چرا مصرف شیر و لبنیات بعضی از افراد را اذیت می کند؟


بعضی از افراد جامعه بعد از مصرف شیر و سایر محصولات لبنی مانند ماست و بستنی دچار مشکلات گوارشی مانند: دل درد و دل پیچه، تهوع، نفخ و اسهال می شوند. این افراد دچار یک بیماری به اسم عدم تحمل لاکتوز هستند.

به گزارش لقمه، اگر یک بار بعد از نوشیدن یک لیوان شیر احساس ناراحتی در معده تان کرده اید، نمی تواند مشکل خاصی باشد. اما اگر هربار بعد از خوردن لبنیات همین احساس به شما دست می‌دهد، به احتمال خیلی زیاد مبتلا به بیماری عدم تحمل لاکتوز هستید.

بعضی از افراد جامعه بعد از مصرف شیر و سایر محصولات لبنی مانند ماست و بستنی دچار مشکلات گوارشی مانند: دل درد و دل پیچه، تهوع، نفخ و اسهال می شوند. این افراد دچار یک بیماری به اسم عدم تحمل لاکتوز هستند.

بیماری عدم تحمل لاکتوز چیست؟

لاکتوز نوعی قند است که در شیر و سایر لبنیات وجود دارد. اما عدم تحمل لاکتوز به این معناست که روده در هضم کردن این نوع قند دچار مشکل است، این به معنی حساسیت غذایی به شیر نیست، فقط اختلال در هضم لاکتوز وجود دارد.
روده کوچک به ‌طور طبیعی یک نوع آنزیم می‌سازد که اسمش "لاکتاز" است و کارش این است که لاکتوز را به قندهای کوچک‌ و ساده‌تری به اسم گلوکز تجزیه می‌کند. کسانی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، در روده کوچکشان به اندازه کافی این آنزیمِ لاکتاز را ندارند. بنابراین وقتی که لبنیات که حاوی لاکتوز است مصرف می شود، قند لاکتوز از داخل روده کوچک عبور کرده و بدون این‌ که به طور کامل هضم شود باعث ایجاد گاز روده، گرفتگی عضلات روده، احساس نفخ و اسهال می‌شود.
کمبود آنزیم لاکتاز در نژاد کشورهای آسیایی بیش از دیگر نقاط جهان است (بیش از 90 درصد)، همچنین 95 درصد از مقدار آنزیم لاکتاز در اوایل کودکی از بین می رود و با افزایش سن مقدار آن کاهش مییابد. بیماری عدم تحمل لاکتوز باعث کاهش مصرف شیر و لبنیات و در نتیجه کمبود کلسیم در کودکان و بزرگسالان می شود و در درازمدت زمینه را جهت نرمی استخوان و پوکی استخوان فراهم می سازد.
چرا مصرف شیر و لبنیات بعضی از افراد را اذیت می کند؟

آیا باید نگران عدم تحمل لاکتوز بود؟

عدم تحمل لاکتوز به عنوان یک مسئله جدی نیست. اگر شما جزو این گروه هستید، از مکمل استفاده کنید.


بازگشت به صفحه نخست




کد: 7109 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۱ مرداد بازدید: 3754 ساعت: 12:57 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
2 ۱۰۰ میلیون دلار به بازار شیر خشک تخصیص یافت ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر
3 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
4 لاغری با تزریق بوتاکس!؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
5 رشد ۷۷ درصدی تامین ارز واردات شیرخشک ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
6 جان باختن جوان ۲۵ ساله شیروانی در استخر کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
7 توزیع شیر استریل و با کیفیت در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
8 ارتقای سرانه مصرف لبنیات با اجرای طرح توزیع شیر در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
9 امضای تفاهم‌نامه با سازمان غذا و دارو برای تسریع ترخیص فرآورده‌های دارویی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
10 الزام توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
11 چرایی افزایش قیمت محصولات لبنی/ عرضه لبنیات در غرفه‌های میادین میوه و تره بار تهران ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوراکی هایی که زنان را سرد می کند مزاج زنان سردتر از مردان است و برای حفظ سلامتی خو...

  بهترین خوراكی ها برای تسكین میگرن میگرن را باید جز بیماری هایی دانست كه واقعا فرد را...

  با آب اضافی حاصل از پخت‌وپز چه کنیم زمانی که بدانید مواد آب‌پز هر کدام ماده مغذی‌ای در...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین و بدترین مواد غذایی برای مفاصل شما بیماری آرتروز انواع مختلفی دارد؛ اما برخی از نشانه‌ها و علائم در همه انواع این بیماری مشترک هستند؛ از جمله علائم مشترک انواع آرتروز می‌توان التهاب، سفتی، خشكی و درد در مفاصل نام برد.
تاثیر رنگ ها بر اشتها دانش بررسی رفتار در خوردن و آشامیدن، نشان می دهد که افراد میزان بیشتری مایعات در لیوان های کوتاه و پهن به نسبت لیوان های بلند و تنگ می نوشید. و یا هر چه محل نشستن شما به ظرف شیرینی نزدیک تر باشد، شما شیرینی بیشتری میل می کنید.
چگونه موهای خود را با عسل تقویت کنیم؟ عسل خاصیت های فراوانی دارد که از جمله آن، پیشگیری از ریزش مو است.
زعفران تقلبی را چطور تشخیص بدهیم؟ تقلب در مواد غذایی این روزها كاسبی پر‌در‌آمدی برای سودجویان شده است. متخلفان هم البته برای همین چند لقمه نان حرامی كه به‌دست می‌آورند، زحمت زیادی می‌كشند و آنقدر روش‌های جدید ابداع ‌كرده‌اند كه رئیس سازمان غذا و دارو می‌گوید شناسایی این تقلب‌ها نیازمند خلاقیت است.