همه چیز درباره برنج قهوه‌ای


برنج قهوه‌ای منبع خوبی از منگنز، منیزیوم، سلسیوم و ویتامین‌های گروه B از جمله است.

به گزارش لقمه، یک فنجان برنج قهوه‌ای ٪80 از نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین می‌کند. منگنز جزئی با اهمیت از بسیاری آنزیم‌های بدن بوده که به تولید انرژی از چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها کمک می‌کند.


بسیاری از آنزیم‌ها نیز برای فعال شدن نیاز به منگنز دارند. منگنز با تشکیل بافت پیوندی و اسکلتی، رشد و تولید مثل را موجب می‌شود. وجود این عنصر برای عملکرد صحیح مغز ضروری است و جزء مهمی از آنتی اکسیدان‌هایی می‌باشد که جلوی تخریب سلولی را می‌گیرد.


یک فنجان برنج قهوه‌ای ٪21 نیاز روزانه بدن به منیزیوم را برطرف می‌کند. منیزیوم فعال کننده بیش از 300 آنزیم دخیل در متابولیسم اجزای غذایی است. آزادسازی انرژی از سلول بواسطه وجود یون منیزیوم صورت می‌پذیرد. همچنین در انتقال و فعالیت عصبی – عضلانی شرکت دارد. افراد مبتلا به آسم به شدت دچار کمبود منیزیوم و ویتامین‌های گروه B به خصوص و اسیدفولیک هستند. منیزیوم به راحتی و آرامش برونش‌ها و عضلات صاف مری کمک می‌کند. بنابراین توصیه می‌شود افراد مبتلا به این بیماری از برنج قهوه‌ای در رژیم غذایی خود بیشتر بهره ببرند.


یک فنجان برنج قهوه‌ای در حدود ٪3 از نیاز روزانه بدن به سلسیوم را بطرف می‌کند. سلسیوم بخش جدایی ناپذیر از آنزیم‌هایی است که در واکنش‌های سوخت و ساز بدن دخالت دارند که از جمله مهمترین این آنزیم‌ها در متابولیسم هورمون‌های تیروئیدی نقش بسیار مهمی در تعیین میزان سوخت و ساز پایه بدن به عهده دارد. سلیوم یک آنتی اکسیدان قوی نیز به شمار می‌رود و مانع اکسید شدن غشای گلبول‌های قرمز و هموگلوبین خون شده و با عناصر سمی مانند جیوه، سرب، نقره ترکیب و از مسمومیت حاصل از این عناصر جلوگیری می‌کند. آثار آنتی اکسیدانی آن در پیشگیری از بسیاری بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌ها به خصوص سرطان‌های دستگاه گوارش و پروستات به اثبات رسیده است.
 

یک فنجان برنج قهوه‌ای دارای درصد قابل ملاحظه‌ای از ویتامین‌های گروه B نیز هست، که در واکنش‌های مربوط به تولید انرژی در بدن شرکت می‌کنند. بر روی عملکرد سیستم ایمنی، اعصاب و ماهیچه‌ها تاثیر بسزایی داشته و در ساخت پروتئین‌ها و متابولیسم چربی‌ها نقش مهمی ایفا می‌کنند. برای تشکیل و تکامل گلبول‌های سفید و قرمز خونی در مغز استخوان نیز ضروری هستند.


از آن جا که برنج قهوه‌ای میزان سبوس بالاتری دارد مدت زمان پخت و دم کشیدن آن نسبت به برنج سفید طولانی‌تر بوده و مقدار آب بیشتری نیز نیاز دارد. این زمان برای برنج‌ قهوه‌ای 55-45 دقیقه و 3-5/2 لیوان آب برای هر فنجان است. برای بهبود طعم آن نیز می‌توانید از کره و نمک به میزان لازم استفاده کنید.


با توجه به فواید بسیار زیاد برنج قهوه‌ای نسبت به برنج سفید، توصیه متخصصان تغذیه بر مصرف بیشتر این نوع برنج در رژیم غذایی افراد است. زیرا که استفاده از غلات کامل در هرم‌های غذایی جدید رو به فزونی گذاشته است.
 



بازگشت به صفحه نخست




کد: 7150 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۷ مرداد بازدید: 2542 ساعت: 12:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چگونگی کمک واردکنندگان به برنج کاران داخلی ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
2 برنامه دولت برای تنظیم بازار برنج چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
3 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
4 جایگاه تولید و صادرات تولیدات کشاورزی ایران در آسیا و جهان ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد
5 گزارشی از میزان تولید و نیاز بازار برنج ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۴ خرداد
6 باور غلط درباره خراب نشدن برنج پخته/ مسمومیت با پلوی مانده ۱۴۰۲ پنج شنبه ۳۱ فروردين
7 قیمت کالاهای اساسی در هفته اول بهمن ۱۴۰۱/ تخم مرغ ارزان شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ بهمن
8 کاهش قیمت روغن و کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت برنج ۱۴۰۱ چهارشنبه ۶ مهر
9 کاهش قیمت مرغ، تخم مرغ و برنج و بالا رفتن قیمت گوشت ۱۴۰۱ شنبه ۲۹ مرداد
10 عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد
11 آیا برنج به زیر ۸۰ هزار تومان می رسد؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۵ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  عرضه غذاهای بسته‌بندی فاقد مشخصات ممنوع! معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت جزییا...

  خواب راحت با شیرموز یک متخصص کودک، مقاومت کودک در رفتن به رختخواب را ا...

  پوست پیاز را دور نریزید پزشكان توصیه می‌كنند از این پس وقتی وارد آشپزخانه ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ پایگاه خبری لقمه: عناب یکی از گیاهانی است که در نیمه شمالی ایران به‌طور طبیعی رشد می‌کند و به‌ دلیل استفاده از میوه‌های آن، در نقاط مختلف نیز کشت می‌شود. عناب درختچه‌ای با برگ‌های سبز براق و فاقد کرک یا با کرک‌های بسیار پراکنده است.
غذاهای خطرناک را بشناسید هر جای دنیا غذای مخصوص خود را دارد. اما بعضی از این غذاها هستند که امتحان کردن آنها واقعا جرات می‌خواهد، چرا که خوردن آنها ممکن است منجر به مرگی دردناک شود! فکر نکنید با غذاهای عجیب و غریبی سر و کار داریم!
5 دلیل خوب برای مصرف بیشتر گردو باید جمله‌ی «هر گردی گردو نمی‌شود» را با آب طلا نوشت و آویزه‌ی هر کوی و برزنی کرد. قدیمی‌ها یک چیزی می‌دانستند که چنین ضرب‌المثلی ساخته‌اند.
ذرت مفید برای شادابی پوست و بینایی ذرت غنی از فیبرهای مغذی است که برای بدن بسیار مفید است. ذرت به عملکرد سیستم های متعدد داخلی از جمله بازسازی سلول ها کمک می کند و از بروز یبوست و مشکلات گوارشی متعدد پیشگیری می کند.