احتمال بیشتر تشکیل سنگ کلیه در این افراد | برای جلوگیری از سنگ کلیه چه بخوریم


احتمال ابتلا به سنگ کلیه به دلیل عواملی مثل کاهش مایعات بدن در ماه‌های گرم تابستان افزایش می‌یابد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، به نقل از نشریه پزشکی مدیکال‌اکسپرس، خوشبختانه می‌توان اقداماتی را با افزایش مصرف آب و ایجاد تغییرات کوچک در رژیم غذایی برای جلوگیری از تشکیل سنگ در کلیه انجام داد.
 
«مگان بولنر»، متخصص اورولوژی مرکز پزشکی UT Southwestern در «دالاس» نکاتی را برای جلوگیری از سنگ کلیه و درد شدیدی که می‌تواند ایجاد کند، ارائه می‌دهد.
 
اگر شما تجربه یک بار ابتلا به سنگ کلیه را داشته باشید، تا ۵۰ درصد احتمال دارد که در ۱۰ سال آینده دوباره این مشکل را تجربه کنید؛ اما بسیاری از عوامل خطر برای عود سنگ کلیه تحت کنترل شما هستند.
 
سنگ کلیه بیشتر در کسانی که ادراری با غلظت بالا و زرد تیره دارند، بروز می‌کند. این سنگ‌ها توسط کریستال‌ها تشکیل می‌شوند و می‌توانند جریان ادرار را مسدود کنند زیرا از کلیه‌ها از طریق لوله‌هایی که ادرار را به مثانه می‌برند، خارج می‌شوند.
 
اگزالات کلسیم و سایر مواد معدنی می‌توانند سنگ‌هایی تشکیل دهند که اغلب به اندازه یک دانه شن هستند؛ اما می‌توانند رشد و داخل کلیه را پر کنند. با رشد این سنگ‌ها، عبورشان نیز دشوارتر می‌شود.
 
عوامل موثر در عود این مشکل عبارتند از سابقه خانوادگی، بیماری زمینه‌ای کلیوی، چاقی، دیابت، انتخاب‌های غذایی، کم‌آبی مزمن و بیماری التهابی روده. علائم نیز شامل درد شدید پهلو، حالت تهوع، استفراغ، تب، لرز و ادرار خونی است اما برخی افراد شاید هیچ علامتی را تجربه نکنند.
 
 
بولنر توصیه می‌کند:
 
نوشیدن مایعات بیشتر برای هیدراته‌ماندن و برای رقیق‌شدن ادرار بسیار مهم است، حداقل هشت لیوان در روز آب بنوشید، البته اگر قبلاً سنگ کلیه داشته‌اید، ۱۲ لیوان حتی بهتر است. اگر بیرون گرم است و عرق می‌کنید، آب اضافی بنوشید. اضافه کردن آب‌لیمو یا لیموترش به آب را فراموش نکنید.
 
توجه به این نکته ضروری است که پیروی از یک رژیم غذایی با سدیم بالا باعث افزایش میزان کلسیم در ادرار می‌شود. مصرف سدیم را به ۲۳۰۰ میلی‌گرم در روز محدود کنید؛ معادل حدود یک قاشق چای‌خوری.
 
نکته دیگر مصرف غذاهای غنی از کلسیم است. کلسیم در تشکیل سنگ کلیه نقش دارد. روزانه بیش از ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی‌گرم کلسیم مصرف نکنید. مقدار زیادی میوه و سبزیجات بخورید که می‌تواند به افزایش سیترات ادرار و جلوگیری از سنگ کلیه کمک کند.
 
مصرف پروتئین حیوانی را کاهش دهید. پروتئین حیوانی می‌تواند خطر ابتلا به سنگ را افزایش دهد. مصرف گوشت را به ۲۳۰ گرم در روز محدود کنید.
 
حتی اگزالات موجود در غذاهای سالم نیز می‌تواند به تشکیل سنگ کلیه کمک کند، بنابراین میزان مصرف این غذاها را کنترل کنید: اسفناج، چغندر، آجیل، جوانه گندم، ریواس و سویا.
 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 15265 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۷ تير بازدید: 446 ساعت: 9:56 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
2 ضرورت رسیدگی به معضل پسماند و زباله سوز سراوان در «دستورکار» رادیو ایران ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان
3 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
4 نصف شدن سرانه مصرف گوشت قرمز نسبت به سه سال پیش ۱۴۰۲ چهارشنبه ۳۱ خرداد
5 تفاهم‌نامه همکاری دانش فنی بومی شرکت پتروشیمی کیان و شرکت پژوهش و فن آوری پتروشیمی امضا شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۱ خرداد
6 دلایل ارزانی نان سنگک از نظر رئیس اتحادیه ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
7 ۱۰ تا ۱۵ درصد ایرانی‌ها سنگ کلیه دارند/ توصیه متخصص تغذیه و رژیم درمانی ۱۴۰۱ شنبه ۲ مهر
8 رعایت تعادل در تغذیه بعد از ماه رمضان ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۳ ارديبهشت
9 فلسفه و فضیلت گرسنگی ماه رمضان چیست ۱۴۰۱ شنبه ۱۳ فروردين
10 چند درصد از کالاهای اساسی با ارز نیمایی و ترجیحی وارد می شوند؟ ۱۴۰۰ پنج شنبه ۴ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چطور غذا و مایکروفر باعث سرطان می‌شوند؟ لقمه: دیوکسین (Dioxin) یک سم بسیار قوی برای سلول ه...

  چه بخوریم که خوش به حالمان شود؟ لقمه: موز، زردآلو، کشمش، ماست، عسل، فلفل دلمه‌ای ق...

  قلب خود را با رژیم های سالم زنده نگه دارید پایگاه خبری لقمه: بیماری های قلب به دسته های مختلف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فواید و مضرات پروتئین برای بدن پایگاه خبری لقمه: پروتئین یکی از مواد مغذی است که مصرف آن برای بدن انسان ضروری است. این ماده به ساخت و بهبود عضلات بدن و استخوان‌ها کمک می‌کند. رژیم‌هایی که حاوی پروتئین بسیار بالایی هستند خطرات متعددی را برای بدن انسان به همراه خواهند داشت. در این مقاله ما قصد داریم به این خطرات بپردازیم.
شخصیت شناسی با بستنی لقمه: بنا به نتیجه یک تحقیق علمی، تجربی که همبستگی نزدیک بین طعم ها و شخصیت افراد را ثابت میکند ، اگر می خواهید بدانید بستنی مورد علاقه تان چه ویژگی‌های شخصیتی شما را لو می دهد! اول بستنی مورد علاقه ی خود را انتخاب کنید و بعد بخوانید.
نان‌های رژیمی چقدر رژیمی‌اند!؟ این روزها نان‌های رژیمی تهیه شده از آردهای مختلف و با مخلفاتی مثل سبزیجات معطر و شوید، زیره، شاه‌دانه، کنجد و دانه آفتابگردان سوپرمارکت‌ها را تسخیر کرده‌اند.
شش خوراکی زمستانی شگفت انگیز را بشناسید بسیاری از محصولات غذایی زمستان ممکن است برای مردم ناآشنا باشند اما غذاهایی که می توان با آنها تهیه کرد، برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن بسیار مفید هستند.