با مصرف روزانه گوجه فرنگی قلبتان را تقویت کنید


مصرف روزانه گوجه فرنگی به طور قابل توجهی عملکرد رگ‌های خونی را در بیماران قلبی بهبود می‌بخشد.

به گزارش لقمه، یافته‌های جدید دانشمندان کمبریج نشان می‌دهد نوعی آنتی اکسیدان بسیار قوی در گوجه فرنگی کارایی رگ‌های خونی را افزایش می‌دهد و استفاده از گوجه فرنگی به فواید رژیم غذایی مدیترانه‌ای
کمک می‌کند.
دانشمندان دانشگاه کمبریج با همکاری متخصصان بیمارستان NHSدراین مطالعه به تعدادی شرکت‌کننده قرص‌های مکملی به نام ATERONON حاوی 7 میلی گرم لیکوپن (آنتی اکسیدان موجود در گوجه فرنگی) دادند. با توجه به اینکه لیکوپن 10 برابر از ویتامین E قوی‌تر است به نظر می‌رسد قدرت این
آ نتی اکسیدان هنگام مصرف گوجه فرنگی با پوره و روغن زیتون افزایش می‌یابد. اما چرا با این حال اثر این ماده ناشناخته بود؟دانشمندان در پاسخ به این سؤال می‌گویند آنها پس از کشف مکانیسم‌های اثر لیکوپن یقین داشتند ماده موجود در گوجه فرنگی خطر را کاهش می‌دهد.
از 36 بیمار مبتلا به بیماری‌های قلبی، کسانی که به مدت دو ماه هر روز از مکمل حاوی لیکوپن استفاده کرده بودند رگ‌های خونی شان تا 53 درصد گسترش یافته بود. دانشمندان معتقدند گسترش رگ‌های خونی به دلیل بهبود عملکرد اندوتلویم است (اندوتلیوم به پوشش دیواره داخلی رگ‌های خونی گفته می‌شود)همچنین مکمل حاوی لیکوپن در داوطلبانی با عروق خونی سالم هیچ تأثیری نداشت و شرایط نرمال گزارش شد. با توجه به اینکه تنگ شدن رگ‌های خونی جریان خون را کاهش می‌دهد و یکی از عوامل اصلی حملات قلبی و سکته است گفته می‌شود مصرف روزانه گوجه فرنگی خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.
این بررسی شامل کارآزمایی‌های تصادفی برای اندازه‌گیری عملکرد رگ‌های خونی به نام جریان خون ساعد است که پیش‌بینی می‌شود با خطر بیماری‌های قلبی در ارتباط است. در این مطالعه به 36 بیمار مبتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی و 36 داوطلب سالم از مکمل‌های حاوی 7 میلی گرم لیکوپن مصرف کردند. مبتلایان به بیماری‌های قلبی عروقی تابعی از اختلال در اندوتلیوم را در مقایسه با افراد سالم نشان می‌دادند. این تابع توسط پاسخ عروق خونی ساعد به یک گیرنده مولکولی به نام استیل کولین تعیین می‌شود. عملکرد اندوتلیال شرایط ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی و حملات ناگهانی قلبی را پیش‌بینی می‌کند بنابراین داشتن اندوتلیال سالم عامل مهمی در پیشگیری از تکامل بیماری‌های قلبی است.


پروفسور «جوزف چریان» دانشمند و محقق کمبریج گفت: تحقیقات به وضوح نشان می‌دهد، لیکوپن عملکرد رگ‌های خونی را در مبتلایان به بیماری‌های قلبی- عروقی بهبود می‌بخشد. بنابراین مصرف روزانه سس گوجه فرنگی و میوه گوجه فرنگی اگرچه جایگزینی برای روش‌های درمانی دیگر نیست اما منافع گوجه فرنگی زمانی که در کنار سایر داروها مصرف شود کاملاً مشخص است با این حال هنوز نمی‌توان به بیماران قلبی توصیه کرد به جای مصرف دارو از گوجه فرنگی استفاده کنند ولی اثر مفید لیکوپن برای بیماران در معرض خطر کاملاً واضح است.
 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :روزنامه ایران

کد: 7162 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۸ مرداد بازدید: 2533 ساعت: 12:27 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب جوانان و نوجوانان ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3 حضور پررنگ محصولات بهنوش ایران در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۷ بهمن
4 ادویه‌ای معطر با فواید بی‌پایان/خواص هل و طریقه مصرف آن ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
5 ۸ توصیه تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای روزهای آلوده ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
6 تاثیر پتاسیم در جلوگیری از فیبریلاسیون دهلیزی بعد از جراحی قلب ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
7 آیا استفاده از تلفن همراه عامل ابتلا به بیماری قلبی است؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
8 نخستین و تنها آنالیزور تمام خودکار زعفران در ایران ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
9 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
10 رایج ترین تقلبات غذایی در کشور/ تشخیص زعفران اصیل دشوار است ۱۴۰۲ شنبه ۱۳ آبان
11 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خلاصی از شر بوی بد دهان با این ترفندها پایگاه خبری لقمه: دانشمندان می‌گویند خوردن برخی غذ...

  رابطه پیتزا و سکته های قلبی متخصص قلب و عروق به شهروندان توصیه كرد: از غذاهای ...

  آیا بستنی اعتیادآور است؟ افرادی هستند که می‌گویند غذا برای آنها همانند دارو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نوشیدن چای سبز به 25 دلیل توصیه می شود! این روزها چای سبز به طور فزاینده ای دارد در سرتاسر جهان رایج می شود.به این علت که بی اندازه برای سلامتی مفید است.
بررسی وضعیت تغذیه ای دانشجویان ایران پایگاه خبری لقمه: مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت:بررسی ها نشان می دهد بیش از 6 درصد از دانشجویان تمام روزهای هفته از نوشابه یا آبمیوه صنعتی استفاده می کنند، حدود 57 درصد نیز به ندرت از آن استفاده می کنند. همچنین حدود 5/12 درصد دانشجویان تمام روزهای هفته از شیرینی جات ، مصرف می کنند و حدود 6 درصد نیز اصلا شیرینی مصرف نمی کنند. این در حالی است که توصیه می شود مقدار مصرف انواع شیرینی باید به حداقل برسد.
8 نسخـه طبیعی برای افراد چاق! افزایش سوخت‌وساز بدن با فعالیت‌های بدنی و ورزش مهم‌ترین شیوه درمان چاقی و اضافه وزن است.
مهمترین عامل خطرزای سرطان پروستات دبیر علمی نخستین کنگره بین‌المللی نفرولوژی و اورولوژی گفت: اثر حفاظتی مصرف گوجه فرنگی (به‌ویژه به‌صورت پخته و رب گوجه فرنگی) در جلوگیری از سرطان پروستات به اثبات رسیده است.