چگونه کلیه‌ها می میرند


کلیه‌ها برای سلامتی بدن اهمیتی فراتر از تصور ما دارند که به دلیل این نقش حیاتی و انکارناپذیر در بدن، سزاوار توجه و مهربانی بیشتری هستند.

به گزارش لقمه، کلیه‌ها،‌ خون را تصفیه،‌ هورمون‌های مختلفی را ترشح و مواد معدنی را جذب می‌کنند. آنها همچنین با تولید ادرار، مواد سمی را از بدن دفع کرده و اسیدهای بدن را خنثی می‌کنند. اما چرا بسیاری از ما با این عضو حیاتی نامهربان هستیم؟

آسیب کلیوی یا تحلیل رفتن تدریجی این عضو حیاتی اغلب و سال‌ها نادیده گرفته می‌شود زیرا کلیه‌ها می‌توانند همچنان با 20 درصد از ظرفیت خود نیز به فعالیتشان ادامه دهند. بنابراین به بیماری‌های کلیوی لقب «بیماری‌های خاموش» را داده‌اند. همین مسئله اهمیت مراقبت از آنها را تا پیش از اینکه خیلی دیر شود ضروری می‌کند.

به گزارش وبلاگ نچرال نیوز، در این مقاله به 10 عادت مخرب که به مرور زمان آسیب‌های جبران‌ناپذیری به کلیه‌ها می‌زنند و در نهایت حتی این عضو حیاتی را به طور کلی از کار می‌اندازند، اشاره شده که باید به طور جدی از این عادات غلط پرهیز کنید:

- عدم نوشیدن آب کافی

مهمترین عملکرد کلیه‌ها تصفیه خون و زدودن مواد سمی و زائد از خون است. وقتی آب کافی نوشیده نشود،‌ مواد سمی و زاید در خون شروع به تجمع کرده و می‌توانند به بدن آسیب‌های جدی بزنند.

- مصرف نمک زیاد در رژیم غذایی

بدن برای عملکرد صحیح خود نیاز به سدیم یا نمک دارد. اما بسیاری از مردم نمک زیادی مصرف می‌کنند که این مسئله سبب بالا رفتن فشارخون و افزایش بار زیاد بر کلیه‌ها می‌شود. بنابراین بهترین میزان مصرف روزانه نمک کمتر از پنج گرم توصیه می‌شود.

- تاخیر در دفع ادرار

بسیاری از ما به دلیل مشغله زیاد یا عدم رغبت برای استفاده از توالت‌های عمومی، دفع ادرار را به تاخیر می‌اندازیم. تاخیر انداختن دفع ادرار به صورت مکرر سبب افزایش فشار ادرار شده و منجر به مشکلات کلیوی، سنگ کلیه و بی‌اختیاری ادراری می‌شود. پس هر وقت احساس کردید ادرار دارید به هشدار کلیه‌ها گوش دهید.

- مصرف زیاد قند و شیرینی

مطالعات نشان می‌دهد افرادی که روزانه بیش از دو وعده نوشابه قندی مصرف می‌کنند احتمال مشاهده پروتئین در ادرار آنها بیشتر است. وجود پروتئین در ادرار، نخستین علامتی است که نشان می‌دهد کلیه‌ها کار خود را آن طور که باید به خوبی انجام نمی‌دهند.

- کمبود ویتامین و مواد معدنی

مصرف غذاهای سالم و داشتن یک رژیم غذایی کامل و سرشار از سبزیجات تازه و میوه برای سلامت کلی بدن و عملکرد خوب کلیه‌ها ضروریست. بسیاری از کمبودهای ویتامینی و مواد معدنی خطر ابتلا به سنگ کلیه یا نارسایی کلیوی را افزایش می‌دهند.

به عنوان مثال، ویتامین ب6 و منیزیم در کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه اهمیت فوق‌العاده‌ای دارند. بنابر آمار حدود 70 الی 80 درصد از مردم آمریکا منیزیم کافی مصرف نمی‌کنند و در این موارد ابتلا به این نارسایی‌های کلیوی امری شایع محسوب می‌شود و ممکن است حتی این خطر شما را نیز تهدید کند.

- مصرف بیش از اندازه پروتئین حیوانی

مصرف بیش از اندازه پروتئین حیوانی به ویژه گوشت قرمز،‌ باعث افزایش بار متابولیک بر کلیه‌ها می‌شود. بنابراین مصرف پروتئین بیشتر به این معنی است که کلیه‌ها باید سخت‌تر فعالیت کنند و این مسئله به مرور زمان به آسیب کلیه‌ها و اختلال آنها می‌انجامد.

- کم خوابی

همه ما بارها این جمله را شنیده‌ایم که خواب کافی شبانه بسیار مهم است. بی‌خوابی مزمن عامل بروز بسیاری از بیماری‌ها است که در این بین بیماری‌های کلیوی نیز به چشم می‌خورند. بدن در طول شب بافت‌های آسیب‌دیده کلیه را ترمیم می‌کند. پس به بدن خود زمان کافی را برای درمان و ترمیم بدهید.

- عادت به نوشیدن قهوه

کافئین نیز مانند نمک فشارخون را افزایش داده و فشار زائدی را بر کلیه‌ها تحمیل می‌کند. پس مصرف مکرر قهوه و جذب طولانی مدت کافئین سبب آسیب‌دیدگی کلیه‌ها می‌شود.

- سوء مصرف مسکن‌ها

معلوم نیست چرا با وجود در دسترس بودن مسکن‌های بی‌خطر و طبیعی هنوز هم بسیاری از مردم به محض احساس کوچکترین دردی رو به مصرف مسکن‌های شیمیایی می‌آورند. به گفته پزشکان، سوء مصرف مسکن‌های شیمیایی سبب آسیب جدی به کبد و کلیه‌ها می‌شود.

- مصرف الکل

الکل یک سم خطرناک است که متاسفانه نوشیدن آن در برخی کشورها قانونی شده! اما مصرف این نوشیدنی سبب ایجاد فشار زیاد به کلیه و کبد می‌شود.

بنابراین اگر می‌خواهید سالم بمانید از مصرف میوه‌ها، سبزیجات و غذاهای سالم غافل نشوید و موارد فوق را به خاطر داشته باشید تا با داشتن کلیه‌های سالم بدن شما نیز از شما سپاسگزار باشد.



بازگشت به صفحه نخست
 


نقل از :ایسنا

کد: 7259 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۲ شهريور بازدید: 3727 ساعت: 5:40 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ماجرای کمبود داروی پیوند کلیه/ پاسخ سازمان غذا و دارو ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
2 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
3 احتمال بیشتر تشکیل سنگ کلیه در این افراد | برای جلوگیری از سنگ کلیه چه بخوریم ۱۴۰۲ چهارشنبه ۷ تير
4 ایراد وزارت کشاورزی به سیاست بانک مرکزی در تامین ارز کالای اساسی ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
5 پزشکانی را که وجه نقد می گیرند معرفی کنید ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۲ مهر
6 ۱۰ تا ۱۵ درصد ایرانی‌ها سنگ کلیه دارند/ توصیه متخصص تغذیه و رژیم درمانی ۱۴۰۱ شنبه ۲ مهر
7 نقش کافئین در کاهش خطر ابتلا به سرطان و سنگ کلیه ۱۴۰۰ شنبه ۹ مرداد
8 این ده عامل شگفت انگیز می‌توانند باعث سنگ کلیه باشند ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند
9 آیا اختلال در عملکرد کلیه منجر به دیابت می شود؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۶ دي
10 نوشیدنی"کامبوچا" چه تاثیری بر سلامت بدن دارد؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
11 مواد غذایی مفید و مضر برای کلیه‌ها را بشناسید ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کاهش وزن هنگام شیردهی پایگاه خبری لقمه: شیردهی نیاز به دریافت غذای اضافی...

  مصرف زیاد نوشابه باعث فلج عضلانی می‌شود محققان هشدار دادند که مصرف زیاد نوشابه باعث می‌شود...

  10 نکته برای مصرف بیشتر لبنیات کم چرب گروه لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، و شیرسویای غنی ش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خطر سنگ كلیه برای دیزی سنگی خورها یافته های جدید دانشمندان نشان می دهد مصرف غذا در ظرو.ف سنگی خطر سنگ كلیه را افزایش می دهد.
معجزه رنگ ها در شادابی و تناسب اندام شما محیط، پر از عاملی برای شادابی است، اگر بشقاب غذای شما رنگی باشد بدن شما هم شاداب و سلامت خواهد بود پس بروید سراغ رنگ‌های طبیعی. همه می‌گویند رنگ سیاه آدم را لاغرتر نشان می‌دهد اما برخی رنگ‌ها هستند كه واقعا انسان را لاغر می‌كنند نه اینكه چاقی را استتار كنند. خیلی راحت رنگ‌های قرمز، سبز و زرد را امتحان كنید تا لاغر شوید.
کدو حلوایی برای موهای آسیب دیده معجزه می کند! کدو حلوایی با داشتن غنی‌ترین ریزمغذی‌ها، مجهز به سلاح‌هایی موثر برای مقابله با بیماری‌هاست.
ظریف: از زبان فرهنگ نوروز بگوییم با سلطه‌گری صلح فراهم نمی شود پایگاه خبری لقمه: محمدجواد ظریف گفت: نوروز یک رویداد طبیعی نیست، یک تحول انسانی است، آن چیزی است که یونسکو در صدر برنامه‌های خود قرار داده است. یعنی تغییر نگرش ها و دیدگاه ها و اگر اساسنامه یونسکو را خوانده باشید با این شروع می‌شود که چون جنگ در اذهان مردم شکل می‌گیرد، باید صلح را هم در اذهان مردم شکل داد.