرده‌اند كه...

  برنامه غذایی کارگران چگونه باید باشد؟ در کارخانجات، شرکت های بزرگ و غیره، که یک جمعیت، ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

4 ساندویچ پیشنهادی برای پیک‌نیک این ساندویچ غنی از سبزی‌ها و حاوی ویتامین، موادمعدنی و پلی‌فنول‌ها با خاصیت آنتی‌اکسیدانی است....
این خانم ها مولتی ویتامین نخورند اگر قصد بارداری دارید قبل از مصرف هرگونه دارو یا مکمل حتما با پزشکتان مشورت کنید.
وقتی فک‌تان خرت خرت می‌کند «فکم موقع باز و بسته کردن صدا می‌دهد، نمی‌توانم درست غذا بجوم، وقتی غذا می‌خورم زود فکم خسته می‌شود و بی‌دلیل درد می‌کند ...» اینها و چندین شکایت مشابه از جمله رایج‌ترین مشکلاتی است که بیماران در کلینیک‌های دندانپزشکی به دندانپزشک ابراز می‌کنند و به‌دنبال راه درمان آن هستند؛ مشکلاتی که از آنها با عنوان اختلالات مفصل گیجگاهی فکی یاد می‌شود و افراد بسیاری در سطح دنیا به آن مبتلا هستند.
عسل، مانع ریزش مو عسل خاصیت‌های فراوانی دارد كه از جمله آن پیشگیری از ریزش مو است. همه افراد به طور معمول روزانه ۲۰ تا۱۰۰ تار موی خود را از دست می‌دهند، اما ریزش مو بیش از این مقدار باعث كم مویی فرد می‌شود.