تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند


پایگاه خبری لقمه: یک فوق تخصص بیماری‌های کلیه گفت: مردم از خوردن غذاهای پُرنمک که عامل آسیب به کلیه‌ها و تشدید کننده فشارخون است، اجتناب کنند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، محسن نفر یک فوق تخصص بیماری‌های کلیه با بیان اینکه دیابت، فشارخون و بیماری‌های نفروتیک یا آسیب رسان به کلیه، سه عامل اصلی و شایع‌ترین علل بروز نارسایی کلیه‌ها محسوب می‌شوند، افزود: در مجموع ۸۰ تا ۸۵ درصد علل بروز نارسایی کلیه در ایران و سراسر جهان همین سه عامل اصلی است.

 
وی گفت: هرچه زندگی شهرنشینی و دیابت شیوع بیشتری پیدا کند، همچنین عدم پیگیری بیماری‌های آسیب رسان کلیه نیز بیشتر شود مشکلات در این خصوص افزایش خواهد یافت.
 
دبیر سابق انجمن نفرولوژی ایران افزود: در کشور به دلیل دقت نکردن در تنظیم قند و فشار خون، متأسفانه افراد سال‌ها با عارضه خود زندگی می‌کنند و همین نکته در طولانی مدت موجب آسیب به کلیه‌ها می‌شود.
 
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مسئله مهم دیگر اینکه بیماری‌های نفروتیک کلیه معمولاً علائم بالینی مشهودی ندارند یا اینکه خیلی دیر و در موارد پیشرفته با علائمی مثل تورم برخی اندام‌ها تشخیص داده می‌شوند.
 
این فوق تخصص بیماری‌های کلیه (نفرولوژی)، افزود: بی توجهی به معاینات دوره‌ای و چکاب سالیانه موجب می‌شود متأسفانه خیلی دیرتر به بروز بیماری‌های آسیب رسان کلیه پی ببریم.
 
رئیس بخش بیماری‌های داخلی بیمارستان شهید لبافی نژاد، توصیه کرد: افراد بالای ۵۰ سال یا کسانی که در خانواده خود فرد مبتلا به بیماری‌های کلیه دارند، افراد سیگاری، مبتلایان به فشارخون و دیابت، حتماً بررسی‌های دوره‌ای سلامت کلیه‌ها را در زمان مناسب انجام دهند تا خیلی زودتر اقدامات لازم درمانی آغاز شود.
 
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های مزمن کلیه در ادامه تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین اقدامات مهم و اولویتی که باید بیماران کلیوی در این روزها انجام دهند، تزریق واکسن آنفلوانزا است.
 
نفر افزود: چون احتمال ابتلاء به آنفلوانزای شدید در بیماران کلیوی و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی به دلیل پیوند کلیه و مصرف داروهای خاص دارند، بیشتر است به همین خاطر باید این عزیزان در برنامه درمانی خود تزریق واکسن آنفلوانزا را قرار دهند.
 
وی گفت: اواخر شهریور و اوایل مهر ماه بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا به خصوص برای بیماران کلیوی است و بیماران پیوندی و دیالیزی در این خصوص هیچ محدودیتی ندارند.
 
استاد نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص واکسن آنفلوانزای نوترکیب ایرانی، افزود: اقدامات مربوط به بررسی‌های بالینی این واکسن انجام شده، مجوز استفاده دارد؛ واکسن آنفلوانزا خوشبختانه در داروخانه‌های کشور به وفور یافت می‌شود.
 
نفر گفت: بیماری‌های نفروتیک کلیه عامل ۳۰ درصد نارسایی‌های کلیه است ولی در شرایطی که زود تشخیص داده شود قابل درمان است؛ توجه مردم به سلامت موجب حفظ سلامت کلیه‌ها خواهد شد چون درمان و کنترل دیابت و فشار خون و انجام آزمایشات دوره‌ای نقش مهمی دارد.
 
رئیس سابق مرکز ملی پیوند وزارت بهداشت با بیان اینکه آمارها حاکی است، حدود ۳۷ هزار بیمار دیالیزی و به همین تعداد نیز بیمار پیوند کلیه در کشور داریم ولی متأسفانه به دلیل بی توجهی و نهفته بودن علل نارسایی کلیه، آمار بیماران بیش از این مقدار است، افزود: متأسفانه حدود ۷ تا ۸ درصد بر آمار بیماران مزمن کلیه در کشور در حال افزوده شدن است؛ هر سال درصدی بر این آمار اضافه می‌شود.
 
این متخصص بیماری‌های کلیه گفت: یکی از مشکلات و دغدغه‌های مردم موضوع مصرف نمک به خصوص از طریق غذاهایی که در خارج از منزل تهیه می‌شود، است و متأسفانه حجم نمک در غذاهای آماده زیاد است و به نظر می‌رسد، شاید سازمان غذا و دارو نظارت دقیقی بر اینگونه مواد غذایی خارج از منزل ندارد و افراد دارای فشارخون که مجبورند خارج از منزل غذا میل کنند عمدتاً فشارخون کنترل نشده دارند.
 
نفر در پایان گفت: توصیه من این است که مردم غذای سالم مصرف کنند و از خوردن غذاهای پرنمک که آسیب رسان به کلیه‌ها و تشدید کننده فشارخون است، اجتناب کنند.

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15357 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور بازدید: 47 ساعت: 12:00 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش وزن با نفس عمیق! ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
2 توزیع شیر استریل و با کیفیت در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
3 نکات تغذیه‌ای زائران اربعین/ مراقب مسمومیت غذایی باشید ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
4 توصیه های طب ایرانی برای تغذیه زائران اربعین ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
5 خطر مصرف زیاد عسل و مربا در صبحانه ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
6 اعتیاد به تخمه شکستن چگونه ایجاد می شود؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۴ مرداد
7 افزایش تولید محصولات اساسی در استان قم ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۴ مرداد
8 خطر قطع مصرف نان و برنج برای افراد دیابتی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ مرداد
9 تبعات حذف لبنیات از سبد غذایی/ هزینه درمان ۱۰ برابر یارانه شیر ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
10 جزئیات نسخه جدید تفاهمنامه پزشکی خانواده/ اصلاح در پرداختی بیمه سلامت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  5دانه پرخاصیت خوراکی را بشناسید پایگاه خبری لقمه: این ۵ دانه از جمله دانه‌های پرخا...

  10 راه پنهانی برای افزایش كلسیم دریافت كافی كلسیم برای جلوگیری از ابتلا به پوكی اس...

  جوان كردن پوست با خوردن زردآلو بتا كاروتن موجود در زرد آلو مانع پینه بستن وخشك شد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

موز، کیوی و پرتقال موثر در کنترل فشارخون یک فوق تخصص نفرولوژی بزرگسالان عنوان کرد: خوردن لبنیات، سبزی‌جاتی مانند گوجه‌فرنگی و میوه‌هایی مانند موز، کیوی، پرتقال و خرما که حاوی مقادیر بسیاری از کلسیم و پتاسیم هستند در کنترل فشار خون موثر هستند.
غذاهای مو سیاه کن شاید این سؤال همواره مطرح باشد که چرا موهایمان سفید می شوند؟ رنگ مو و مطالب مربوط به آن موضوع جالب و پیچیده ای است و جدا از آن که عامل زیبایی است، محافظ و نگهبان ِ سر درمقابل اشعه ماوراء بنفش هم هست. در پایین ترین لایه پوست و درمحل پایه و تکیه تار مو، سلول هایی به نام ملانوسیت قراردارند که دائما ترکیبی به نام ملانین را تولید می کنند، که همین ملانین عامل رنگ داشتن تار موی رشد کرده است.
قصۀ نان سنگک؛ از شاه عباس تا علی جغجغه و سهمیه بندی نان شاطر، خمیرگردان، نان پزان، نان درآر و پادو... این‌ها اعضای تیمی هستند که سال‌ها است خوشمزه‌ترین نان سنتی ایران را سر سفره‌های مردم می‌گذارند. مردانی که کنار تنها تنور مثلثی شکل دنیا می‌ایستند، و قدیمی‌ترین نان مثلثی شکل دنیا را می‌پزند؛ سنگک!
سفره و صندوق پایگاه خبری لقمه: شاید عنوان این تیتر در نگاه اول عجیب به نظر برسد و مخاطب با خود بگوید غذا چه ربطی با انتخابات به عنوان یک کنش سیاسی دارد؟!اما واقعیت این است غذا به عنوان نماد و مصداقی از بهبود اوضاع زندگی و به مثابه یک شاخص اقتصادی از اهمیت و جایگاه خاصی در برنامه های نامزدهای انتخاباتی برخوردار است و بخش عمده ای از فعالیت ها و وظایف یک رئیس جمهور به شکل مستقیم و غیر مستقیم با مساله غذا در ارتباط است.