نقش کافئین در کاهش خطر ابتلا به سرطان و سنگ کلیه


پایگاه خبری لقمه: کافئین متداول ترین و پرمصرف ترین ماده محرک در جهان است که دارای قابلیت افزایش سطح هوشیاری، رفع خستگی و بهبود تمرکز است.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، کافئین می‌تواند بر سلامت کلی بدن تأثیر مثبت بگذارد و احتمال ابتلا به بیماری‌های تغییردهنده زندگی را کاهش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد کافئین در کاهش ابتلا به بیماری‌های زیر موثر است.

 
سرطان
 
ثابت شده است که کافئین در کاهش بروز سرطان‌های دهان و گلو تاثیر دارد. در مطالعه‌ای که روی بیش از ۹۰۰ هزار شرکت کننده انجام شد، مردان و زنانی که چهار فنجان یا بیشتر قهوه در روز می‌نوشیدند ۴۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان‌های دهان قرار داشتند، در مقایسه با کسانی که قهوه نمی‌نوشیدند یا فقط گاهی اوقات می‌نوشیدند.
 
همچنین با محافظت در برابر عود مجدد سرطان سینه، کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات و خطر کمتر ابتلا به سرطان آندومتر در ارتباط است.
 
دیابت نوع۲
 
یک مطالعه طولانی مدت نشان داده است که افزایش مصرف قهوه بیش از یک فنجان در روز در طی یک دوره چهار ساله می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را یک درصد کاهش دهد.
 
همچنین مشخص شده است کسانی که مصرف روزانه خود را به بیش از یک فنجان قهوه کاهش می‌دهند، ۱۷ درصد بیشتر با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه هستند.
 
با این حال، دلایل این ارتباط نامشخص است. اما ممکن است به دلیل کاهش حساسیت به انسولین باشد، بدین معنی که بدن از انسولین تولید شده به طور موثر استفاده نمی‌کند.
 
سکته مغزی
 
مطالعه بر روی بیش از ۳۴ هزار زن در سوئد که سابقه بیماری‌های قلبی عروقی نداشتند، نشان داد اگر بیش از یک فنجان قهوه در روز بنوشند، ۲۲ تا ۲۵ درصد کمتر با خطر سکته مغزی روبرو هستند.
 
علاوه بر این، مطالعه نشان داد که عدم نوشیدن قهوه می‌تواند با افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی مرتبط باشد.
 
سنگ کلیه
 
مطالعه بر روی ۲۱۷،۸۸۳ شرکت کننده نشان داد کسانی که کافئین بیشتری مصرف می‌کردند کمتر در معرض ابتلا به سنگ کلیه قرار داشتند.
 
اما تحقیقات به طور گسترده انجام نشده است، بنابراین برای بررسی وجود ارتباط بین سنگ کلیه و مصرف کافئین به مطالعات بیشتری نیاز است.
 
با این حال محققان هشدار می‌دهند اعتیاد به کافئین یک مشکل بهداشتی شناخته شده است و معمولاً با بیماری‌هایی مانند بی خوابی و افسردگی در ارتباط است و برخی شواهد نشان می‌دهد که می‌تواند باعث مشکلات باروری در زنان شود.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 14390 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ شنبه ۹ مرداد بازدید: 1346 ساعت: 9:54 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کافئین: انرژی زا، چربی سوز یا اعتیاد آور! ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ بهمن
2 آیا قهوه برای سلامتی مفید است ؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
3 ارتباط چای داغ با بیماری های چشمی ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
4 ارتباط نوشابه های انرژی زا با سلامت مغز ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
5 عوارض ترکیب الکل با نوشیدنی‌های انرژی‌زا چیست؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
6 پیشگیری از خستگی با 5 مواد غذایی ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
7 نوشیدن قهوه قبل از خوردن صبحانه ممنوع ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان
8 ارتباط قهوه با طول عمر بیماران کلیوی ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
9 پر مصرف ترین نوشیدنی دنیا مرگ آور است ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
10 مصرف کافئین برای زنان مفید است یا مضر؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خواص بهترین رژیم غذایی دوستدار قلب را بشناسید پایگاه خبری لقمه: امروزه بیماری های قلب و عروق به ...

  توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید پایگاه خبری لقمه: روزه، عبادتی است که فواید روحی و...

  8 توصیه تغذیه‌ای برای مردان سلامت مردان جامعه به اندازه سلامت كودكان و زنان جا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکاتی در مورد لیمو امانی لیمو امانی همان لیمو ترش معمولی خشك شده است . اما شهرت آن به اسم لیمو " امانی " به دلیل این است كه شهر امان پایتخت كشور اردن معروف ترین نوع لیمو را دارد.
آشنایی با رژیم‌های لاغری و کاهش وزن منسوخ متأسفانه خیلی وقت‌ها کاهش وزن و لاغری همه خواب و خوراک فرد می‌شود و به کلی فراموش می‌کند که سلامتی و زنده بودن چیزی فراتر از چاقی و لاغری است.
پنج پیشنهاد خوردنی برای مسافران مشهد مشهد توریستی ترین شهر ایران است و همیشه مهمان های حرم امام رضا(ع) در آن روی چشم هستند. نشانه اش همین رستوران‌های درجه یکی است که در کمتر جای ایران آنها را پیدا خواهید کرد.
استفاده از آنتی بیوتیک در دوغ صحت ندارد یک متخصص تغذیه و متابولیسم انرژی و پروتئین با رد استفاده از آنتی بیوتیک در دوغ برای افزایش ماندگاری، امکان استفاده از "ناتامایسین" به عنوان یک ماده ضدکپک ممنوعه در محصولاتی مثل دوغ را ممکن دانست و از امکان قاچاق آب میوه های حاوی مواد نگهدارنده ممنوعه و فروش آن در بازارچه های مرزی خبر داد.