بخور و نخورهای گرم‌مزاج‌ها


یک متخصص طب سنتی با اشاره به خصوصیات افراد با طبع گرم گفت: از دیدگاه طب سنتی افراد با مزاج گرم برون‌گرا و اجتماعی هستند اما در مصرف برخی غذا‌ها مثل ماکارونی و فست‌فود باید پرهیز داشته باشند.

به گزارش لقمه، علی حسینی در گفت و گویی در مورد افرادی که طبع گرم دارند گفت: در طب سنتی و در گروه افراد با مزاج گرم دو نوع تقسیم بندی وجود دارد. گروهی از افراد دارای طبع گرم و تر هستند که در گروه طبع بهاری یا دموی قرار می‌گیرند و گروهی مزاج گرم و خشک دارند که به گروه صفرا مزاج ها مشهورند.

مزاج دموی یا گرم و تر

وی افزود: افراد با مزاج گرم و تر یا دموی دارای حجم خون بالایی هستند اشتهای زیادی برای غذاخوردن دارند به همین دلیل معمولاً دارای اضافه وزن و چاقی هستند و رنگ چهره آنها متمایل به قرمز است.

این متخصص طب سنتی گفت: این افراد از نظر شخصیتی،روحیه‌ای مهربان و برون گرا دارند و بسیار اجتماعی‌ هستند و چون مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های مغزی هستند باید از غذاهایی با طبع لطیف برای کاهش غلظت خون خود استفاده کنند.

وی گفت: اما افرادی که دارای مزاج گرم و تر یا دموی هستند بهتر است غذاهای نشاسته ای کمتر بخورند مصرف فست‌فود و سرخ کردنی،تند و پرادویه برایشان خوب نیست.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: مصرف خاکشیر،تخم ریحان، سوپ یا آش جو، نان جو، برگ زرد آلو، هلو، انجیر مناسب است اما مصرف آب یخ، نوشابه،تخم مرغ ،بادنجان، نوشیدنی همراه با غذا، ترشی، سرکه، سیر و چای را کم کنند.

صفرا مزاج‌ یا گرم و خشک

حسینی در مورد افراد با طبع گرم و خشک نیز گفت: این افراد لاغر اندام هستند و رنگ چهره‌شان سفید است.این افراد دچار دهانی خشک هستند کم خواب بوده و به مصرف ترشی علاقه دارند به طوری که مصرف لواشک و سرکه و غذاهای سرد مثل خیار و کاهو علاقه دارند.

این متخصص طب سنتی گفت: این گروه از افراد نباید پرخوری کنند و باید مصرف شیرینی را کم کنند.همچنین غذاهای پرحجم مثل آش رشته و ماکارونی برایشان مفید نیست.

حسینی تصریح کرد: میوه هایی مثل انار و شاتوت، زرشک، تمشک، زرد آلو، هلو،سیب،گلابی و خیار برای آنها مفید است و مصرف هویج ،کاهو، کدو،اسفناج، گشنیز و نخودفرنگی برایشان توصیه می شود.

 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از : فارس

کد: 7444 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۱۲ مهر بازدید: 3398 ساعت: 6:39 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
2 قیمت هر بسته شکر ۶۵ هزار تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
3 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
4 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
5 سیگنال دور دوم مذاکرات به بازار طلا و سکه؛ سکه ۳.۸ میلیون تومان ریخت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
6 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
7 موز با دلار گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
8 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
9 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
10 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
11 کشاورزان نگران بارش باران در فصل برداشت برنج نباشند/ امسال نیازی به واردات نداریم ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برای کاهش استرس چه بخوریم؟ تقریبا همه ما می دانیم نوع تغذیه روی سلامت روحی ان...

  درباره سوپ های آماده چه می دانید؟ آیا تا به حال سوپ‌های آماده یا نیمه آماده‌ای را که...

  تنظیم غلظت خون با تغذیه استفاده‌ی فراوان از میوه‌ها و سبزی‌های تازه در روز...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا آبمیوه‌ها آب میوه‌اند؟! هوا که گرم می‌شود، بازار مصرف انواع آبمیوه‌های خنک هم رونق می‌گیرد، اما مصرف کدام یک از انواع آبمیوه‌ها می‌تواند برای ما مفیدتر باشد و از مصرف کدام نوع از آنها باید پرهیز کرد؟
گلاب‌گیری در کوچه‌های قدیمی تهران+ عکس گلاب ناب کاشان و کرمان شنیده‌اید اما کسی تا به حال از گلاب ناب تهران چیزی نگفته است. گلابی که سال هاست در کوچه پس کوچه‌های جنوب تهران از دیگ‌های مسی می‌جوشد و در شیشه‌های نیزه‌ای راهی خانه و مغازه می‌شود.
یلدا، دانش كیهانی نیاكان ماست حضور هندوانه و سرخی میان آن شاید بی‌ارتباط با خورشید و شب میلاد او و سرخی خورشید نباشد. به‌طور كلی در شب یلدا میوه‌هایی خورده می‌شود كه نمادی از خورشید است مثل انار، هندوانه، سیب سرخ و لیموی زرد.
غذاهای ایرانی سالم ترند/لزوم تهیه لیستی از غذاهای سنتی هر استان/غذاهای صنعتی را جایگزین غذاهای سنتی نکنید رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران گفت:«روند رو به گسترش بیماری های ناواگیر متولیان سلامت را نگران کرده است ومتاسفانه سن ابتلا به بیماری هایی که در این دسته جا می گیرند نیز در حال کاهش اس تا جایی که بعضی از متخصصان قلب شاهد جراحی های عروق قلب در سنین پایین تر از 40 سال هستند.»